Ensikuuntelussa: Demi Lovato – Tell me you love me

Kuukauden kuluttua yksi pitkäaikaisimmista haaveistani toteutuu, kun pääsen näkemään Demi Lovaton konsertissa. Mikä olisikaan sopivampi tapa fiilistellä tulevaa keikkaa, kuin arvostella Lovaton tuorein albumi, Tell me you love me? Levy saapui minulle ennakkotilauksena viime syksynä, mutta myöhemmin selitettävistä syistä se on soitossa ensimmäistä kertaa tätä tekstiä kirjoittaessani. Tell me you love me on Lovaton kuudes albumi, joka yhdistelee poppia ja R&B:a sielukkaammin kuin Lovaton aiemmat levyt. Albumi käsittelee särkyneestä sydämestä toipumista ja omien demoniensa voittamista. Kappaleiden nimiä silmäillessä tulee selväksi, että albumi on Lovaton seksuaalisin tähän mennessä.

1. Sorry not sorry

Albumin ensimmäinen single Sorry not sorry on keskisormennäyttö vihaajille. Lovato tekee jatkuvasti töitä voittaakseen syömishäiriönsä ja masennuksensa sekä hallitakseen kaksisuuntaista mielialahäiriötään, mutta silti maailmasta löytyy vihaajia, jotka eivät kestä toisten menestyvän vaikeuksista huolimatta. Tämä voimauttava kappale on Lovaton vastaus heille. Sorry not sorry voimauttamisen lisäksi tanssittaa ja tuo mahdottomasti energiaa!

Now, I’m out here lookin’ like revenge / feelin’ like a ten, the best I’ve ever been / and, yeah, I know how bad it must hurt to see me like this / but it gets worse

Sorry not sorry 9/10


2. Tell me you love me

Albumin nimikkokappale Tell me you love me on syy, miksi minulla kesti näin kauan tarttua tähän albumiin. Kappale kertoo parisuhteen myrskyistä ja riipuvuudesta omaan kumppaniin, ja ymmärrän sen viestin parisuhteen osapuolten haavoittuvaisuudesta toistensa edessä. Kappale kuitenkin käsittelee aihetta siitä epätoivoisesta näkökulmasta, jossa toisen rakkaus on itseä määrittävä tekijä, ja siksi lyriikka ”No, you ain’t nobody ’til you got somebody / You ain’t nobody ’til you got somebody” sattuu enemmän kuin voimauttaa. Lovato on haastatteluissa kritisoinut lyriikan tuomaa ajatusmallia ja kommentoinut kappaleen lähtevän juuri sekalaisista epätoivon tunteista, ei ajatusmallista jolla ihmisten kannattaisi järjellä toimia: ”At the end of the day, you have everything you need standing right in front of you. And that’s yourself.” Pitkään yksin olleena kyseinen lyriikka iskee kuitenkin päin kasvoja ja etäännyttää. Objektiivisesti ajateltuna kappale on mahtipontisen kaunis ja toteutukseltaan kerrassaan upea, mutta henkilökohtaisesti se tekee enemmän pahaa kuin hyvää.

Oh, tell me you love me, / I need someone on days like this, I do / On days like this / Oh, tell me you love me / I need someone / On days like this, I do

Tell me you love me 7/10


3. Sexy Dirty Love

Albumin kolmas kappale Sexy Dirty Love on menevä 70-luvun diskoa ja 80-luvun funkkia sekoittava kappale, joka kertoo uuden suhteen intohimosta, halusta ja kuumasta viestittelystä. Kappale toistaa itseään ja huumausaine-vertausten käyttäminen seksin kuvaamiseen on käynyt vanhaksi jo monta artistia sitten. Lovaton ääni on kuitenkin upea, kuten aina.

