Formulafiiliksiä! Belgian GP

Olin Belgian osakilpailun aikaan Istanbulissa, joten katson kilpailun nyt viikon jälkikäteen! Huomenna seuraakin jo Italian GP!

Belgian osakilpailuun lähdettin mahtavista asetelmista: 1. Charles Leclerc, 2. Sebastian Vettel, 3. Lewis Hamilton, 4. Valtteri Bottas ja 5. Max Verstappen. Kimi Räikkönen lähti kilpailuun kuudennesta lähtöruudusta. Belgian Spa on legendaarinen rata, jolla on ajettu  jo vuodesta 1925. Sitten viime kilpailun on tapahtunut kuljettajamuutoksia: Alex Albon on siirtynyt Red Bullille ja Pierre Gasly Toro Rossolle. Albonin osalta yllättävä, mutta toisaalta Gaslyn osalta odotettavissa ollut käänne. Bottaksen jatko Mercedeksellä on myös vahvistunut kesätauon aikana.

Ennen kilpailun alkua pidettiin hiljainen hetki 22-vuotiaan ranskalaisen Formula 2 -kuljettajan Anthoine Hubertin muistoksi. Hubert menehtyi edellisenä päivänä F2-kilpailuonnettomuudessa. Hubert oli läheinen ystävä ainakin Leclercin ja Gaslyn kanssa.

EDYab4fXoAETtlv.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter 

Kilpailu alkoi ryminällä, kun Räikkönen ja Verstappen ottivat osumaa, ja Verstappen keskeytti kilpailunsa seinään jo ensimmäisellä kierroksella. Leclerc sai hyvän lähdön kuten myös Mersut. Turva-auto tuli radalle Verstappenin kolarin myötä. Räikkönen pääsi onneksi varikolle (kahdesti peräkkäin) Verstappenin tekemistä vahingoista huolimatta. Toisen kierroksen jälkeen tilanne oli 1. LEC, 2. VET, 3. HAM, 4. BOT ja 5. NOR. Hyvä Norris!

EDYa2HUXsAAH-23.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Turva-auto oli jo poistumassa, kun Sainz keskeytti kierroksella 3, ja turva-auto jatkoi kilpailun kärjessä. Turva-auton poistuttua Vettel teki muutaman ajovirheen, mutta piti silti toisen paikkansa. Bottas kärkkyi hienosti Hamiltonin kolmatta sijaa. Leclercin vauhti oli päätähuimaavaa, ja hän kellotti nopeimpia kierroksia toisensa perään.

 

 

Kierroksella 13/44 tilanne oli 1. LEC, 2. VET, 3. HAM, 4. BOT, 5. NOR, 6. GRO, 7. PER, 8. GAS, 9. STR ja 10. KVY. Sekä Ferrarilla että Mersulla valmistauduttiin varikkopysähdyksiin kierroksella 16. Ensimmäisenä sisään tuli Vettel, kun taas Mersu teki vanhan kunnon hämyn. Vettel putosi varikkopysähdyksensä myötä neljänneksi, mutta muut kärjessä eivät olleet vielä käynyt varikolla. Leclerc otettiin varikolle kilpailun puolessavälissä, ja heti perään Hamilton tuli sisään kilpailun kärjestä. Hamilton kärsi huonon varikkopysähdyksen ja putosi Ferrarien taakse. Heti perään varikolle kutsuttiin Bottas, jolloin Vettel nousi kilpailun kärkeen. Kierroksella 24/44 tilanne oli 1. VET, 2. LEC, 3. HAM, 4. BOT ja 5. NOR. Norris ajoi upeaa kilpailua, ei voi muuta sanoa!

EDYmPF-XYAIUStw.jpg-large
Kuva: F1-Twitter

Vallanvaihto on alkanut tapahtua Ferrarilla, sillä Vettel sai tallimääräyksen päästää Leclerc ohi! Yllättävää! Leclercin vauhti oli kovaa, kun taas Vettelillä oli ongelmia pitää Mersut takanaan.

EDYoiZ6WkAA57ZA.jpg
Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 32/44 Hamilton kärkkyi jo Vetteliä, mutta Vettel piti britin takanaan ja karkasi jälleen suoralla. Ferrarien suoravauhti oli tässä kilpailussa vertaansa vailla. Suoravauhdista ei kuitenkaan ollut apua, kun Hamilton iski mutkassa Vettelin ohi. Seuraavana Vettelin kimpussa olikin jo Bottas, mutta Vettel tekikin varikkopysähdyksen. Ferrarin strategia kusi – yllätyitkö, minä en? Kun kilpailua oli jäljellä kymmenen kierrosta, kärjen maaliintulojärjestys oli lyöty lukkoon: 1. LEC, 2. HAM, 3. BOT ja 4. VET. Norris ajoi edelleen viidentenä, kunnes hän keskeytti kilpailun yllättäen viimeisellä kierroksella. Damn! Myös Giovinazzi keskeytti viimeisellä kierroksella. Viidenneksi nousi lopulta Albon. Kilpailun nopeimman kierroksen vei Vettel.

EDYupqdWsAId2cF.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Tämä oli Leclercin uran ensimmäinen F1-voitto, ja hän omisti sen Hubertille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s