Kulttuuria: Inspiroivia naisia Youtubessa

Jos minun pitäisi luopua kaikista sosiaalisen median kanavista ja saisin säästää vain yhden, pitäisin Youtuben. Olen vuodesta 2008 katsonut aktiivisesti erilaisia Youtube-kanavia ja seurannut useiden ihmisten elämää lähes 10 vuotta, joiden aikana heistä on tullut eräänlaisia ystäviä. Kirjoitin rakastamistani Youtube-kanavista jo aiemmin, mutta nyt halusin kirjoittaa tarkemmin minua inspiroivista naisista Youtubessa. Suurin osa aiemman blogitekstini naisista esiintyy myös tässä tekstissä.


Stevie Boebi – SassiBob

View this post on Instagram

Nudity is not sexual. You know when you're texting someone new and they're all like 'getting in the shower' and then you're like 'oooooo omg that's hot lemme join'? Not trying to kink shame but like can we stop sexualizing each other's bodies 100% of the time? I encourage my friends to be naked in safe spaces, I take them to nude spas to show them we can be naked around friends and strangers and it can be safe and comfortable to be in just your skin. Afterwards they tell me it reduces body shame and the anxiety they feel when having sex. But. I thought that once you come to a conclusion or feeling it doesn't just change for no reason. Like, I'm comfy being naked and I will be forever weeeeeeee let's have fun. The summer passed by too quickly. I spent a lot of time in London this summer where the temperature rarely rises above 75 degrees. I've covered up my whole body in several layers almost all summer, and slept with hot water bottles tucked into lots of blankets. Once I got home to LA I forgot what it felt like to sleep naked. It feels amazing. Being naked and learning how to feel comfortable is so so important, and I didn't realize how important it was until now. I've been having nightmares. Horrible awful things happening to me while naked. Or I'll slightly wake up but still be dreaming where there are people in my bedroom pointing and laughing at my naked body. This has never ever happened to me before. I am so god damn comfortable in my body and in my nakedness, BUT I've always practiced. I didn't get to practice this year. And it all went away. I feel robbed. I feel stripped. My peace has been stolen just because I forgot to remind myself how good something feels. And now it feels bad. Soooooo I guess I am gonna crank up my heater and practice summertime in the fall. Because body shame feels like shit and does not fucking belong inside of ME, or you. 💋 📷: @jennajohns

A post shared by Stevie 💜 LGBT & Lifestyle (@stevieboebi) on

Stevie Boebi on 29-vuotias Los Angelesissa asusteleva lesbo Youtuber, jonka videot keskittyvät seksuaalikasvatukseen. Stevien videot ovat hauskoja ja informatiivisia, ja hän käsittelee seksiä avoimesti ja häpeilemättä – niin kuin minunkin mielestä seksistä olisi hyvä puhua. Yllä oleva Stevien Instagram-julkaisu alastomuuden turhasta seksualisoimisesta on jäänyt vahvasti mieleeni ja teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Olen itse ollut etenkin yläasteaikoina hyvin seksinegatiivinen, koska suomalaisten koulujen seksuaalikasvatus toteutetaan erittäin negatiivissävytteisesti, eikä minulla ollut yhtään naispuoleisia esikuvia, jotka kertoisivat seksin olevan hyvä juttu. Stevien ja seuraavaksi vuorossa olevan Lacin avulla sain sen seksipositiivisen kasvatuksen, joka koulujen olisi tullut antaa minulle. Näiden upeiden naisten oppien avulla minusta on kasvanut seksipositiivinen feministi.


Laci Green – lacigreen

28-vuotiaasta amerikkalaisesta seksuaalikasvattajasta Laci Greenista kirjoitinkin jo aiemmin, mutta koska hän jatkaa yhtenä suurimmista esikuvistani, kirjoitan uudelleen. Heinäkuisen julkaisuni jälkeen Laci on jatkanut videoiden tekemistä hitaammalla tahdilla, sillä hän on samaan aikaan kirjoittanut kirjaa Sex Plus: Learning, Loving, and Enjoying Your Body, jonka lukemista en malta odottaa! Laci oli ensimmäinen nainen seuraamani nainen, joka osoitti seksistä puhumisen olevan ok myös naiselle. Olen oppinut häneltä paljon seksuaalisuudesta, sukupuolesta, seksistä ja feminismistä.


Lisa Schwartz – Lisbug

Olen seuranut 35-vuotiaan amerikkalaisen Lisa Schwartzin matkaa Youtubessa hyvin pitkään, mutta viimeisen vuoden aikana hänen kanavansa on ottanut uuden entistä inspiroivamman suunnan. Lisa puhuu hyvin avoimesti sinkkuudesta ja deittailun maailmasta kolmekymppisenä ja kuinka vaikeaa yksin oleminen on hänelle. Hän yrittää oppia olemaan itsekseen ja kertoo epävarmuuksistaan ja ulkonäköpaineistaan rehellisesti. Erityisen inspiroivaa minulle oli Lisan uusi video reissusta, jonka hän teki yksin, ja mitä yksin reissaaminen opetti hänelle.


Rosie Spaughton – The Roxetera

Rosie Spaughton, 27, on brittiläinen biseksuaaliroolimallini. Etenkin hänen Bisexy-videosarjansa lukeutuu henkilökohtaisiin suosikkeihini Youtubessa. Sarjassaan Rosie kertoo kokemuksistaan, haasteistaan ja ongelmistaan biseksuaalina naisena nyky-yhteiskunnassa. Rosie antaa neuvoja ja vastaa katsojien kysymyksiin biseksuaalisuudesta. Rosie on luonnollisen hauska, suorapuheinen ja avoin ihminen, jonka asiapuhetta ja niihin sekoitettuja vitsejä on mukavaa kuunnella. Joskus videoissa on mukana Rosien vaimo Rose.


Hannah Hart – MyHarto & YourHarto

31-vuotiaan amerikkalaisen Hannah Hartin inspiroivuudesta kirjoitin jo vuolaasti edellisessä julkaisussani, mutta nyt Hannah on noussut myös yhdeksi suurimmista #bodypositivity-esikuvistani sen lisäksi, että hän tekee aktiivisesti hyväntekeväisyystyötä, tukee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ja viihdyttää Internetissä suositulla My drunk kitchen -ohjelmallaan. Ylläoleva Hannahin Instagram-postaus kolahti minuun, sillä Hannahilla on ollut epävarmuuksia ulkonäkönsä suhteen, ja tuntui hyvältä nähden hänestä kasvavan itsevarmempi omassa kehossaan. Kuvista päätellen Hannah lienee suunnilleen samankokoinen minun kanssani, ja minua rohkaisee nähdä mediassa medium-kokoisia itsevarmoja naisia.


Minua inspiroivat naiset, jotka ovat oma itsensä epävarmuuksineen kaikkineen. Kaikki ylläolevat upeat Youtube-naiset inspiroivat minua rakastamaan kehoani, hyväksymään epätäydellisyyteni ja olemaan sinut seksuaalisuuteni kanssa. Ketkä Youtubessa inspiroivat teitä?