Formulafiiliksiä! Bahrainin GP

Kauden 2018 toinen Formula 1 GP ajetaan saarivaltiossa Bahrainissa Persianlahdella. Bahrainin GP:tä on ajettu vuodesta 2004 ja se on aina tarjonnut katsojille tapahtumarikkaita osakilpailuja. Toisin kuin edellisessä osakilpailussa, jossa nähtiin startin jälkeen vain 5 ohitusta, tarjoaa Bahrainin rata paljon ohituspaikkoja ja mahdollisuuksia todelliselle kilpa-ajamiselle ja draamalle. Bahrainin GP on ensimmäinen Lähi-idässä ajettava F1-kilpailu. 2018 osakilpailuun lähdetään asetelmassa 1. Sebastian Vettel, 2. Kimi Räikkönen, 3. Valtteri Bottas, 4. Lewis Hamilton ja 5. Daniel Ricciardo. Top 3:ssa on siis joko suomalaisia tai suomenmielisiä, jotka ovat shoppailleet mökille ruokaostoksia samassa Prismassa kuin itse lapsena. Vettelin suomenkielen opetteluun voit tutustua mm. täällä.

Ennen kilpailua haastateltiin ”varikkotyttöjen” korvaajia, F1-lapsia, jotka sulattivat jopa tämän lapsiin varauksella suhtautuvan ihmisen sydämen. Lapset olivat niin innoissaan mahdollisuudesta osallistua F1-elämykseen! Haastatellun lapsen suosikkikuski oli Max Verstappen.

Startti sujui suhteellisen puhtaasti, yksi auto kävi radan ulkopuolella ja yhteen osuttiin. Bottas nousi startissa toiseksi Räikkösen ohi. Autot kipinöivät, kun kuskit pyrkivät varmistamaan itselleen hyvän paikan lähdössä, ja äkkipikainen Verstappen osui Hamiltoniin. Harmitti haastatellun lapsen puolesta, kun hänen lempikuskinsa tippui kilpailun hännille rengasrikon vuoksi. Samalla kierroksella Verstappenin tallikaverin Ricciardon auto hajosi ja hän joutui keskeyttämään, jolloin virtuaalinen turva-auto tuli radalle heti kilpailun alussa. Myös Perezin vaaleanpunainen Force India koki kovia. Neljännellä kierroksella virtuaalinen turva-auto poistui, ja yksi Haasin auto pamahti ulos radalta samoin tein. Hamilton teki upean ohituksen kolmesta autosta kerralla kipinöiden singotessa. Hienoimpia näkemiäni F1-ohituksia! Verstappenin auto hajosi radalle siitä huolimatta, että hän sai nilkutettua rengasrikkoisen autonsa varikolle kierrosta aiemmin.

Mercedes teki taktisen huijauksen ja sai Ferrari-kuskit käymään ensimmäisenä varikolla, jolloin Bottas ja Hamilton nousivat Vettelin ja Räikkösen ohi kilpailun kärkeen. Kierroksella 26 Vettel ohittaa Hamiltonin puhtaasti, jolloin Hamilton taipuu viimein varikkokäyntiin. Kierroksella 36 Ferrari ottaa Räikkösen sisään, ja varikkopysähdys saa dramaattisen käänteen: toista takarengasta vaihtava varikkomekaanikko jää Räikkösen auton alle, kun kuski päästetään virheellisesti poistumaan varikolta kesken renkaanvaihdon. Räikkönen pysäyttää auton kymmenen metrin päähän varikosta tiimiradion huutaessa ”stop the car, Kimi, stop the car” ja joutuu keskeyttämään kilpailunsa auton keskeneräisen renkaanvaihdon ja varikkomekaanikon loukkaantumisen vuoksi.

Muiden kuskien osalta kilpailu jatkui normaalisti. Kierroksella ohitettavia oli reilusti nopeimmilla kuskeilla, mikä kuumensi etenkin voitosta taistelevan Hamiltonin tunteita. Mercedeksen tiimiradiossa kuultiin tiuskimista, kiroilua ja marmatusta. Viimeisillä 5 kierroksella Vettelin ote alkaa lipsua, jolloin ensimmäisestä sijasta kilpaileva Bottas kiihdyttää kannoille. Viimeiset kierrokset nähdään jännittävää kilpa-ajoa Vettelin ja Bottaksen välillä, mutta Vettel voittaa noin 0.6 sekunnin turvin. Hamilton sijoittuu kolmanneksi. Kilpailun yllättäjä on Toro Rosson Pierre Gasly, joka tuoreena kuskina ajaa puhtaan kilpailun ja sijoittuu neljänneksi.

Bahrainin GP oli täynnä jännittäviä hetkiä ja valitettavaa tragediaa. Ferrari ilmoitti kilpailun päätyttyä, että odottaa vielä tietoa sairaalahoidossa olevan mekaanikkonsa kunnosta. Toivotaan parasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s