Formulafiiliksiä! Meksikon GP

Dramaattisen aika-ajon jälkeen Meksikon osakilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Sebastian Vettel, 3. Lewis Hamilton, 4. Max Verstappen ja 5. Alexander Albon. Epäonnisen aika-ajon jäljiltä Valtteri Bottas lähtee kuudennesta lähtöruudusta ja Kimi Räikkönen neljännestätoista. Bottas ajoi aika-ajojen viimeisessä mutkassa rajusti seinään, ja perässä tullut Max Verstappen ei hidastanut, vaan painoi kaasua, ja sen jälkeen rehvasteli asialla tuomaristolle. Aika-ajoissa ensimmäiseksi sijoittunut Verstappen sai ansaitun rangaistuksen ja lähtee siksi neljännestä ruudusta. Tällainen toisten turvallisuuden ja hengen laiminlyönti ei kuulu Formulaan, jossa tänäkin vuonna on ollut kuolonuhreja.

EHp42EbXkAMvl5S.jpeg
Tänään juhlitaan mestaruutta, jos Hamilton saa 14 pistettä enemmän kuin Bottas. // Kuva: F1-Twitter

Startti on kiihkeä, ja kärki kiitää vieri vieressä matkaan. Hamilton ja Verstappen ottavat osumaa ja käyvät radan ulkopuolella. Tilanne on 1. LEC, 2. VET, 3. ALB, 4. SAI ja 5. HAM. Bottas on seitsemäs ja Verstappen kahdeksas. Virtuaalinen turva-auto tulee toisen kierroksen ajaksi mukaan kisaan. Hamilton nousee neljänneksi. Verstappen ajaa aggressiivisesti Bottaksen ohi ja nousee seitsemänneksi, mutta Bottas ottaa pian paikkansa takaisin. Verstappenin toinen takarengas hajoaa totaalisesti osumasta Bottakseen ja hän ajaa radalla ilman kokonaista rengasta. Hän kuitenkin saa nilkutettua varikolle ja jatkaa kilpailua viimeisenä.

EH6HYjzX4Ag9ryC.jpeg
They see me rolling… // Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 8/71 tilanne on 1. LEC, 2. VET, 3. ALB, 4. HAM ja 5. BOT. Verstappen on edelleen viimeisenä kilpailussa. Norris tekee varikkopysähdyksen, mutta hänen vasenta etupyöräänsä ei ehditä kiinnittää kunnolla, ennen kuin hänet päästetään jo takaisin matkaan. Hän pysähtyy varikon päätyyn, ja varikkomekaanikot työntävät auton takaisin varikolle kunnolliseen renkaan vaihtoon. Norris putoaa viimeiseksi.

EH6KDR3WsAY3X9W.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Albon tulee varikolle kierroksella 14/71. Sainz ohittaa Albonin, joka alkaa kärkkyä paikkaansa takaisin kärkkäästi. Leclerc tulee kärjestä varikolle, jonka jälkeen tilanne on 1. VET, 2. HAM, 3. BOT, 4. LEC ja 5. ALB. Hamilton tulee varikolle kymmenen kierrosta myöhemmin. Verstappen kolistelee Magnussenin kanssa. Vettel kutsutaan varikolle, mutta hän ei tule, vaan jatkaa ajamista.

Kierroksella 31/71 tilanne on 1. VET, 2. BOT, 3. LEC, 4. HAM ja 5. ALB. Verstappen on noussut kymmenenneksi. Kilpailun puolessavälissä Gasly ja Sainz mittelevät keskenään hienosti, kunnes siniset liput liehuvat, ja Vettel jää pahasti pussiin heidän vuokseen. Ei näin! Bottas tulee varikolle kierroksella 37/71 ja putoaa Albonin taakse viidenneksi. Ferrari reagoi ja kutsuu Vettelin varikolle. Vettel tulee sisään ja palaa radalle neljänneksi. Tilanne on nyt 1. LEC, 2. HAM, 3. ALB, 4. VET ja 5. BOT. Verstappen on kahdeksas. Ricciardo ajaa edelleen samoilla kovilla renkailla ja tekee oman nopeimman kierroksensa. Kierroksella 44/71 Leclerc tulee varikolle, ja varikkopysähdys epäonnistuu.  Leclerc putoaa viidenneksi. Tilanne on 1. HAM, 2. ALB, 3. VET, 4. BOT ja 5. LEC. Ricciardo porhaltaa kuudentena perässään Verstappen. Albon tekee varikkopysähdyksen ja palaa radalle viidenneksi.

Norris keskeyttää kierroksella 51/71. Grosjean käy nurmikon puolella kierroksella 55, mutta jatkaa kilpailua. Räikkönen keskeyttää kierroksella 60/71. Ricciardo yrittää ohittaa Péreziä, mutta luistelee ulos radalta ja paras liukuen takaisin. Kärjen tilanne pysyy samanlaisena loppukilpailun, ja maaliin tullaan järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Sebastian Vettel, 3. Valtteri Bottas, 4. Charles Leclerc ja 5. Alexander Albon. Verstappen on noussut kuudenneksi, ja jostain syystä hänet palkitaan Päivän kuljettajana sen vuoksi. Viime metreillä Hülkenberg ja Kvyat ottavat osumaa, ja tuomaristo tutkii.

EH6fNdeWoAEYN3J.jpeg
Kuva: Formula Türkiye -Twitter

Palkintokoroke on tällä kertaa erilainen! Sen sijaan, että voittaja kävelisi korokkeelle, hänet ja hänen autonsa nostetaan korokkeelle. Pidin ideaa etukäteen hassuna, mutta toteutuksen nähtyäni olen todellakin fani! Hamilton ei varmista mestaruuttaan vielä tänään – katsellaan sitten Jenkeissä!

Näyttökuva 2019-10-27 kello 22.24.37.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s