Now you’re teasing me and I can’t help but do the same / Whispering through your phone / Now you’re driving me insane / It’s like you’re getting off on messing with my sanity

Sexy Dirty Love 7/10


4. You don’t do it for me anymore

Balladi You don’t do it for me anymore saa aivan uuden merkityksen, kun tietää sen taustan. Ensikuulemalta kappale kertoo sydämen särkymisestä ja kipeästä erosta, mutta rivien välissä Lovato pyrkii eroon huume- ja alkoholiongelmistaan. Lovaton suuri ääni pääsee oikeuksiinsa balladeissa, joten tämä kappale on lähellä timanttia.

I’m sorry for honesty / I could not bear to lie to you, to lie with you / I’m sorry for honesty / I’m well aware I lie to you when I lie with you

You don’t do it for me anymore 9,5/10


5. Daddy issues

Lovaton suhde edesmenneeseen isäänsä oli myrskyisä ja etäinen, ja Lovato on käsitellyt asiaa eniten sydäntäsärkevien balladien muodossa. Siksi onkin yllättävää ja toisaalta huojentavaa, että hän on siirtynyt käsittelemään aihetta tanssikappaleella, jossa vertaa laiminlyövää ihastustaan isäänsä ja kokee siksi viehätystä tähän. Ainakaan aihe ei ole enää surullisella tasolla. Lovato onnistuu vaikeassa tehtävässä yhdistää suuri ääni tanssijumputukseen, sillä saman kappaleen aikana hän onnistuu sekä esittelemään ääntään, tanssittamaan että olemaan erittäin samaistuttava lyriikoissaan.

You’re the man of my dreams / ’Cause you know how to leave / But I really believe that you’d change it for me

Daddy issues 9/10


6. Ruin the friendship

Ruin the friendship on sensuelli rakkauslaulu Lovaton ystävälle, jonka kanssa hän haluaisi ylittää rajan ja tehdä suhteesta seksuaalisen. On spekuloitu, että kappale kertoo Nick Jonasista. Ruin the friendship yhdistelee mahtipontisia torvia, viettelevää laulua ja vihjailevia lyriikoita. Lovaton ääni kuulostaa hunajaisen hyvältä!

Your body’s looking good tonight / I’m thinking we should cross the line / Let’s ruin the friendship, let’s ruin the friendship / Do all the things on our minds / What’s taking us all this time / Let’s ruin the friendship, let’s ruin the friendship

Ruin the friendship 9/10


7. Only forever

Only forever on Ruin the friendshipin jatko-osa, jossa Lovato kuiskii ystävälleen, että tämän tulisi tehdä aloite suhteessa. Only forever on melankolinen balladi, jonka hienous kaatuu sen nimen toistoon kappaleen kertosäkeessä. Lovaton ääni toimii sekä kaikuvana kuiskintana että kolmannen osan mahtipontisena lauluna, mutta lyriikat ovat hieman heikot – ja lyriikkaihmisenä se harmittaa paljon.

What if I told you it’s too late? / What if I say that I can’t wait? / What if I meet somebody else who doesn’t leave me on a shelf? / I’ll give you one more chance, but it only lasts / Only forever

Only forever 8/10


8. Lonely (feat. Lil Wayne)

Lonely on albumin todellinen yllättäjä. Hyvin minimalistinen balladi on täynnä raakaa särkynyttä sydäntä ja epätoivoa. Kaikessa hiljaisuudessaan kappale särkee sydäntä ja tekee pahaa ilman huutoa tai itkua. Kertosäkeistön raspi on hieno lisä kappaleeseen. En tiedä, mitä mieltä olla Lil Waynen säkeistöstä. Täytyy sulatella! Hän tekee ehdottomasti hyvän lisän kappaleeseen.

Now I’m fucking lonely and you didn’t want me / Trying to show me, that you didn’t own me / But all you do is leave me fucking lonely

Lonely 9/10


9. Cry Baby

Cry Baby on hidas ja voimakas kappale, jossa Lovato pyrkii uhmakkaasti pitämään ylpeytensä lähtiessään pahasta suhteesta. Cry Baby kertoo muutoksesta, jonka väärä ihminen voi tehdä toisen ihmisen persoonalle. Taisin rakastua.

