Kulttuuria: Episode VIII

*Tämä on spoileriton fiilistely uudesta elokuvasta Star Wars episode VIII: The Last Jedi, mutta saattaa sisältää vihjailua tai spekulaatioiden todistamista oikeaksi. Jatka omalla vastuulla. Suuria juonikuvioita, kuten kuolemia, en aio paljastaa.*

The Last Jedi oli omalla tavallaan uuden trilogian totuuden hetki. Seuraisiko se orjallisesti alkuperäisen trilogian juonikaavaa? Olisiko se ennalta-arvattava? Mielestäni elokuvaa kuvaa parhaiten ystäväni kommentti näytöksen jälkeen: ”Aina kun luulin, että tämä elokuva ei voi mennä enää paremmaksi, se yllätti jälleen.”.

Omasta mielestäni The Last Jedi on ylivoimaisesti paras Star Wars -elokuva. Helposti. The Last Jedi antaa henkeäsalpaavan upeita kohtauksia peräjälkeen ja yllättää jatkuvasti. Juonen kulkua ei voi arvata ennalta, ja kaikki kliseet joita elokuva käyttää, se kääntää lopulta päälaelleen hyvin itsetietoisesti ja varmasti. The Last Jedi on visuaalisesti näyttävä ja kaunis elokuva, joka ansaitsee kaikki Oscarit, jota sille voi tarjota.

Olen erittäin tyytyväinen kaikkien hahmojen tarinoihin ja kasvuun elokuvan aikana. Tähtikaarti Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (kenraali Leia Organa), Adam Driver (Kylo Ren), Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Kelly Marie Tran (Rose Tico) ja Billie Lourd (luutnantti Kaydel Ko Connix) loistavat omissa rooleissaan. Etenkin Ridleyn ja Driverin roolisuoritukset pimeyden ja valon välillä kamppailevina Reyna ja Kylona ovat Oscarien arvoiset. Olen aina pitänyt tätä kamppailua mielenkiintoisimpana asiana Star Wars -universumissa: kuinka vastakkaiset asiat tasapainottavat toisiaan, hyvä ja paha, valo ja pimeä. Ei ole toista ilman toista. Reyn kiivas usko toivon kipinään mutta toisaalta uteliaisuus pimeää kohtaan, ja puolestaan Kylon uppoutuminen kostonhimoiseen pimeään mutta pieni halu olla jotain muuta, tekevät The Last Jedista kutkuttavan dramaattisen ja jännittävän elokuvan. Rey ja Kylo kohtaavat toisensa elokuvan upeimmassa kohtauksessa, jonka aikana Adam Driver todistaa kaikille epäilijöille, että hänen hahmonsa ei todellakaan ole heikko Star Wars -trilogian pääpahikseksi.

The Last Jedi on kutkuttavan hauska, mutta huumori ei koskaan pilaa vakavia hetkiä, vaan maustaa niitä täydellisesti ja hykerryttävästi. Etenkin Hamill tuo The Last Jediin täydellisesti ajoitettua ja omalla tavallaan sarkastista huumoria. Täysi kunnioitukseni menee edesmennyttä Carrie Fisheria kohtaan, joka loistaa Leiana syvällä viisaudellaan ja rauhallisuudellaan. Elokuva on omistettu Fisherille, ja lopputekstien aikana tämä sai minut kyyneliin. Toisaalta, elokuva oli saanut minut itkemään ennen tätä jo useampia kertoja. The Last Jedi on visuaalisesti upea, juonellisesti mielenkiintoinen ja rohkea, näyttelijäntyöllisesti häikäisevä, ja kaikilta osin täydellinen Star Wars -elokuva. Elokuvan roolituksen diversiteetti lämmittää sydäntäni myös suuresti.

Paras näkemäni kommentti elokuvasta on: ”The Last Jedi on elokuva henkilöistä, jotka elävät elämänsä surkeinta päivää, ja BB-8:sta, joka nauttii täysin sieluin murhasta.”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s