Formulafiiliksiä! USAn GP

F1-kausi lähenee loppuaan, ja tänä iltana ajetaan Teksasissa! Juhlitaanko tänään Hamiltonin kuudetta mestaruutta? Se selviää pian! Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Valtteri Bottas, 2. Sebastian Vettel, 3. Max Verstappen, 4. Charles Leclerc ja 5. Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen lähtee kauden huonoimmasta lähtöruudustaan eli seitsemännestätoista ruudusta.

EIaBOhrXYAEUFb4.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Startti on suhteellisen puhdas! Mercedekset saavat hyvät lähdöt, samoin Verstappen! Ferrarit jäävät hieman jalkoihin, kun Hamilton kiitää kohti mestaruustaistelua. Albon ja Sainz ottavat osumaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne on 1. BOT, 2. VER, 3. HAM, 4. LEC ja 5. NOR. Vettelin autossa on aliohjaus-ongelmia, sillä Norris ja Ricciardo vetävät molemmat Vettelin ohi. Räikkönen on noussut yhdenneksitoista.

Vettelin auto hajoaa kierroksella 8 jousituksen pettäessä dramaattisesti. Enpä ole ennen nähnyt F1-autoa, joka nousee radalta ajettaessa noin radikaalisti! Vettel keskeyttää.

EIeMSKbX0AA14I7.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 10/56 tilanne on 1. BOT, 2. VER, 3. HAM, 4. LEC ja 5. RIC. Räikkönen on noussut yhdeksänneksi. Verstappen avaa varikkopysähdykset kärjen osalta ja tulee sisään 13 kierroksen jälkeen. Verstappenille laitetaan alle kovat renkaat, ja hän palaa radalle neljänneksi. Seuraavalla kierroksella Bottas tulee sisään ja hänkin saa kovat renkaat alleen. Bottas palaa radalle kolmanneksi.

Albonin autossa on aerodynaamista vauriota, mikä vaikuttaa hänen ajotahtiinsa. Kierroksella 21 Leclerc tulee varikolle, ja Ferrari kärsii huonon varikkopysähdyksen. Leclerc putoaa kuudenneksi, ja tilanne on nyt 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. RIC ja 5. HUL. Ricciardo, Pérez ja Norris mittelevät hienosti sijoilla 6-8. Mercedes kutsuu Hamiltonin varikolle, mutta Hamilton ei suostu tulemaan. Varikkomekaanikot jäävät pilttuuseen hämmentyneenä. Bottas ohittaa Hamiltonin upeasti, mikä inspiroi Hamiltonin suuntaamaan varikolle. Hän palaa radalle kolmanneksi Verstappenin ja Leclercin väliin.

Kierroksella 28/56 ajetaan järjestyksessä 1. BOT, 2. VER, 3. HAM, 4. LEC ja 5. RIC. Verstappenin rengaskulumat ovat enää 20%, ja Verstappenin tie vie varikolle todennäköisesti piakkoin. Kubica keskeyttää kierroksella 33. Verstappen tulee varikolle kierroksella 35/56 ja saa mediumit alleen. Albon ja Ricciardo mittelevät upeasti! Bottas tulee varikolle ja putoaa toiseksi. Hamilton ajaa kärjessä kohti kuudetta mestaruuttaan. Kilpailua on jäljellä kaksikymmentä kierrosta, ja tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. LEC ja 5. RIC.

Mercedes ja Hamilton spekuloivat, riittävätkö Hamiltonin renkaat loppukilpailuksi, vai pitäisikö tulevan kuusinkertaisen maailmanmestarin tehdä vielä yksi pysähdys. Leclerc tulee varikolle ja palaa radalle omalle paikalleen neljänneksi. Jos Hamilton tulee maaliin ensimmäisenä ja Bottas toisena, molemmat vahvistavat vastaavasti MM-sijoituksensa ensimmäisenä ja toisena. Mercedes 1-2 on vahva tällä kaudella.

Leclerc tekee uuden kierrosennätyksen! Kierroksia on jäljellä kymmenen, ja tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. LEC, 5. RIC, 6. ALB, 7. SAI, 8. GAS, 9. PER ja 10. NOR. Räikkönen on yhdestoista. Hamiltonin ja Bottaksen välinen ero on alle kaksi sekuntia. Albon nousee viidenneksi. Seitsemän kierrosta jäljellä, ja Mercedesten välinen etäisyys on enää alle sekunnin. Leclerc ei pysy kärkikolmikon tahdissa ollenkaan. Bottas lähtee ohittamaan Hamiltonia, ja pääsisikin ohi, ellei Hamilton työntäisi häntä radalta. Bottas lähtee uuteen yritykseen ja ohittaa Hamiltonin tyylipuhtaasti suoralla! Upeaa ajoa Bottakselta! Verstappen on reilun kahden sekunnin päässä Hamiltonista, ja hänelläkin on mahdollisuus ohittaa Hamilton. Pérez ja Gasly taistelevat yhdeksännestä sijasta.

Magnussen keskeyttää kierroksella 55/56 jarrujen pettäessä, ja keltaiset liput heiluvat. Viimeinen kierros lähtee käyntiin! Verstappen jahtaa Hamiltonia, muttei saa tätä kiinni. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Max Verstappen, 4. Charles Leclerc ja 5. Alexander Albon. Lewis Hamilton voittaa kuudennen maailmanmestaruutensa ja tekee F1-historiaa, onhan tuo uskomaton suoritus! Bottas varmistaa MM-sarjan toisen paikkansa! Mercedes on ollut tällä kaudella uskomattoman kova!

Onpa ihanaa kuulla jälleen Maamme-laulu palkintokorokkeella!

Näyttökuva 2019-11-3 kello 22.41.31.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s