Inspiroivia naisia peleissä

Inspiroivia naisia –tekstisarjani päättyy minulle rakkaaseen pelimaailmaan, kun esittelen muutamia badass-naishahmoja videopeleissä! Lista on vajaa, sillä playstation-kirjastossani on odottamassa litania pelejä, joiden tiedän sisältävän mainoita naishahmoja. Tässä siis TOP 5+ -pelihahmot, jotka inpiroivat minua!

Jill Valentine – Resident Evil

Resident-Evil-Remastered-HD-2.png
Kuva: https://www.technobuffalo.com

Itselle ehdottomasti rakkain pelihahmo on Resident Evil -pelien Jill Valentine, joka taistelee kylmäpäisesti oikeuden puolesta kohdatessaan zombeja, pettureita ja bioterrorismia. Jill on S.T.A.R.S. yksikön erikoisagentti, joka tunnetaan tarkasta työskentelystään aseiden, pommien ja tiirikan kanssa. Jill inspiroi minua siksi, että hänen sukupuolestaan ei ole tehty peleissä asiaa, vaan hän on kunnioitettu, lahjakas ja tappavan tehokas siinä missä muut kollegansa. Jill pysyy rauhallisena keskellä zombiehyökkäystä, taistelee tehokkaasti (paitsi silloin kun juoksen hänellä päin seiniä) ja osaa kaiken pahan keskellä olla myös huumorintajuinen ja nokkela sekä uskollinen rakastamilleen ihmisille.

”You want S.T.A.R.S.? I’ll give you S.T.A.R.S.!


Claire Redfield – Resident Evil

CodeVeronicaX_screen.jpg

Zombien tappaminen siviilillä Claire Redfield on vähintään yhtä inspiroivaa kuin niiden kohtaaminen erikoisagentti Valentinella. Suosikissani Resident Evil 2 -pelissä ensiesiintymisensä tehnyt Claire on voimakastahtoinen, empaattinen ja sarkastinen sankaritar, jonka vahva halu suojella rakkaitaan ajaa häntä eteenpäin zombien täyttämässä maailmassa. Clairessa inspiroivinta on, että kuka tahansa voi silkalla tahdonvoimalla kasvaa vahvaksi taistelijaksi, joka voi silti osoittaa laajaa tunneskaalaa ja välittää ihmisistä.

Shut up! Make one wrong move and I’ll shoot!


Nadine Ross – Uncharted

nadine.jpg

Palkkasotilas Nadine Ross tekee ensiesiintymisensä Uncharted 4 toisena ”pääpahiksena”. Kyseinen peli on itselle tuttu vierestä seurattuna, mutta Nadine teki silti lähtemättömän vaikutuksen. Sydämeni Nadine vei toisena päähenkilönä jatko-osassa Uncharted: The lost legacy, jossa hän seikkailee myöhemmin esiteltävän Chloen kanssa aarteenmetsästäjänä. Nadine on ”kova muija”, joka on saavuttanut kunnioitusta ja mainetta voimakkaalla persoonallaan ja rohkealla asenteellaan. Nadine on taktikoiva ja hän ymmärtää milloin taistella ja milloin luovuttaa, toisin kuin pelisarjan muut vastustajat.

This one arms dealer demanded to speak to the ”man in charge,” then tried backing out when I informed him I was running the show.


Chloe Frazer – Uncharted

Chloe.Frazer.full.2180633.jpg

Chloe Frazer on yksi Uncharted-sarjan merkittävimmistä henkilöistä ja The lost legacyn päähenkilö. Hän on aarteenmetsästäjä ja ammattivaras, jonka maine lahjakkaana rikollisena kiirii hänen edellään. Minusta on ihanan virkistävää, että naishahmon annetaan olla itsekäs, omaa etuaan tavoitteleva ja luonteeltaan ennalta-arvaamaton. Chloe on selviytyjä, joka huolehtii itsestään ja läheisistään, on rohkea ja huimapäinen, mutta silti realistinen oman henkensä varjelussa. Chloessa on ihanaa hänen huumorintajunsa ja positiivisuutensa, etenkin vaaratilanteissa tai vihollisten käsissä. Hän saa myös olla räväkkä ja seksuaalinen ilman, että häntä seksualisoidaan.

My turn to walk away. But admit it, you’re going to miss this arse.”


Lilith – Borderlands

lilith.jpg

Borderlands-pelisarja on täynnä mahtavia vahvoja naisia, kuten esimerkiksi Tales from the Borderlandsin toinen päähenkilö Fiona ja Borderlands 2 lisähahmo Gaige, mutta omaksi suosikikseni nousi ensimmäisen osan pelihahmoni, seireeni Lilith, jolla on tärkeä rooli sarjan kaikissa peleissä. Lilith on pelisarjan vahvimpia hahmoja, jolla on uskomattomat psyykkiset taistelu(taika)voimat. Lilith on kunnioitettu ja näyttävä nainen, joka ei suostu jäämään taisteluissa seinäruusuksi.

 

”With me around, you might actually get somewhere.”

 


Luonnollisesti kunniamaininta suunnannäyttäjälle Lara Croftille (Tomb Raider), jonka peleistä nautin etenkin nuorempana. Lapsena oli erityisen hienoa päästä tutustumaan videopeleihin vahvan toimintasankarittaren kautta!

2 Comments

  1. Moi!

    Olen lukenut tätä blogia jo tovin. Tästä postauksesta heräsi idea mieleen. Voisitko tehdä samanlaisen sarjan inspiroivista miehistä? Olisi mielenkiintoista lukea! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s