Formulafiiliksiä! Monacon GP

Vaalitoimitsemisen tauolla on hyvä pysähtyä Monacon GP:n pariin! Kauden 2019 pärähtää käyntiin Monacon katuradalla lähtöjärjestyksellä 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Max Verstappen, 4. Sebastian Vettel ja 5. Pierre Gasly. Kimi Räikkönen lähtee ruudusta 14 ja Ferrarin Charles Leclerc ruudusta 15 pieleen menneen aika-ajon jälkeen. Tämä on Kimi Räikkösen 300. kisaviikonloppu. Ennen kilpailua pidetään hiljainen hetki vastikään edesmenneen F1-legendan Niki Laudan kunniaksi.

D7fqcL9XoAA8-4n.jpg-large
Kuva: F1-Twitter

Edessä on jonossa ajamista, sillä Monacossa (tai katuradoilla yleensäkään) ei paljoa ohitella. Startti on puhdas, letkassa ajaminen alkakoon! Räikkösen etusiipi hajoaa rytinässä toisen Racing Point-BWT Mercedeksen kanssa ensimmäisen kierroksen aikana, ja Räikkönen putoaa kolme sijaa. Leclerc on noussut kolmanneksitoista ja ohittelee rohkeasti. Kuuden kierroksen jälkeen tilanne kärjessä on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. VET ja 5. RIC. Kierroksella 10/78 Leclerc ottaa osumaa Hülkenbergiin, ja hänen vasen takarenkaansa sanoo poks. Leclerc nilkuttaa varikolle renkaan riekaleilla, ja rata on nyt täynnä renkaan ja pohjalevyn paloja. Turva-auto otetaan radalle kierroksella 11. Kärki hyödyntää ilmaisen varikkopysähdyksen, ja Verstappen ohittaa Bottaksen varikolla ottaen kontaktia. Red Bull Racing-Hondaa ja Verstappenia tutkitaan vaarallisesta varikolta lähdöstä.

D7fx_hXWwAIIvrz.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 14 turva-auto otetaan sisään, ja kilpailu jatkuu! Tilanne kärjessä on 1. HAM, 2. VER, 3. VET, 4. BOT ja 5. GAS. Giovinazzi ja Kubica osuvat toisiinsa, jolloin he jäävät tulpaksi radalle muun muassa Leclercin eteen. Leclerc käy varikolla ja palattuaan radalle toteaa, että auto on liian vaikea ajettavaksi. Kierroksella 19 Leclercistä tulee kilpailun ensimmäinen keskeyttäjä.

D7fzrB-XkAYlrvx.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Eipähän ainakaan ajettu letkassa! Verstappenille annetaan 5 sekunnin aikarangaistus vaarallisesta varikolta lähdöstä ja Giovinazzille onnettomuuden aiheuttamisesta. Kierroksella 28/78 alkaa ripsiä sadetta toisessa päässä rataa. Kierroksella 39 Räikkönen ja Stroll ottavat kontaktia, mutta kilpailu jatkuu molempien osalta. Kierrokseen 58 mennessä ei ole tapahtunut mitään mielenkiintoista. Tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. VET, 4. BOT ja 5. GAS. Kierroksella 63 Gasly lähtee varikon kautta hakemaan kisan nopeinta kierrosta ja ylimääräistä pistettä.

Verstappen ja Hamilton mittelevät kilpailun voitosta. Vaikka Hamiltonin renkaat ovat hyvin kuluneet, hän pysyy kilpailun kärjessä. Kierroksella 76/78 Verstappen osuu Hamiltoniin rengas rengasta vasten, mutta molemmat jatkavat kilpailua entiseen malliin. Tuomaristo tutkii. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Vettel, 4. Bottas ja 5. Gasly, mutta Verstappenin viiden sekunnin aikarangaistuksen vuoksi hän putoaa neljänneksi, jolloin Vettel nousee toiseksi ja Bottas kolmanneksi. Räikkönen on seitsemästoista. Leclerc jää kilpailun ainoaksi keskeyttäjäksi omassa kotikilpailussaan.

Kesäkuussa ajetaan Kanadassa!

Näyttökuva 2019-5-26 kello 17.38.03.png

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s