Formulafiiliksiä! Brasilian GP

Kausi lähenee loppuaan ja toiseksi viimeinen kilpailu ajetaan Brasiliassa! Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Sebastian Vettel, 3. Lewis Hamilton, 4. Valtteri Bottas ja 5. Alexander Albon. Charles Leclerc sai kymmenen lähtöruudun rangaistuksen, sillä hänen autonsa moottori jouduttiin vaihtamaan.

EJlzq31WoAAHeLv.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Startti kuumaan Brasialian osakilpailuun on siisti. Hamilton saa hyvän lähdön ja kiitää Vettelin ohi toiseksi. Verstappen pitää ensimmäisen paikkansa. Leclerc ajaa aggressiivisesti Norriksen kanssa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. VET, 4. BOT ja 5. ALB. Räikkönen on kahdeksas ja Leclerc yhdestoista. Räikkönen ohittaa Grosjeanin hienosti. Radalla nähdään hyvää kilpa-ajoa sijojen 6-16 välillä.

EJl16-0WoAAMExz.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 8 Ricciardo ja Magnussen ottavat osumaa, ja Ricciardon etusiipi hajoaa Magnussenin pyörähtäessä radalta. Tuomaristo tutkii, ja yllättäen Ricciardo saa viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Paljoa ei tapahdu hetkeen. Verstappenin renkaissa näkyy pahaa kulumaa jo vajaan kahdenkymmenen kierroksen jälkeen. Kierroksella 19/71 Leclerc on noussut kuudenneksi, ja tilanne kärkiviisikossa on pysynyt samana. Leclerc saavuttaa Albonia. Hamilton avaa varikkopelin kierroksella 21/71 ja saa alleen käytetyt pehmeät renkaat. Verstappen kutsutaan varikolle, ja Vettel nousee kilpailun kärkeen.

EJl6HQbXUAAAO3K.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Kubica tulee Verstappenin eteen varikolta poistuessa, mikä maksaa Verstappenille ainakin kaksi sijaa.  Tuomaristo tutkii, ja langettaa Kubicalle viiden sekunnin aikarangaistuksen. Verstappen putoaa kuudenneksi, mutta kiitää jo saman kierroksen aikana sekä Leclercin että Hamiltonin ohi. Verstappen on aivan liekeissä! Muutamien ohitustilanteiden jälkeen tilanne on 1. VET, 2. BOT, 3. VER, 4. HAM, 5. ALB ja 6. LEC.

EJl6iNnWsAAhYeW.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Vettel tulee varikolle kierroksella 26/71 ja hän saa mediumit alle. Vettel palaa viidenneksi radalle. Omalla pysähdyksellään Bottas saa kovat renkaat alleen, ja yhden pysähdyksen taktiikkaan tähdätään. Leclerc tulee varikolle kierroksella 30/71. Mielenkiintoista on, että jokaisella tulee olevan erilainen rengasstrategia, ja radalla on käytössä monipuolisesti käytettävissä olevia rengasseoksia: kärjessä Verstappenilla ja Hamiltonilla on allaan pehmeät, Vettelillä mediumit ja Bottaksella kovat renkaat.

Vettelille kerrotaan, että hän on nopeampi kuin edellä menevät Verstappen ja Hamilton. Giovinazzi ajaa hienoa kilpailua yhdeksännellä sijalla. Kierroksella 40/71 tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. VET, 4. BOT, 5. ALB, 6. LEC, 7. GAS, 8. RAI, 9. GIO ja 10. PER. Molemmat Mersut raportoivat kovasta tuulesta ja auton heittelystä sen vaikutuksesta. Tuuli puhaltaa 5,7 kilometriä tunnissa, ja myös Verstappen raportoi siitä.

