Seikkailuja Istanbulissa

Kuun vaihde vierähti Istanbulissa, kun matkustimme Petran ja Jennan sekä Veskun kanssa ystävämme Merven häihin! Tämä oli ensimmäinen kertani Istanbulissa, ja viime lentokerrastanikin oli aikaa, joten matka jännitti jonkin verran. Kaikki sujui kuitenkin vallan mainiosti ja takana on ikimuistoinen viiden päivän reissu!

Lensimme Istanbuliin Turkish Airlinesilla, ja kompensoin lennot ilmastoapu-sivuston kautta. Saavuimme Istanbuliin perjantaina iltapäivästä, ja pääsimme kokemaan ensimmäistä – muttei todellakaan viimeistä – kertaa turkkilaisen liikenteen. Kaistat, mitä ne ovat? Vilkku, what’s that? Olen yllättynyt, ettemme joutuneet todistamaan yhtäkään onnettomuutta tässä hallitussa liikenteen kaaoksessa.

Pääsimme kuin pääsimmekin turvallisesti majoitukseemme Beyoğluun. Airbnb:mme oli korttelin päässä upeasta Galatan tornista, jossa vierailimme matkan viimeisenä aamuna. Majoituksemme oli viihtyisä kahden makuuhuoneen asunto, jonne tosin piti kiivetä kolmanteen kerrokseen kuluneita kierreportaita. Asunnossa oli kaksi makuuhuonetta, kaikki mukavuudet ja kattoterassi, jossa oli upeat näköalat Istanbuliin.

Ensimmäisenä iltana tutkimme ympäristöämme ja etsimme ruokapaikkaa. Löysimme Güney-ravintolan, jossa päädyimme syömään kolmesti reissun aikana. Ravintola oli Galatan tornin juurella, eli aivan majoituksemme vieressä. Söin ensimmäisenä iltana katkarapupastaa, joka oli niin hyvää, että mitäs sitä muuta tilaamaan muinakaan päivinä. Ikävöin sitä annosta nyt koti-Suomessakin. Ravintolasta sai myös hyviä cocktaileja. Güneyssa opimme turkkilaisesta asiakaspalvelusta: kesken tilauksen voi ihan hyvin olla juttuhetki toisen tarjoilijan kanssa, eikä minnekään ole kiire. Ruoan sai silti nopeasti pöytään, mikä on tärkeintä.

Lauantaina oli pääpäivä eli Merven hääpäivä. Aamupäivän vietimme tutustuen kaupunkiin, ja iltapäivä vierähti valmistautuessa häihin. Häihin pääseminen edellytti hieman matkustamista: ensin 45 minuutin taksimatka Aasian puolelle Istanbulia, ja sitten lähes samanpituinen laivamatka saarelle, jossa häitä vietettiin.

Häät olivat henkeäsalpaavan kauniit! Olin ensimmäistä kertaa hääjuhlissa, ja olen todella iloinen siitä, että juuri nämä häät olivat ensimmäiseni. Häissä parasta on nähdä morsiusparin säteilevän rakkautta, ja sitä näissä häissä riitti – Merve ja Gürcan olivat yhtä hymyä koko illan. Hääpaikka oli maagisen kaunis, ruoka hyvää ja seura ihanaa. Oli unohtumaton elämys kokea rakkaan ystävän turkkilaiset häät!

Häiden jälkeen edessä oli kaksi päivää Istanbul-seikkailuja! Vierailimme Hagia Sofiassa, joka on upea kirkko ja nykyään museo. Kävelimme pitkin İstiklalin katua ja kävimme ostoksilla. Näimme Taksimin aukion ja illastimme muiden häissä olleiden ystäviemme kanssa. Maanantaina vierailimme Sulttaani Ahmedin moskeijassa eli Sinisessä moskeijassa, mikä oli hieno kokemus. Pyhät paikat vetävät hiljaiseksi, ja oli harmi nähdä, kuinka moni turisti ei kunnioittanut paikkaa ollenkaan. Kävimme myös Topkapı-palatsissa ja Suuressa basaarissa.

Istanbul oli kaunis, persoonallinen ja tunnelmallinen kaupunki, jossa saimme luoda hienoja muistoja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s