Shane Dawson x Jeffree Star – Conspiracy collection

Kuten kirjoitin Marraskuun suosikit -postauksessa, Shane Dawsonin ja Jeffree Starin Conspiracy-meikkikokoelman julkaisu on ollut syksyn odotetuimpia hetkiä! Sen lisäksi, että Shane ja Jeffree loivat yhdessä kattavan kokoelman Shanen näköisiä luomiväripaletteja, huulipunia ja muita kosmetiikkatuotteita, kaksikko päästi katsojat meikkibisneksen kulissien taakse ja näytti meikkien luomisen prosessin kulun alusta loppuun sensuroimattomana.

The Beautiful World of Jeffree Star

Koko idea Shane x Jeffree -kokoelmaan syntyi loppukesästä 2018, kun Shane teki dokumenttisarjaa The Secret World of Jeffree Star ja innostui ajatuksesta, että hän voisi tehdä meikkikokoelman Jeffreen kanssa ja dokumentoida koko prosessin. Syntyi The Beautiful World of Jeffree Star, toinen dokumenttisarja, joka näytti kaiken meikkikokoelman ideoinnista ja suunnittelusta aina toteutukseen, markkinointiin ja toki siihen herkulliseen, raakaan bisnekseen ja suurien rahasummien pyörittelyyn. Dokumenttisarja käsitteli myös meikkibisneksen ja -skenen draamoja ja juonitteluja.

En itse ole ollut erityisen kiinnostunut meikeistä, beauty guruista tai meikkibisneksestä ennen tätä dokumenttisarjaa, mutta Shane toi esiin bisneksen mielenkiintoiset puolet kutkuttavalla tavalla, joka sai minut janoamaan lisää tietoa. On hienoa, että Shane ja hänen kameramiehensä Andrew päästivät katsojat kulissien taakse neuvottelu- ja design-pöytiin. Itseä kiinnostivat eniten kokoelman ilmeen, pakkauksien ja grafiikoiden suunnittelu sekä markkinointiin ja rahaan liittyvät neuvottelut.

Shane otti urallaan valtavan askeleen eteenpäin lähtiessään tähän seikkailuun, ja se todellakin kannatti: dokumenttisarjalla on 130 miljoonaa katselukertaa, kaksikko myi yli miljoona luomiväripalettia puolessa tunnissa ja koko kokoelma myi loppuun. Itse päivitin nettikauppaa neljäkymmentä minuuttia, ennen kuin sain napattua tuotteet itselleni.

The Conspiracy collection

shane_bundle_WO_gloss_reflection_1024x1024.jpg
Kuva: Jeffree Star cosmetics

Kokoelmaan kuuluvat Conspiracy-paletti, Mini Controversy -paletti, kuusi nestemäistä huulipunaa, yksi huulirasva ja yksi huulikiilto, sekä lukuisia oheistuotteita kuten peilejä ja meikkilaukkuja. The Conspiracy -kokoelmassa on niin paljon Shanen persoonaa, että sen tuotteiden käyttäminen saa aina hymyn huulille. Shane on nimennyt tuotteet ja sävyt läheistensä, hokemiensa ja kiinnostuksen kohteidensa mukaan, ja tuotteista näkee hänen henkilökohtaisen visionsa. Huulituotteet tuoksuvat Shanen suosimalta juurioluelta. Ei kukaan muu olisi luonut näin monipuolista kokoelmaa, jota lisämaustavat possun pään muotoiset peilit ja samoin koristellut meikkilaukut.

Arvostelu

Conspiracy

Omistan Conspiracy-paletin ja kolme huulipunaa (I gotta go; Jeffree, what the fuck? ja Are you filming?), ja kaikki ovat arjessani ahkerassa käytössä. Conspiracy-paletti on monipuolinen, ja sen ylärivillä saa helposti neutraalin arkimeikin ja muilla riveillä väreillä leikittelevän ilmeen. Eniten olen käyttänyt tähän mennessä yläriviä ja vihreitä sävyjä sekä Diet colaa. My pills ja Tanacon ovat olleet aikalailla jokaisen silmämeikkini pohjana paletin ilmestymisen jälkeen. Rakastan Just a theory -sävyn väriä ja koostumusta: se on pehmeän voinen ja levittyy ihanasti luomelle. Just a theory tulee olemaan keskeinen osa häämeikkiäni. Conspiracy ja Illuminatea luovat yhdessä ihanan vihreän smokey eyen. Odotan innolla tilaisuutta, johon voisin taikoa jotain paletin punaisista sävyistä – etenkin Not a fact kutkuttelee.

Luomivärit levittyvät ja häivyttyvät hyvin, ja silmämeikki pysyy hyvänä koko päivän. Luomiväripaletti on taattua Jeffree Star -laatua! Kaikki kokoelman tuotteet ovat vegaanisia ja ne on valmistettu eläinkokeettomasti.

Nestemäisten huulipunien tuoksuun kestää tottua, mutta se on hauska lisämauste kokoelman tuotteisiin. Sävyt I gotta go; Jeffree, what the fuck? ja Are you filming? ovat kaikki ihania, ja etenkin Andrew’n oma sävy Are you filming? on minulla kovassa käytössä. Oman kokemukseni mukaan tämän kokoelman huulipunat eivät pysy yhtä pitkään kuin muut Jeffreen huulipunat, mutta pitkäkestoisia ne ovat silti. Siinä missä joitain Jeffreen huulipunia saa räjäyttää pois huulista päivän päätteeksi, nämä kestävät syömisen ja juomisen, mutta päivän aikana saattaa joutua lisäämään kerran huulipunaa.

Varastojen uudelleentäydennys tapahtuu tammi-maaliskuu-akselilla, ja aion silloin hankkia ainakin Mini controversy –paletin ja Shanen kihlatun mukaan nimetyn Ryland-huulipunan. Joitakin huulipunia löytyy tälläkin hetkellä esimerkiksi Sokoksilta. Jos hyvälaatuiset, eettiset ja persoonalliset meikkituotteet kiinnostavat, suosittelen tarkkailemaan Suomen jälleenmyyjää, Oletkaunis.fi-sivustoa ja Sokoksen valikoimaa alkuvuodesta!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s