Congratulations, celebration / ’cause my heart is the hardest to break / Break up to make up / just to wake up with mascara all over my face

Cry Baby 10/10


10. Games

Games kertoo ihmissuhdepelistä, jossa Lovato haastaa playerin tämän omassa pelissä. Kappale on uhmakas, menevä ja se on kaikin puolin toimiva pop-kappale.

Careful when you play these games / You might find out the hard way that two can play

Games 8/10


11. Concentrate

Concentrate on aistikas laulu seksistä, mutta jostakin syystä se ei sytytä tai lähde. Kappale on kaunis, ja Lovaton ääni toimii, mutta jokin tässä ei nappaa. Ehkä tälle syttyy hitaasti.

Make music when you’re moanin’ / from night until the morning / just tell me when you’re ready / and Imma paint your body with my lips

Concentrate 7,5/10


12. Hitchhiker

Hitchhiker on kokeileva rakkauslaulu uudelle kumppanille ja seikkailulle. Se on hidas ja aistikas kappale, jossa Lovato pääsee jälleen revittelemään upealla äänellään. Kappale on lyriikoiltaan tavanomainen, joten sen arvostelu jää hyvän peruskappaleen tasolle.

I was walking down this broken road / I was stranded, I was all alone / always played it safe when it came to love / until you came and picked me up

Hitchhiker 8/10


13. Instruction by Jax Jones (feat. Demi Lovato & Stefflon Jon)

Instruction soi varmaan jollakin klubilla tällä hetkellä. Se on pepunkeinutuskappale, joka rohkaisee rakastamaan itseään ja olemaan itsevarma. Toimii!

Some say I’m bossy ’cause I am the boss

Instruction 8/10


14. No Promises by Cheat Codes (feat. Demi Lovato)

Demi osallistuu Cheat Codesin kappaleeseen No Promises raikkaalla laulullaan uudesta suhteesta ja sen jännittävyydestä. Hän toi kappaleeseen omia kokemuksiaan, minkä takia sen sanoma tuntuu syvältä, vaikka kappale itsessään on radioystävällistä jumputusta.

Baby, I think about you / and I feel it, deep in my heart / maybe we just ain’t meant to be something / maybe we are

No Promises 8/10


+ Smoke & Mirrors

Bonus-kappale Smoke & Mirrors on sitä Lovatoa, jota odotin koko albumin. Kappale on täysin riisuttu balladi, josta kuulee, että Lovato itki äänittäessään sitä. Smoke & Mirrors’ssa Lovato kyseenalaistaa, rakastiko hänen hyväksikäyttävä rakastajansa koskaan häntä oikeasti. Meni tunteisiin ja kyynelkanaviin. Chills everywhere

So tell me / Did you ever really love me? / Did you ever really want me? / Now that I see you clearer / I wonder, was I ever really happy? / Didn’t get the chance to ask me / Now that I see you clearer / Was it just smoke and mirrors?

Smoke & mirrors 10/10


+ Ready for ya

Toinen bonuskappale Ready for ya jäi melkein pois albumilta. Onneksi niin ei käynyt, sillä se iski minuun heti ja on ehdottomasti samaistuttavin kappale itselleni koko albumilta. Ready for ya kertoo tilanteesta, jossa on itse niin huonossa jamassa, ettei tajua sen oikean rakkauden tulleen korjaamaan kaiken. Can relate.

I wasn’t ready for ya, ready for ya / then you came in like I adore ya, I adore ya / you caught me comin’ off the back of another mistake / that was all I could make in my immature state

Ready for ya 10/10


Kokonaisuudeltaan Tell me you love me on monipuolinen albumi, jossa Lovaton ääni todellakin pääsee oikeuksiinsa. Albumi vie matkalle erilaisiin tunteisiin ja se sekä voimauttaa että romuttaa vuoronperään. Todellinen kuuntelukokemus, jonka liveversioita odotan entistä innokkaampana!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s