Formulafiiliksiä! Las Vegasin GP

Tänään ajetaan ensimmäistä kertaa tällä Las Vegasin katuradalla! Vapaissa harjoituksissa rata osoittautui aika vaaralliseksi, kun kaivon kansi irtosi Sainzin auton pohjaan vahingoittaen autoa pahasti. Kisaviikonloppuun on liittynyt muutenkin draamaa jo ennen kuin kilpailua on edes ajettu, joten odotukset kilpailua kohtaan ovat jännittyneet.

Las Vegasin osakilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Max Verstappen, 3. George Russell, 4. Pierre Gasly, 5. Alex Albon, 6. Logan Sargeant, 7. Valtteri Bottas, 8. Kevin Magnussen, 9. Fernando Alonso, 10. Lewis Hamilton, 11. Sergio Pérez, 12. Carlos Sainz (10 ruudun lähtöruuturangaistus), 13. Nico Hülkenberg, 14. Daniel Ricciardo, 15. Lando Norris, 16. Esteban Ocon, 17. Guanyu Zhou, 18. Oscar Piastri, 19. Lance Stroll ja 20. Yuki Tsunoda. Lähtöruudukko on harvinaisesti mutkassa suoran sijaan, joten startti on varmasti mielenkiintoinen!

Startti on kaaoottinen! Leclerc ja Verstapen ovat rengas rengasta vasten mutkassa, ja Verstappen työntää Leclercin hetkellisesti ulos radalta. Alonso pyörähtää mutkassa ja osuu Bottakseen, jonka perään puolestaan Pérez töksähtää. Kaikki pääsevät kuitenkin jatkamaan kilpailua. Virtuaalinen turva-auto otetaan toisella kierroksella käyttöön radan putsaamiseksi. Pérez hakee uuden etusiiven, ja myös Alonso ja Bottas suuntaavat varikolle autojen korjaamiseksi.

Kierroksella 3/50 Norrisin auto lähtee yhtäkkiä hänen hallinnastaan ja hän osuu seinään. Norrisin autosta irtoaa takasiipi ja renkaat riippuvat ripustuksistaan. Hurjan näköinen kolari! Kolmen kierroksen kuluttua kilpailu jatkuu! Ihmeiden aika ei ole ohi: tuomaristo antaa Verstappenille viiden sekunnin aikarangaistuksen Leclercin pakottamisesta radalta! En muista, milloin Verstappenia olisi rangaistu viimeksi hänen toiminnastaan radalla.

Kierroksella 15/50 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. RUS, 4. GAS, 5. ALB, 6. OCO, 7. PIA, 8. HAM, 9. SAR ja 10. PER. Bottas on kuudestoista. Russell kutsutaan varikolle, ja varikolla käy myös Sargeant. Leclerc lähtee yrittämään ohitusta Verstappenista, ja onnistuu siinä upeasti kierroksella 16/50! Verstappen painelee varikolle, ja myös Albon ja Piastri tekevät pysähdykset. Ennen Piastrin pysähdystä hän näyttää ottaneen osumaa Hamiltonin kanssa. Hamilton raportoi rengasrikosta ja antaa radioon myös huolestuttavan viestin siitä, että hänen on vaikeaa saada auto pysähtymään. Hamilton onneksi pääsee varikolle, ja siellä käy myös Gasly.

Kierroksella 20/50 kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. PER, 3. OCO, 4. STR, 5. SAI, 6. ALO, 7. RUS, 8. ZHO, 9. VER ja 10. GAS. Leclerc, Ocon ja Zhou eivät ole vielä käyneet varikolla. Kierroksella 21/50 Ocon pysähtyy varikolle ja putoaa sijalle 12. Seuraavalla kierroksella Leclerc tulee varikolle ja palaa radalle kolmanneksi.

Kierroksella 24/50 Russell, Sainz ja Verstappen mittelevät keskenään. Seuraa valla kierroksella Verstappen lähtee ohittamaan Russellia ja kaksikko osuu toisiinsa. Turva-auto otetaan radalle, koska molempien autoista irtosi paloja. Red Bull ottaa molemmat autot varikolle, ja sinne suuntaavat myös Stroll, Russell, Sainz, Alonso ja moni muu. Kilpailu jatkuu kierroksella 28/50. Russell saa viiden sekunnin aikarangaistuksen tilanteesta Verstappenin kanssa.

Pérez jahtaa Leclercia ja pääsee tämän ohi kilpailun kärkeen kierroksella 33/50. Muutamaa kierrosta myöhemmin Leclerc tekee kuitenkin yllätyshyökkäyksen ja nousee takaisin ykköspaikalle! Hetken kuluttua myös Verstappen ohittaa Pérezin. Kierroksella 37/50 Verstappen kiitää Leclercin ohi johtoon.

Kierroksella 42/50 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. PER, 4. PIA, 5. OCO, 6. STR, 7. GAS, 8. RUS, 9. SAI ja 10. ALO. Leclerc ajaa pitkäksi kierroksella 43/50, jolloin Pérez pääsee ohi. Tämä kisa on ollut kyllä toiminnan ja ohitusten osalta aika viihdyttävä! Hülkenberg keskeyttää kierroksella 47/50, mutta hän onnistuu vain ajamaan ulos koko radalta aitojen välistä niin, ettei keskeytys aiheuta toimenpiteitä kilpailuun. Tsunoda raportoi vaihdelaatikko-ongelmista, ja hän keskeyttää kierroksella 48/50 samalla tavalla kuin Hülkenberg.

Viimeisellä kierroksella Leclerc ohittaa Pérezin ja nousee kilpailun toiseksi! Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Leclerc ja 3. Pérez. Katsoin kilpailun vasta jälkikäteen, mutta olisin äänestänyt Leclercia Päivän kuljettajaksi, jos olisin katsonut livenä. Päivän kuljettajaksi valittiin onneksi Leclerc! Ensi viikolla viimeistä viedään Abu Dhabissa!

Jätä kommentti