Formulafiiliksiä! Unkarin GP

Unkarin osakilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Bottas, 3. Hamilton, 4. Leclerc ja 5. Vettel. Räikkönen lähtee sijalta 10.

Startti on puhdas. Verstappen kiitää kärjessä, kun Mercedekset ja Ferrarit mittelevät hänen takanaan ja vaihtavat keskenään useasti paikkoja. Kierroksella 3/70 tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. LEC, 4. VET ja 5. BOT. Bottaksen etusiivessä on vikaa, mutta Mercedes tekee outoja hämäyksiä eikä ota Bottasta sisään, vaikka tämä tarvitsee uuden etusiiven nopeuden parantamiseksi. Kierroksella 6 Mercedes ottaa viimein Bottaksen sisään. Varikkopysähdys kestää jopa 14,7 sekuntia, pudottaen Bottaksen kilpailun viimeiseksi.

EBIN7gUXsAAo1JB.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Sitten kilpailussa ei tapahdu oikein mitään. Williamsilla on hyvä kilpavauhti, mitä on ilo seurata. Kierroksella 15/70 tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. LEC, 4. VET ja 5. SAI. Räikkönen on seitsemäs, ja Bottas on noussut kuudenneksitoista. Kvyat ja Albon ajavat lähekkäin kilpaa, ja Kvyat ajaa Albonin hetkellisesti ulos radalta. Onneksi osumaa ei tule.

EBITp2eXsAAIukA.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Mercedes tekee lisää varikkohämäystä, mikä tuntuu hassulta ja tarpeettomalta. Jos Hamilton ei pääse Verstappenin ohi ilman varikkohämäyksiä Mercedekseltä, onko voittaminen minkään arvoista? Verstappen ja Hamilton ajavat täysin omaa kilpailua kärjessä. Kierroksella 25/70 Verstappen tekee varikkopysähdyksen ja saa kovat renkaat alle. Hamilton saa radioviestin: ”It’s hammer-time.”. Verstappen putoaa Hamiltonin taakse. Perässä tulevat Ferrarit ja McLarenit. Seuraavalla kierroksella Mercedes on valmiina varikkopysähdykseen, mutta Hamiltonia ei otetakaan sisään. Virhe. Verstappen ottaa kovat renkaat allaan Hamiltonia 1,2 sekuntia kiinni.

Kierroksella 28/70 Ferrari ottaa Leclercin sisään. Leclerc putoaa tallikaverinsa taakse neljänneksi. Verstappen ottaa jälleen Hamiltonia kiinni. Norris käy varikolla ja putoaa yhdenneksitoista Ricciardon ja Bottaksen väliin. Norris pääsee Ricciardon ohi, toisin kuin Bottas, joka on ollut ongelmissa Ricciardon kanssa jo tovin. Kierroksella 32/70 Hamilton tulee sisään varikolle ja tekee huonon 4,0 sekunnin pysähdyksen. Verstappen nousee takaisin kärkeen yli 6 sekunnin turvin. Tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. VET, 4. LEC ja 5. SAI. Räikkönen on kahdeksas ja Bottas yhdestoista. Bottas on viimein päässyt Ricciardon ohi! Norris lähtee rohkeasti ohittamaan Magnussenia ja pääsee ohi!

EBIYkTiWkAAcgF-.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 38/70 Hamilton on saavuttanut Verstappenin. Hamilton yrittää päästä ohi, mutta yrittää liikaa ja eksyy radan ulkopuolelle. Verstappen pitää ajolinjansa ja päänsä kylmänä. Hienoa ajoa Verstappenilta! Vettel tulee varikolle kierroksella 40/70. Ferrari tekee heikon 5,8 sekunnin pysähdyksen, ja Vettel putoaa tallikaverinsa taakse.

Mercedes ilmoittaa Bottakselle, että Hamilton on aivan Verstappenin kannoilla. Kaksikko ohittaa Bottaksen kierroksella heti tämän jälkeen. Yrittikö Mersu tosiaan saada Bottasta pidättelemääm Verstappenia, vaikka Bottasta ohitetaan kierroksella ja kierroksella ohittajan hidastaminen olisi rangaistava teko? Kierroksella 49/70 Hamilton tekee yllättävän varikkopysähdyksen ja saa mediumit alleen. Verstappenin ja Hamiltonin välinen ero on yli 20 sekuntia. Nyt Hamiltonin pitäisi aikalailla saavuttaa Verstappenia vähintään 1 sekunti / kierros, ja olla vielä kilpailukykyinen ohittamaan Verstappen kilpailun loppupuolella. Taitaa olla Verstappenin kilpailu tämä, ja se on täysin Mercedeksen strategian syytä ja Verstappenin lahjakkuuden ansiota.

Kierroksella 50/70 tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. LEC, 4. VET ja 5. SAI. Räikkönen on seitsemäs ja Bottas yhdestoista. Seuraavalla kierroksella Bottas ohittaa Kvyatin ja pääsee pisteille. Grosjean joutuu keskeyttämään kilpailun.

Kilpailu alkaa käydä tylsäksi. Magnussen muuttaa jatkuvasti ajolinjaansa ja suututtaa Ricciardon. Ricciardo onneksi ohittaa Magnussenin ilman kolinaa. Hamilton tekee uusia radan kierrosnopeusennätyksiä toisensa jälkeen. Kun kilpailua on 5 kierrosta jäljellä, Verstappenin ja Hamiltonin välinen ero on enää alle sekunnin. Jännitys tiivistyy! Kierroksella 67 Hamilton ohittaa Verstappenin. Kun kilpailua on jäljellä 3 kierrosta, Verstappen hakee uudet renkaat alleen. Vettel ohittaa Leclercin ja nousee kilpailun kolmanneksi.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Vettel, 4. Leclerc ja 5. Sainz. Suomalaiset ovat peräkkäin: 7. Räikkönen ja 8. Bottas. Viime kilpailun jännityksen ja draaman jälkeen nämä tavalliset kilpailut tuntuvat erityisen tylsiltä, samoin kuin Hamiltonin voitot. Onneksi Verstappen valitaan Päivän kuljettajaksi ja hän saa ilmeisesti myös nopeimman kierroksen pisteen.

 

Tästä jäädäänkin F1-kesätauolle!

Näyttökuva 2019-8-4 kello 17.24.39

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s