Formulafiiliksiä! Itävallan GP

No nyt! Viimeinkin jo lähtöasetelmien puolesta edessä on aidosti jännittävä kilpailu! Itävallan osakilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Max Verstappen, 3. Valtteri Bottas, 4. Lewis Hamilton ja 5. Lando Norris. Kyseessä on kaikkien aikojen nuorin eturivi, mikä on hienoa nähdä! Räikkönen lähtee kuudennesta ruudusta ja Vettel yhdeksännestä. Aika-ajoissa Hamilton ylsi toiseksi, mutta sai rangaistuksen Räikkösen blokkaamisesta ja putosi neljänneksi lähtöjärjestyksessä. Jännitystä kilpailuun tuo myös kuuma sää (35 astetta ilmassa) ja se, miten renkaat tulevat käyttäytymään 51-asteisella radalla.

D-T-L5bXYAAChhU.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Leclerc ja Mersut saavat upeat lähdöt, ja Norris on liekeissä Hamiltonin vierellä! Verstappen saa surkean lähdön. Räikkönen nousee neljänneksi! Kauden upein startti! Avauskierroksen jälkeen tilanne on 1. LEC, 2. BOT, 3. HAM, 4. RAI, 5. NOR, 6. VET ja 7. VER. Kova! Vettel ohittaa Norrisin neljännellä kierroksella, ja Norris yrittää hienosti ottaa paikkansa takaisin kuitenkin tuloksetta.

D-T_QkcXsAEd8E5.jpg
Kuva: F1-Twitter

Vettel ohittaa Räikkösen kierroksella 7 ja nousee neljänneksi. Mercedekset ovat Ferrari-hampurilaisessa. Verstappen ohittaa Norrisin. Kierroksella 8/71 tilanne on 1. LEC, 2. BOT, 3. HAM, 4. VET ja 5. RAI. Sydämessä tuntuu hyvältä tämä Räikkösen tykitys! Verstappen ohittaa Räikkösen kierroksella 9. Räikkönen jää kärkkymään paikkaansa. Tämä kilpailu on ollut viihdyttävämpi ensimmäisen 10. kierroksen aikana kuin suurin osa muista kilpailuista tällä kaudella on ollut kokonaisuudessaan. Norris kamppailee Räikkösen kanssa. Magnussen saa rangaistuksen auton sijoittamisesta ruudun ulkopuolelle startissa.

Kierroksella 20/71 tilanne on 1. LEC, 2. BOT, 3. HAM, 4. VET, 5. VER, 6. NOR, 7. RAI, 8. GAS, 9. GIO ja 10 PER. Hamiltonin ajo ei ole kovin vahvaa, ja virheitä tulee. Räikkösen ja Gaslyn välinen mittelö on upeaa! Bottas ja Vettel otetaan varikolle yhtäaikaa ja molempien alle laitetaan kovat renkaat. Ferrari tekee heikon pysähdyksen, ja varikkoinsinöörit ovat selkeästi pettyneitä. Renkaat eivät olleet valmiina Vettelin pysähdystä varten, sillä pysähdys tehtiin reaktiona Bottaksen pysähdyksen. Seuraavaksi Leclerc tulee sisään, ja tämä varikkopysähdys on onnistunut. Tilanne kärjessä on nyt 1. HAM, 2. VER, 3. LEC, 4. BOT ja 5. NOR. Räikkönen tulee varikolle ja putoaa viidenneksitoista. Hamilton tulee kärjestä sisään kierroksella 30/71 ja hänelle vaihdetaan etusiipi. Verstappen ei ole vielä tehnyt varikkopysähdystään. Hamiltonin palattua radalle tilanne kärjessä on 1. VER, 2. LEC, 3. BOT, 4. VET ja 5. HAM. Hamiltonin ongelmat jatkuvat. Verstappen tulee viimein varikolle ja palaa radalle Vettelin ja Hamiltonin väliin.

Järjestystä 1. LEC, 2. BOT, 3. VET, 4. VER ja 5. HAM on iloa katsoa! Norris ja Ricciardo mittelevät. Tämä on upea kisa F1-fanille! Verstappen ja Vettel ajavat aggressiivisesti upeaa kilpa-ajoa! Verstappen ohittaa Vettelin, ja Vettel suuntaa varikolle. Tilanne kierroksella 51/71 on 1. LEC, 2. BOT, 3. VER, 4. HAM ja 5. VET.

D-ULFLsWwAAqznI.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Verstappen menettää tehoja autossaan, mutta pääsee silti Bottaksen ohi. Kun kierroksia on jäljellä 15, tilanne on 1. LEC, 2. VER, 3. BOT, 4. HAM ja 5. VET. Verstappen ottaa kaiken irti ja lähtee täysillä Leclercin perään. Hollantilaisyleisö mylvii Verstappenin tykitellessä kotikisassaan. Kierroksia on neljä jäljellä, ja Verstappen on aivan Leclercin kannoilla. Vettel saavuttaa Hamiltonia. Tällaisten kilpailuiden takia rakastan tätä lajia! Leclerc ajautuu radan ulkopuolelle Verstappenin otettua osumaa hänen kanssaan. Verstappen menee ohi! Vettel ohitaa Hamiltonin ja nousee neljänneksi!

D-UQxduWsAI3S_h.jpg
Kuva: F1-Twitter

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. VER, 2. LEC, 3. BOT, 4. VET ja 5. HAM. Verstappen voittaa kotikilpailunsa – tai ainakin on hetken voittaja; tuomaristo tutkii Verstappenin ja Leclercin välistä tilannetta, jossa Verstappen nousi kärkeen. Tämä on F1-historian nuorin palkintopalli: keskiarvoltaan 24 vuotta ja 156 päivää!

Seuraava kilpailu ajetaan parin viikon päästä Briteissä!

Näyttökuva 2019-6-30 kello 17.15.45.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s