Kulttuuria: Kuka voittaa tai kuolee?

HBO:n suosikkisarja Game of Thrones lähenee loppuaan ja ensi kaudella saamme tietää, kuka ottaa paikkansa valtaistuimella ja kuka häviää taistelun. Kenen suku menestyy ja kenen kaatuu? Jäin pohtimaan omia toiveitani ja siitä syntyi tämä blogipostaus. Nämä eivät ole realistisia endgame-spekulaatioita, eivätkä sarjan seksismiin taipuvaiset showrunnerit tällaisia loppuja kirjoittaisi (olen valmis perumaan sanani, jos yksikin näistä toteutuu), mutta minulle täydellisessä maailmassa Game of Thrones päättyisi näin. Annan teille lukijoille myös luvan naurahtaa kevyesti, jos pian luettelemani tämän-kuolemaa-en-kestäisi-hahmot kokevat sarjassa kovemman kohtalon. Let’s go to Westeros!

Luonnollisesti, tämä postaus sisältää todennäköisesti spoilereita Game of Thronesin kaikista kausista. Etene omalla vastuulla.


Iron Throne

Kenet haluan istuvan Iron Thronella? Todennäköisesti geneerinen vastaus, mutta haluan valtaistuimelle Daenerys Targaryenin. Game of Thronesin hienoimpia kohtauksia tällä kaudella on se, kun Daenerys, Yara Greyjoy, Ellaria Sand ja Olenna Tyrell suunnittelevat sotaa saman pöydän ääressä. Neljä vahvaa naista suunnittelemassa sotastrategiaa, ja minun sieluni lepää. Syntymäoikeuden lisäksi Daeneryksesta on kasvamassa hyvä johtaja, jolla on kansa ja oikeus mielessä. Ihannetilanne on se, jota lähestytään: Daenerys valtaistuimella ja Tyrion Lannister hänen oikeana kätenään. Olisi ihana keskisormennäyttö Cerseille ja Jamielle, että heidän halveksittu veljensä olisi ainoa Lannisterin suvun voittaja.

Jon Targaryen voisi olla valtakunnan armeijan johtaja, sillä näen hänet Daeneryksen vierellä. Toisen vahvan ehdokkaan rooliin, Yara Greyjoyn, näen mielummin Iron Islandsin kuningattarena.

Jos valtaistuinta ei saa Daenerys, niin mielellään joku muu vahva nainen.

All men must die, but we are not men.

Winterfell

The Queen in the North. Kukaan ei ansaitse Winterfelliä kuten Sansa Stark. Sansa on kokenut paljon, hän on vanhin elossa oleva Starkin perillinen ja hän on luonnollinen johtaja, kuten uusimmassa jaksossa näimme. Toivon Sansan jäävän johtamaan Pohjoista, en näe mitään muuta ratkaisua loogiseksi. Arya ja Bran jäävät Winterfelliin.

There must always be a Stark in Winterfell.

Parit

– Daenerys ansaitsee naisystävän, mielellään Yaran. Kaksi vahvaa kuningatarta, ai että!

– Jon Snowin suuri rakkaus on Ygritte, joten en fanita ajatusta hänestä kenenkään muun kanssa, varsinkaan oman sukulaisensa (katson teitä, Jon/Sansa ja Jon/Daenerys -haaveilijat).

– Brienne of Tarth ei päädy yhteen Jamie Lannisterin kanssa, koska Brienne ansaitsee parempaa kuin raiskaajan.

– Sansa ottaa oman seksuaalisuutensa käsiinsä, toipuu traumoistaan ja on onnellinen, mielellään yksin, koska kukaan enää elossa oleva ei ansaitse Sansaa.

Ei muita toiveita.

Kuolemat

– Yksi suosikkihahmoistani, Petyr Baelish, kuolee Sansan käsissä. Mihinkään muuhun en ole tyytyväinen, etenkään jos hänet tappaa toinen Stark tai Jon Snow. Sansa kostaa isänsä kuoleman, vaikka menettääkin samalla neuvonantajan. En vastusta, jos kaksikon seksuaalinen jännite puretaan ennen tätä, mutta senkin tulee tapahtua Sansan aloitteesta. Liian täydellisessä maailmassa Petyria ei tapeta, joten koska hän todennäköisesti kuolee, tapahtukoon se näin. Jos Petyr ei kuole, olkoon hän Sansan neuvonantaja sillä dynamiikalla, että Sansa on suhteessa niskan päällä.

– Jamie Lannister kuolee, mielellään taistelussa ja ilman Cerseita. Cersein toivon kuolevan vasta lopputaistelussa ja mielellään valtaistuinsalissa. Tyrion on ainoa eloonjäävä Lannister.

– Theon Greyjoy kuolee.

– Yksikään Stark ei enää kuole.

Muut toiveet

Raiskaukset: Game of Thrones ei enää kertaakaan sorru raiskauksen käyttämiseen viihteenä tai mieshahmojen hahmokehityksen välineenä.

– Seksuaalivähemmistöt: Kuten mainittu, Game of Thrones kirjoittaa Daeneryksesta canon-biseksuaalin, tiedostaen Emilia Clarken ja Gemma Whelanin kiistämättömän kemian. Sarja ei tapa enää yhtään seksuaalivähemmistöön kuuluvaa, ei Ellariaa, Yaraa tai ketään muutakaan. Levätköön Tyrellit rauhassa.


Aikalailla that’s it. Jos maailma olisi täydellinen minulle, Game of Thrones jatkuisi kutakuinkin näin. Keskustelua!

2 Comments

 1. Itse veikkaan, että jos Jon ottaa vastaan Iron Thronen nousee hän kuninkaaksi Targaryen juurien paljastuttua. Rhaegar oli perimysjärjestyksessä ensimmäisenä ja täten hänen ainoa elossa oleva muksu eli Jon olisi syntymäoikeudeltaan ja luultavasti kansan ja aatelisten silmissä paras vaihtoehto.

  Arya tappaa luultavasti Littlefingerin, mutta kohtauksessa tulee varmasti olemaan Sansan ja Baelishin viimeistä sanailua. Tosin veikkaan poliittisessa pelissä, että tällöin Sansa tai Arya on ollut naitettava pikkuserkulleen Valeen, jotta he pysyvät uskollisena pohjoiselle.

  Uskoisin, että Jamie vain jättää Cersein. Joko Euronin tullessa väliin, tai muuten vain, ja katoaa Westerosiin
  tai Essokseen kiertelemään. En osaa nähdä ketään kuka olisi sen ”arvoinen” tekemään Jaimen kuolemasta riittävän merkittävän, lukuunottamatta Cersein ja Jamien yhteistä Romeo & Juliet-tyyppistä loppua.

  Semmoista kulttuuria! Tulisipa loput kirjatkin ennen kuin GRRM kupsahtaa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s