IOP-somettajan ajatuksia

Toukokuussa 2017 hyppäsin mukaan Tampereen Insinööriopiskelijoiden TIRO ry:n Insinööriopiskelijapäivät 2018 (IOP) -projektiin some- ja markkinointivastaavana sekä toisena graafisena suunnittelijana. IOP:ä vietettiin viime lauantaina 7.4. Keskustorilla ja ympäri Tampereen keskustaa. Takana on pitkät mutta antoisat 11 kuukautta työtä mahtavan tiimin ja palkitsevan vapaaehtoistyön parissa!

IOP18-104
IOP2018-työryhmä (Kuva: Santeri Halminen / TIRO ry)

Insinööriopiskelijapäivät on vuoden suurin insinööriopiskelijoiden yhteistapahtuma, joka tuo vuosittain vaihtuvalle järjestäjäpaikkakunnalle insinöörejä ja muita korkeakouluopiskelijoita ympäri Suomea. IOP Tampere 2018 oli suurin IOP tähän mennessä lähes 2000 kävijällä! IOP2018 polkaistiin käyntiin Keskustorin aloitustapahtumalla, jossa kuultiin useita puheenvuoroja, nähtiin yksi kosinta, fiilisteltiin rokkibändi Kormuksen tahtiin ja vierailtiin sponsoriemme yritysständeillä ja haalarimerkkitorilla. Tapahtuma jatkui rastikierroksella, jossa paikallisyhdistykset, kerhot ja ainejärjestöt testasivat osallistujia erilaisilla tehtävillä. Ilta huipentui jatkoille ravintola Rannassa ja Porossa, jossa esiintyi Uniklubi!

IMG_5661.JPG

Omalta osaltani IOP-projekti oli palaverien lisäksi sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan Facebook- ja Instagram-sivuillemme. Loin työkalukseni somesuunnitelman, jonka avulla pysyin kärryillä siitä, mitä sisältöä milloinkin tulisi julkaista, ja etenkin, että kaikkien sponsorien esittelyt varmasti pääsivät sosiaaliseen mediaan asti. Loin visuaaleja toisen graafikon kanssa miettimämme ilmeen pohjalta ja kuvasin sekä markkinointivideoita että aftermovien.

Insinööriopiskelijapäivät 2018 rakentuivat 12 insinöörin ja yhden medianomin voimin. Oli hauskaa päästä tekemään töitä täysin erilaisen ammattikunnan kanssa. Palaverit olivat rempseitä ja hauskoja, mutta myös tehokkaita. Lähes joka palaverissa oli kokouslemmikki (tämä käytäntö pitää vakiinnuttaa kaikkiin työyhteisöihin!). Kuten murteet tarttuvat, jos viettää ulkopaikkakuntalaisten kanssa aikaa, myös insinöörihuumori tarttuu, mistä sain huvittuneita kommentteja kotona. Projektin aikana sain myös kunnian hengailla TIROn maskotin Jallunan välittömässä läheisyydessä!

Olen oppinut paljon Insinööriopiskelijapäiviä tehdessä sekä oman alani ammattilaisena, graafisena osajaana että ihmisenä. On ollut palkitsevaa päästä osaksi näin suuren tapahtuman rakentamista ja ikimuistoisen kokemuksen tuottamista niin monelle!

IOP18-103
IOP2018-videotiimi (Kuva: Santeri Halminen / TIRO ry)

Kuten kaikki pitkät projektit, myös IOP oli välillä raskas, mutta sen palkitsevuus ja hyvä tiimi ympärillä auttoivat motivoitumaan. Fiilis tapahtumalauantaina oli mitä mahtavin, ja tapahtuma sujui todella hyvin kaikin puolin! Pääsimme myös Veskun kanssa toteuttamaan pitkäaikaisen haaveemme laatikkopyörän vuokraamisesta, sillä hankimme sen alle, kun pyörimme keskustassa kuvaamassa insinöörejä rasteja suorittamassa. Vaikka en insinööri olekaan, tämän vuoden ikimuistoinen kokemus herätti halun osallistua tapahtumaan uudestaan ihan myös kävijänä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s