Formulafiiliksiä! Azerbaidžanin GP

Tämän vuoden 4. osakilpailu käytiin Azerbaidžanin erittäin tuulisessa Bakussa, jota ajetaan nyt kolmatta kertaa. Kova tuuli vaikuttaa etenkin jarrutuksiin mutkissa, joten edessä tulee olemaan tapahtumarikas kilpailu. Kilpailulta odotetaan paljon tiukkoja kisatilanteita, kolareita ja rytinää, ja rytinällähän kilpailu alkaakin, kun Ocon ja Räikkönen törmäävät toisiinsa toisessa mutkassa, ja rata täyttyy autonpaloista. Räikkönen linkuttaa varikolle ja putoaa sijalle 14. Sirotkin keskeyttää, jolloin turva-auto tuodaan radalle ensimmäisen kerran.

IMG_1851.PNG

Verstappen ja Ricciardo aloittavat vaarallisen mittelön, jossa autot hipovat toisiaan mutta eivät osu. Alonson eturengas hajoaa ja hän joutuu varikkokäynnille. Kierroksella 12 Hülkenberg tekee ajovirheen ja rysähtää seinään joutuen keskeyttämään. Kilpailu on yhtä rytinää, keskeyttämistä ja draamaa, eikä sitä ole ajettu vielä edes neljäsosaa. Kierroksella 16 tilanne on 1. Vettel, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Sainz ja 5. Verstappen.

IMG_1854.PNG
Kohuttuihin haloihin on lisätty grafiikat, jotka havainnollistavat auton ajometriikan.

Kun takana on muutama kymmenen kierrosta, Ericsson ja Magnussen kolaroivat, mistä seuraa rangaistus Magnussenille. Bottas nousee kilpailun kärkeen Vettelin tehtyä ensimmäisen varikkopysähdyksensä. Verstappenin ja Ricciardon kamppailu jatkuu, ja Ricciardo pääsee ohittamaan tallikaverinsa kierroksella 35. Kaksikon kahdenkeskeinen taistelu kiihtyy ja päättyy dramaattisesti, kun Ricciardo rysäyttää Verstappenin perään ja nostaa tämän auton takarenkaat ilmaan. Molemmat joutuvat keskeyttämään kierroksella 40, jonka jälkeen tilanne on 1. Bottas, 2. Vettel, 3. Hamilton, 4. Räikkönen ja 5. Perez. Turva-auto tuodaan radalle, jonka turvin Bottas saa tehtyä ensimmäisen varikkopysähdyksensä ja pidettyä kärkisijan.

Kierroksella 43 Grosjean tekee ajovirheen ja rysäyttää seinään keskellä suoraa, jolloin autoa aletaan poistaa radalta hieman riskialttiisti. Tilanne ei kuitenkaan aiheuta sen suurempaa vaaraa. Kierroksella 47 autonkappaleet on suurimmilta osin saatu poistettua, ja autot starttaavat kilpa-ajamisen uudelleen. Uudelleenlähdöissä loistava Vettel kiitää ohitukseen Bottaksesta, mutta jarruttaa liian myöhään, ja Bottas, Hamilton ja Räikkönen saavat ohitettua hänet. Yllättäen Bottaksen takarengas räjähtää hiilikuitupalasten osuttua siihen kierroksella 49, ja Bottas joutuu keskeyttämään.

Maaliin saavutaan yllättävässä järjestyksessä 1. Hamilton, 2. Räikkönen, 3. Perez, 4. Vettel ja 5. Sainz. Kilpailun voittanut Hamilton ei koe ansainneensa voittoa, sillä se tipahti hänen syliinsä. Azerbaidžanin GP oli täynnä vaarallisia tilanteita, kolareita ja läheltä piti -tilanteita. Tässä jännittävässä kilpailussa 7 kuljettajaa joutui jättämään leikin kesken. Seuraava kilpailu ajetaan 13. toukokuuta rakkaalla kotiradallani Montmelóssa Barcelonassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s