Formulafiiliksiä! Espanjan GP

Kauden 5. kilpailu on oma ’kotikisani’ Gran Premio de España, joka ajetaan Montmelón kylässä Circuit de Barcelona-Catalunyalla. Sanon ’kotikisani’, koska olen istunut tämän radan katsomossa useita kertoja seuraamassa kilpailuja asuessani puolen tunnin ajomatkan päässä radasta neljän vuoden ajan.

Tänään kilpailuun lähdetään aurinkoisella säällä, mutta sateen todennäköisyys on 80%. Espanjan GP alkaa pitkästä suorasta, jonka jälkeen taistellaan kahdessa peräkkäisessä mutkassa. Startin ja ensimmäisen kierroksen merkitys korostuvat tällä radalla. Kilpailuun lähdetään asetelmasta 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Vettel, 4. Räikkönen ja 5. Verstappen. Espanjan GP:ta ei ole voitettu kahta kertaa putkeen sitten vuoden 2004, jolloin Michael Schumacher vei voiton 2003 voittonsa jälkeen. Viime vuonna Espanjan GP:n voitti Hamilton, joten hänellä on nyt mahdollisuus rikkoa yksi Schumin ennätys.

Startti alkaa puhtaasti, ja Vettel ohittaa Bottaksen. Taaempana Grosjean pyörähtää ympäri ja osuu Gaslyyn ja Hulkenbergiin rikkoen heidän autonsa, ja turva-auto otetaan radalle ensimmäisen kierroksen aikana. Ikävää muttei yllättävää. Tuomaristo tutkii tilannetta kilpailun jälkeen, vaikka kyseessä on selkeästi ajovirhe. Kilpailu jatkuu 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Räikkönen ja 5. Versteppen, ja autot eivät saa ohittaa. Turva-auton perässä ajetaan kierrokselle 7/66 asti.

gros.jpg
Sad Grosjean is sad.

Rata alkaa olla jo liukas, ja autojen renkaat liukuvat radalla. Kilpailu jatkuu tasaisena ja kolarittomana. Kierroksella 18/66 Vettel tulee varikolle ja vaihtaa pehmeät renkaansa keskikoviin. Hän palaa radalle sijalle 7. Seuraavaksi tulee sisään Bottas, joka palaa radalle sijalle 7. Tilanne on nyt 1. Hamilton, 2. Räikkönen, 3. Verstappen, 4. Ricciardo ja 5. Vettel. Kierroksella 25/66 Räikkönen keskutelee tallinsa kanssa, että ajaisi muutaman kierroksen ennen varikkokäyntiä. Heti tämän päätöksen jälkeen tehot katoavat Räikkösen autosta ja häntä ohjeistetaan pysäyttämään auto, joka vinkuu kovaa. Räikkönen saa kuitenkin nilkutettua hidastuneen autonsa kierroksen loppuun varikolle, johon hänen kilpailunsa päättyy. Ennen kilpailua haastateltiin pientä Räikkös-fania, joka itki viime Espanjan GP:ssä Räikkösen keskeytettyä. Nyt kyseisellä fanilla on varmaan yhtä surkeat oltavat.

Sainz ja Ericsson ajavat rinta rinnan renkaat vierekkäin, ja mittelö on kuin Red Bullien kilpa-ajoa. Ajetaan kierrosta 33/66, kun Verstappen ja Hamilton ohittavat kierroksella ohitettavat. Verstappen tulee sisään kierroksella 35 ja palaa radalle tallikaverinsa eteen sijalle 4. Tilanne on 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Verstappen ja 5. Ricciardo. Kierroksella 40/66 Ocon joutuu jättämään kilpailun kesken teknisten vaikeuksien jälkeen. Alonso ja Leclerc mittelevät rohkeasti. Verstappenin etusiipi osuu kierroksella ohitettavaan. Vandoorne keskeyttää kierroksella 48/66. Ensimmäiset 6 kuljettajaa ovat samalla kierroksella, loput 9 ovat kierroksen jäljessä. Kierroksella 50/66 tilanne on 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Verstappen, 4. Vettel ja 5. Ricciardo. Kun kilpailussa on jäljellä 6 kierrosta, keskeyttäjiä on kuusi ja kärjen tilanne on sama kuin kymmenen kierrosta sitten. Maaliin tullaan myös samassa järjestyksessä, ja Hamilton katkaisee pitkään jatkuneen putken siitä, että sama kuski ei voittaisi Espanjan GP:ta kahtena peräkkäisenä vuonna. Mercedekselle kaksoisvoitto! Näemme Monacossa kahden viikon päästä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s