Bottas tulee valitettavasti varikolle kierroksella 42/71, ja se siitä yhden pysähdyksen taktiikasta. Ihmettelen kyllä nyt Mercedeksen strategiaa! Bottas palaa radalle kuudenneksi Leclercin perään. Hamilton on hyvin hermostunut ja se on kuulunut tiimiradiossa koko kilpailun ajan. Verstappen poikkeaa varikolla ja ehtii juuri takaisin radalle Hamiltonin eteen. Tilanne on nyt 1. VET, 2. VER, 3. HAM, 4. ALB ja 5. LEC. Bottas on kuudes ja Räikkönen kahdeksas. Bottas on aivan Leclercin kannoilla, ja kärkkyy ohituspaikkaa. Leclerc muuttaa ajolinjojaan aivan sääntöjen rajamailla. Vettel tulee varikolle ja palaa radalle neljänneksi Albonin ja tallikaverinsa väliin.

Kierroksella 52/71 Bottaksen auto alkaa savuta! Bottas joutuu keskeyttämään teknisen vian vuoksi. Hän ajaa auton radan sivuun, josta se on helppoa vetää pois radalta. Hyvä Valtteri! Tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. VET, 4. LEC ja 5. ALB, kun turva-auto tulee radalle. Verstappen tulee varikolle turva-auton varjolla, kun taas Hamilton jää radalle. Ratkaiseeko tämä kilpailun? Myös Leclerc tulee varikolle.

Kun turva-auto poistuu kierroksella 59/71, Hamilton pumppaa koko joukon kirjaimellisesti nippuun. Kilpailu saa aivan uuden käänteen! Verstappen puristaa Hamiltonin ohi kylmänviileästi ja Ferrarit ajavat kylki kyljen. Albon nousee kolmanneksi! Kun kierroksia on jäljellä kymmenen, tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. ALB, 4. VET ja 5. LEC. Räikkönen on kahdeksas. Albon on 0.6 sekunnin päässä Hamiltonista! Vettel yrittää ohittaa Albonin, mutta Albon pitää mestarin takanaan! Kova!

Leclerc lähtee ohittamaan Vetteliä, ja Vettelin puolustaessa hän osuu Leclercin renkaaseen. Osumassa räjähtävät molempien renkaat, ja siinä oli Ferrarien kisa! Hupsista keikkaa ja kipinöitä! Kuten äitini laittoi tässä kohtaa viestiä: Forza Ferrari.

Verstappen, Albon ja Gasly ovat kärkikolmikko, ja sitä on ilo katsoa! Turva-auto poistuu radalta, kun kierroksia on muutama jäljellä. Tilanne on 1. VER, 2. ALB, 3. GAS, 4. HAM ja 5. SAI. Räikkönen on kuudes. Hamilton ohittaa Gaslyn. Räikkönen on liekeissä kuudentena. Hamilton osuu Alboniin, ja Albon pyörähtää pudoten VIIDENNEKSITOISTA. Tulen surulliseksi. Tuomaristo tutkii kilpailun jälkeen.

EJmI461XUAQqEOF.jpeg
Kuva: F1-Twitter

GASLY ON TOISENA. TOISTAN: GASLY ON TOISENA. Viimeinen kierros! Tilanne on 1. VER, 2. GAS, 3. HAM, 4. SAI ja 5. RAI. Maaliin saavutaan tuossa järjestyksessä, ja Gasly nousee ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle! WHOOOOOOOOOOOOO! Skumpat auki! Bottas saa nopeimman kierroksen pisteen, ja Verstappen on Päivän kuljettaja. Katsotaan, saako Hamilton rangaistuksen kolaristaan Albonin kanssa, sillä se voi vielä nostaa Sainzin tämän ensimmäiselle palkintopallille.

Olipas loppujen lopuksi dramaattinen ja jännittävä kilpailu! Enpä haluaisi olla Ferrarin tiimipalaverissa tänään…

Päivitys 21.59: Hamilton sai kilpailun jälkeen 5 sekunnin rangaistuksen, mikä nosti Sainzin ensimmäiselle podiumilleen (mihin hän ei toki nyt päässyt nousemaan).

Näyttökuva 2019-11-17 kello 20.16.12.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s