#ylpeästiAMK – Taipaleeni TAMKissa

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ovat aloittaneet yhdessä kampanjan #ylpeästiAMK ammattikorkeakoulutuksen tunnettavuuden ja arvostuksen lisäämiseksi. Kampanjan alku osui valmistumiseni alle, joten päätin osallistua kertomalla oman tarinani TAMKissa.

Kun opiskelin Tampereen Lyseon Lukiossa 2010-2013, tähtäimessäni oli ensin lääkis ja sitten psykologian laitos. Kun vierailin opinto-ohjaajan luona ennen abivuotta, hän ilmoitti, että keskiarvollani mennään sitten yliopistoon. Olin samaa mieltä. Kuitenkin, kun abivuosi koitti, lapsuudenhaaveeni nostivat päätään. Lapsesta pitäen olen ilmoittanut kaikkialla unelma-ammatikseni kirjailija. Unelma-ammattini on edelleen kirjailija. Muistan elävästi sen hetken, kun istuin lukioni aulassa kahvilla ja näin Tampereen ammattikorkeakoulun elokuvan ja television koulutusohjelman mainoksen. Sana käsikirjoittaja pisti silmään. En harkinnut kauaa. Kun seuraavan kerran tapasin opinto-ohjaajaani, ilmoitin, että aion hakea ainoastaan TAMKiin ja ainoastaan tiettyyn koulutusohjelmaan. Olin niin päättäväinen, ettei hän yrittänyt puhua minua ympäri.

Elokuvan ja television koulutusohjelman pääsykokeet olivat kaksipäiväiset, ja kilpailu oli tiukkaa. Olin naurettavan itsevarma omasta osaamisestani ja pätevyydestäni (vertaa Gleen Rachel Berry -itsevarma), ilman minkäänlaista kokemusta alalta, mutta itsevarmuus kannatti. Muistan elävästi myös sen hetken, kun valmistauduin työpäivään lukulomani työpaikalla hotellisiivoajana, ja sain tekstiviestin, että minut oli valittu TAMKiin.

Opiskelin elokuvan ja television koulutusohjelmassa TAMKissa 4,5 vuotta ja valmistun tällä viikolla medianomiksi, erikoistumisinani käsikirjoittaminen ja tuotanto. En vaihtaisi päivääkään. TAMKissa olen päässyt tekemään kymmeniä lyhytelokuvia, televisio- ja mainostuotantoja Yleisradiolle, saanut kokemusta kahdessa upeassa harjoittelupaikassa ja kirjoittanut opinnäytetyön minulle henkilökohtaisesta aiheesta, työhyvinvoinnista. Olen kirjoittanut ja tuottanut, mutta myös löytänyt uuden intohimon eli apulaisohjaamisen. Mikään muu koulu ei olisi tarjonnut minulle näitä mahdollisuuksia.

photo_2017-12-19_10-02-10.jpg

TAMKissa opiskelun kautta olen löytänyt myös järjestötoiminnan maailman. Olen toiminut kaksi vuotta ainejärjestö TARINA ry:n puheenjohtajana ja vuoden opiskelijakunta Tamkon hallituksen varapuheenjohtajana. Nämä ovat poikineet minulle uskomattomia mahdollisuuksia ja elinikäisiä ystävyyssuhteita – ja kihlauksen.

TAMK on mahdollistanut minulle unelmieni tavoittelun, henkilökohtaisen kasvun, ja koulutuksen alalla, jonka arjesta moni ei tiedä paljoakaan. Katson elokuvia ja televisiota täysin uusin silmin. Olen kasvanut koulutukseni ja sen tuomien haasteiden kautta aivan uskomattoman paljon. Koulutukseni on opettanut minulle avoimmuutta, rohkeutta, itsevarmuutta ja ymmärtäväisyyttä. Koen olevani parempi kirjoittaja ja päässeeni lähemmäs unelmiani, mutta mikä tärkeämpää, olen löytänyt myös uusia unelmia. Siksi minä olen #ylpeästiAMK.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s