Spotify Wrapped 2023

Spotify Wrapped 2023 julkaistiin tänään, joten on aika purkaa vuotta läpi musiikin osalta!

Suosikkikappaleeni

Minulla ei ollut hetkeäkään epäilystä vuoden kahdesta kuunnelluimmasta kappaleesta, sillä olen luukuttanut niitä niin paljon. Taustaa TOP5-suosikkikappaleistani:

  1. Aloin tänä vuonna vetää ensimmäistä D&D-kampanjaani, ja Conan Grayn Family Line on kampanjan merkittävimmän NPC:n inspiraatiobiisi – aika surullisella tavalla. Family Line on sydäntäsärkevän ihana kappale, mutta ei hätää, en samaistu siihen henkilökohtaisesti!
  2. Kun Scene Queen julkaisi maaliskuussa kappaleen 18+, postasin sen Instagram-tarinoihin saatteella ”Nähdään joulukuussa Spotify Wrappedissa”. Noh, täällä ollaan! Scene Queenin edustama bimbocore on aivan ihana genre, johon suosittelen tutustumaan! 18+ on vahva kannanotto musiikkiscenessä tapahtuvaa seksuaalista häirintää ja alaikäisten fanien hyväksikäyttöä vastaan.
  3. Kiitän TikTokia siitä, että löysin emlynin sitä kautta! Todella badass artisti, joka tekee minua puhuttelevaa musiikkia! that’s how you make a villain on suosikkikappaleeni häneltä, ja se on in my villain era -voimabiisejäni.
  4. Koska TOP5-listalla yhden kappaleen pitää muistuttaa, että kuuntelen todella paljon kantrimusiikkia, sitä virkaa tänä vuonna toimittaa Cole Swindellin She Had Me At Heads Carolina. Tämä on varmaan kaikkien aikojen lempikappaleitani, siis aivan ihana biisi!
  5. Paris Paloman labour on female rage -anthem #1. Erittäin puhdistava kuuntelukokemus kerta toisensa jälkeen!

Suosikkigenreni

Neljä suosikkigenreistäni oli ihan arvattavissa, mutta piti ihan googlata, mikä on Alt Z. Hausta viisastuttuani voin todeta, että kuuntelen kyllä kieltämättä aika paljon tätä Alt Z -genreä! Kombo pop-kantri-musikaalit pitävät vuodesta toiseen kyllä hyvin pintansa!

Suosikkiartistini

Nauroin ääneen, kun Spotify Wrapped kääntyi suosikkiartistini-näkymään. Pureskellaanpa siis:

  1. Suosikkiartistini ei ollut varsinaisesti mikään yllätys, tottakai se on Taylor Swift! Olen kuunnellut todella tasaisesti Taylorin tuotantoa, ja sen huomaa siitä, että Taylorin biisit eivät ole nousseet kärkeen jatkuvasta kuuntelusta huolimatta. The Great War oli soitetuin Taylorin biisi, ja listalle pääsi myös vastikään julkaistu Is it over now? (Taylor’s version) (from the vault).
  2. Bo Burnham kärkkyy toista vuotta putkeen suosikkiartistien sijalla 2. Burnhamin INSIDE -Netflix-spesiaalin soundtrack on vaan niin uskomattoman kova. Etenkin 1985 ja How the World Works kantavat Burnhamin listan kärkeen. Viime vuonna 1985 oli viidenneksi kuunnelluin kappalekin.
  3. Baldur’s Gate 3 on varmasti vuoden pelatuin pelini (250 tuntia takana juuri nyt), mutta enpä elokuussa peliä asentaessani osannut arvata, että pelin säveltäjä kipuaisi Spotify Wrapped -listalleni! Tässä pelissä on aivan uskomattoman upeat musiikit, ja niistä on kiittäminen Borislav Slavovia! Tervetuloa Spotify Wrapped -listalleni siis!
  4. emlyn oli viime vuonna Spotify Wrapped -listan #5 suosikkiartisti, ja nyt hän on kivunnut yhden sijoituksen ylöspäin! Vahva suositus tälle nousevalle artistille ja hänen albumilleen loneliest b!tch in america.
  5. Jokainen Conan Grayn kappale, jota olen tänä vuonna kuunnellut, on sen aiemmin mainitun D&D-hahmon inspiraatiosoittolistalla. Kiitos tarinan kirjoittamisinspiraatiosta siis Conan Grayn suuntaan!

Nostoja TOP100-listasta

Tässä muutamia hauskoja nostoja TOP100-listalta:

  • TOP100-listallani oli kappaleita nopeasti laskettuna kuudella kielellä.
  • Valtaosa musikaalikappaleista olivat musikaalista Heathers. Dead Girl Walking (#9), Seventeen (#55) ja Dead Girl Walking (reprise) (#82) ylsivät kaikki listalle. Viime vuonna Meant to be yours pääsi TOP5-kärkikahinoihin.
  • Euroviisubiiseistä TOP100-listalle ylsivät Käärijän Cha Cha Cha (#8), Joker Outin Carpe Diem (#54), Pasha Parfenin Soarele si Luna (#77) ja Alessandran Queen of Kings (#91).
  • Baldur’s Gate 3:n soundtrackilta listalle pääsivät Raphael’s Final Act (#65) ja Down by the River (#87).
  • Barbie-elokuvan ikoninen I’m Just Ken ylsi jopa sijalle 22.

Näihin ääniin, näihin tunnelmiin!

Jätä kommentti