Kulttuuria: I want to play a game

Vapaa-aika on viime aikoina kulunut uuden Playstation 4:n parissa. Minua on ohjeistettu aina kirjoittamaan siitä, mitä kohtaan tunnen intohimoa, joten tänään listaan suosikkipelejäni! Kysyin jonkin aikaa sitten Facebookissa PS4-pelisuosituksia ja sain ihanan paljon vastauksia. Keep them coming!


Resident Evil -sarja

maxresdefault

Kuten blogiteksteistäni voi huomata, Resident Evil -pelit ovat lähellä sydäntäni. Aloin pelata niitä reilu vuosi sitten ja onneksi pelattavaa vielä riittää. Takana ovat Resident Evil 1, Resident Evil 2, Resident Evil 3: Nemesis ja Resident Evil 7: Biohazard. Resident Evil: Code: Veronica on minulla vieläkin kesken. Viime pelikerralla kissa nappasi konsolin virtajohdon irti, joten otin vähän takapakkia. Ja jätin (jälleen kerran) hyvän ampuma-aseen vahingossa jälkeeni, ja se piti palata hakemaan. Hups.

Resident Evil on Capcomin luoma selviytymiskauhupelisarja, jonka päähenkilöt pyrkivät selviytymään T-viruksen aiheuttaman zombiepuhkeaman keskellä ja taistelemaan bioaseita tehtailevaa pahaa Umbrella Corporationia vastaan. Ensimmäisistä peleistä voit lukea blogistani. Resident Evil -pelit ovat aidosti pelottavia ja kutkuttavia, haastavia ja älykkyytä vaativia, sillä pelit sisältävät taistelujen, ampumisen ja kauhun lisäksi pulmapelejä. Pelimaailmassa Resident Evil on kotini. Jos suosikki tulee valita, se on Resident Evil 2.


Borderlands-sarja

borderlands.jpg

Borderlands on Gearboxin kehittämä ja 2K Gamesin julkaisema ensimmäisen persoonan ammunta- ja toimintaroolipeli. Borderlands on ensimmäisiä pelejä, joihin koukutuin aikuisiällä. Olen pelannut ensimmäisen osan kerran ja toisen kahdesti. Pelissä valitaan hahmo, jonka taitoja ja tasoa kohotetaan suorittamalla erilaisia tehtäviä ja etenemällä päätehtävässä/-tarinassa. Pelin maailma ja hahmot ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia, ja tarinasta ei vain saa tarpeekseen. Erilaisten aseiden ja kilpien keräily tuo tietynlaista kilpailua, etenkin kaksinpeleissä.


Uncharted-sarja

uncharted.png

Uncharted on Naughty Dogin kehittämä ja Sonyn julkaisema toimintaseikkailu- ja kolmannen persoonan ammuntapelisarja, jonka päähenkilönä seikkailevat muinaisten aarteiden metsästäjät, etenkin useamman pelin päähenkilö Nate Drake. Olen lähtenyt tässä pelisarjassa liikkeelle peräpäästä eli kahdesta uusimmasta pelistä, Uncharted 4: A Thief’s End ja Uncharted: The Lost Legacy. Olin erityisen innoissani The Lost Legacysta, sillä sen pääosassa seikkailevat kaksi vahvaa naishahmoa. Uncharted on henkeäsalpaavan kaunis pelisarja, jossa pääsee seikkailemaan ympäri maailmaa. En voi tarpeeksi korostaa, kuinka kaunis Uncharted on – se pitää kokea itse.


Until Dawn

Until_Dawn.jpg

Until Dawn on Supermassive Gamesin kehittämä ja Sonyn julkaisema vuorovaikutteinen selviytymiskauhupeli. Ostin Playstation 4:sen osittain saadakseni tämän pelin, sillä olen katsonut sen läpipeluuta innoissani Youtubesta. Peli seuraa nuorisojoukkoa, joka jää jumiin öiseen vuoristolla sijaitsevaan mökkiin myyttisen Wendigon saaliiksi. Until Dawnissa minua kiehtoo eniten pelin perhosvaikutus-mekaniikka, eli pelaajan tekemien valintojen vaikutus myöhempää peliä ajatellen. Pelissä yritetään selviytyä vuoristossa ja tehdä oikeita valintoja, jotta hahmot selviäisivät hengissä tarinan loppuun asti. Ostin pelin juuri ja en malta odottaa, että pääsen pian pelaamaan sitä!


The Witcher -sarja

the_witcher_3_wild_hunt_game-HD.jpg

The Witcher -sarja on puolalaisen CD Projekt REDin avoimen maailman toimintaroolipeli, jossa pelaaja seikkailee noiturin (witcher) Geraltin kanssa fantasiamaailmassa. Olen päässyt seuraamaan peliä vierestä ja nauttinut siitä, sillä pelin vuorovaikutteisuuden vuoksi se viihdyttää muitakin kuin sitä, joka pitelee ohjainta. Witcherin tarina ja maailma ovat kauniita ja kiehtovia. Uskon pelaavani tätä sarjaa itse vielä joskus!


Castle Crashers & Battleblock Theater

Castle Crashers ja Battleblock Theater ovat The Behemothin kehittämiä komediallisia videopelejä. Battleblock Theater on tasohyppelypeli, jossa vankina olevat hahmot pyrkivät pakenemaan ansoitetusta vankilasta ja pelastamaan ystävänsä. Castle Crashers on puolestaan 2D-taistelupeli, jossa ritarit lähtevät taistoon pahaa velhoa vastaan. Molemmat ovat viihdyttäviä moninpelejä, joista voi nauttia pitkän aikaa, sillä ne ovat yllättävän haastavia.


Mainitsemisen arvoisia pelejä

Party game -osastolla vahvan suositukseni saavat The Jackbox Party Pack ja That’s You! Molemmat tarjoavat suurelle porukalle mahdollisuuden pelata yhdessä riippumatta siitä, kuinka monta ohjainta omistaa, koska pelit yhdistävät älypuhelimet ja konsolin käytön.

Dark Souls -trilogia & Bloodborne ovat haastavia pelejä, joista minulla on kokemusta muutamalta pelikerralta. Omistan itse Dark Souls 1:sen ja Bloodbornen, ja riittävällä kärsivällisyydellä aion joskus käydä näiden taideteosten kimppuun!


Pelisuosituksia saa laittaa tulemaan! Kirjoittelen tänne arvosteluja ja fiiliksiä sitä mukaan, kun saan pelattua suositeltuja pelejä läpi. Nyt Until Dawnin kimppuun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s