Rakkauskirje Tamkolle

Tarinani opiskelijakunta Tamkon kanssa alkoi syksyllä 2013, kun aloitin opiskeluni Tampereen ammattikorkeakoulussa. Tuutorimme kierrättivät meitä ympäri TAMKin pääkampusta ja kierroksella piipahdimme myös opiskelijakunnan toimistolle solulle, josta saimme myös opiskelijakorttimme. Solu esiteltiin mukavana hengailupaikkana, jonne opiskelijat voivat tulla vapaasti juomaan kahvia, keskustelemaan ja pyytämään tarvittaessa apua opintoihin ja opiskelijaelämään liittyen. Tuolloin ajattelin, että minusta varmasti tulisi ”solu-hengailija”. Ei tullut. Vielä. Lähdin tosin Tamkon vertaistuutoriksi, sillä tuutorointi on aina ollut lähellä sydäntäni.

Seuraavan kerran olin tekemisissä Tamkon kanssa 2014, kun minut valittiin ainejärjestö Tarina ry:n puheenjohtajaksi. Tutkimme silloisen koulutuspoliittisen vastaavan kanssa vaikeaa edunvalvontatapausta, johon pyysimme Tamkon apua. Tamkon halitus oli suuri apu ja tapaus ratkesi yhteistyömme ansiosta. Kiinnostuin Tamkon toiminnasta, mutta keskittymiseni oli tuoreella Mediapoliksen kampuksella ja mediaopiskelijoiden edunvalvonnassa. Samalla tuutoroin menemään ja nautin siitä.

Syksyllä 2015 pääsin toiselle kaudelle Tarinan puheenjohtajana ja lisäksi hain Tamkon valtuustoon. Pääsin valtuustoon ja sen järjestäytymiskokouksessa haalin puolivahingossa itselleni luottamustehtäviä: poistuin kokouksesta myös opintotukilautakunnan opiskelijaedustajana ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana. Solu-hengailuaikani lähestyivät. Vuoden aikana järjestimme kahdet vaalit ja siirryimme suhteelliseen vaalitapaan Tamkossa. Istuin opintotukilautakunnassa ja ratkaisimme opiskelijoiden opintotukitapauksia.

Sitten tuli vuoden 2016 syksy ja elämäni tärkein päätös. Hain Tamkon edustajistoon (vaihdoimme vaalitavan vaihtuessa myös nimen) ja olin eniten ääniä saanut nainen. Minua alettiin kosiskella hallitukseen. Ajatus houkutti, mutta pohdin jaksamista vaikean elämäntilanteen vuoksi. Järjestäytymiskokouksessa kosiskeltiin vähän lisää. Päätin antaa mennä ja hakea Tamkon hallitukseen, ja se on ollut elämäni paras päätös. Hallitus järjestäytyi samana iltana ja minut valittiin sen varapuheenjohtajaksi.

Vuoden aikana olen solminut useita elinikäisiä ystävyyssuhteita, rakastunut ja saanut paljon uusia tuttavuuksia ja tärkeitä kontakteja. Hallituksemme ja työntekijämme ovat muodostuneet minulle hyvin rakkaaksi perheeksi. Vuoden aikana olemme vaikuttaneet paikallisesti ja valtakunnallisesti opiskelijoiden asioihin, valvoneet opiskelijoiden etua TAMKissa, järjestäneet lukuisia tapahtumia, kouluttaneet tuutoreita ja kehittäneet Tampere3a. Tämä on ollut elämäni vuosi. Viime viikonloppuna siirsimme Tamkon perinteitä uudelle mahtavalle hallitukselle. Reissu oli ikimuistoinen: jaoimme muistoja hallituksen kanssa, perehdytimme seuraajiamme ja juhlistimme Tamko-taivaltamme. Lisäksi Tamkon hallitustoverini ja tuore avopuolisoni kosi minua.

Jos sinulla on koskaan mahdollisuus ja kiinnostusta lähteä mukaan järjestötoimintaan, tee se. Opiskelijavaikuttaminen on varmasti vain alkua järjestöurallani, mutta Tamko tulee aina olemaan minulle koti, joka kulkee tästä eteenpäin mukanani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s