Luova Lokakuu – Herkku

Luova Lokakuu -inspiraatiohaaste jatkuu! Päivän sana on herkku, mikä on puolestaan kuin synonyymi lähiravintolani Härlemin uudelle menulle! Härlem uudisti vastikään tarjontaansa, ja ruokalistalle ovat nousseet uutuuksina muun muassa tapaslautanen, höner ja sienikeitto. Ensimmäiselle maistelukerralle eteen valikoituivat aurainen etanapannu, tapaslautanen ja ranskalaiset talon tapaan. Jälkiruoaksi otimme uuden tulokkaan, valkosuklaa crème bruléen!

Aivan ensimmäisenä: ranskalaiset talon tapaan ovat tulleet elämääni jäädäkseen, ja olen tilannut niitä joka kerta ensimaistelun jälkeen. Ranskalaiset talon tapaan ovat siis ”parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä maustettuja ranskanperunoita” ja ne tarjoillaan valkosipulimajoneesilla. Ihania sanoja toisensa perään, ja makuyhdistelmät ovat niin herkullisia! Nousi heti osaksi siipien rinnalle!

Härlemin etanat ovat ”aurajuustolla gratinoituja ja valkosipuli-persiljavoissa haudutettuja” ja niiden lisäksi saa tuoretta leipää. Vesku arvostelee etanoita seuraavasti: etanat itsessään olivat erinomaisia ja niiden kypsyysaste oli juuri oikea. Valkosipuli olisi saanut maistua enemmän minun makuuni. Aurajuusto on aina hyvää! Jatkoon!

Kahden hengen tapaslautanen sisälsi kaikkea, mitä tämä kaksikko voi toivoa: paprikatäytteisiä oliiveja ja suolakurkkuja Veskulle, feta- ja manchegojuustoa minulle! Kaiken kruunasivat verigreippi ja leipätikut. Lisäksi tapaslautasessa on serranokinkkua, mutta annoksen saa myös kasvisversiona! Nam nam, vahva suositus!

Valkosuklaa crème brulée oli hyvää, vaikka surenkin listalta poistuneen suklaafondantin ja vadelmasorbetin perään. Valkosuklaa crème bruléen kanssa tarjotaan hillottua tyrniä. Sopivan makeaa ja vallan herkullista!

Uuden menun ainoa uhka on siipien himoni, joka iskee usein – onhan Härlemissä Tampereen parhaat siivet! Tilaisin mielelläni näitä kaikkia uudelleen – täytyypä löytää tasapaino siipien ja näiden herkkujen tilaamisen välillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s