Formulafiiliksiä! Itävallan GP

Kauden 2018 yhdeksäs osakilpailu ajetaan Red Bull Ringin radalla Itävallassa. 71 kierrosta sisältävän kilpailun voitosta lähdetään taistelemaan järjestyksessä 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Kimi Räikkönen, 4. Max Verstappen ja 5. Romain Grosjean. Syntymäpäiväsankari Daniel Ricciardo lähtee ruudusta seitsemän. Sebastian Vettel sai rangaistuksen, jonka vuoksi hän aloittaa ruudusta kuusi, vaikka ajoi aika-ajoissa kolmanneksi. Itävallan GP:stä odotetaan Vettelin mukaan ”Mario Kartia”, sillä Kansainvälisen Autoliiton FIA:n määräyksestä DRS-alueita on lisätty niin, että puolet radasta on nyt DRS-aluetta, joten kilpailu voi mennä jatkuvaksi vuorottelevaksi ohitteluksi. Kuudennesta ruudusta ylöspäin kapuavalle Vettelille tämä saattaa kuitenkin olla hyvä asia, ainakin alkuun.

Startin voittaja on Kimi Räikkönen, joka kiitää upeasti Mercedesten välistä toiseksi Hamiltonin kiitäessä kärkeen. Muutaman mutkan jälkeen Bottas ottaa paikkansa toisena, ja ensimmäisen kierroksen jälkeen järjestys on 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Verstappen, 4. Räikkönen ja 5. Ricciardo. Vettel on pudonnut kahdeksanneksi, mutta nousee kuudenneksi kierroksella 3. Startti oli jännittävä, mutta pelti ei kolissut!

IMG_4361 2.png
Räikkösen hienoin startti kaudella 2018

Vandoorne rikkoo etusiipensä kilpailun alussa, ja useampi kuljettaja ilmoittaa tiimiradioon osuneensa tämän auton paloihin. Toivotaan, että renkaat kestävät palasiin osumisen! Räikkönen raportoi lisäksi, että (yllättäen) Verstappen on osunut hänen autoonsa. Kamerat todistavat autojen renkaiden hipaisseen toisiaan. Kierroksella 12 heilutetaan keltaisia lippuja, kun Hülkenbergin auto alkaa savuta ja lyödä liekkejä. Kuskeille ilmoitetaan, että radalla saattaa olla öljyä.

IMG_4363.png
Renault lyö tulta Itävallassa

Kierroksella 15 Bottaksen auto hyytyy ja hajoaa radan sivuun ilman selkeää syytä (spekulaatioiden mukaan vaihdelaatikko meni rikki). Kärkiautot Verstappen, Räikkönen ja Ricciardo otetaan sisään varikolle virtuaalisen turva-auton aikana Hamiltonin jatkaessa kisan kärjessä. Mercedes myöntää Hamiltonille, että he tekivät virheen, kun eivät ottaneet häntä varikolle. Tämä virhe saattaa maksaa Hamiltonille voiton.

IMG_4364.png
Vahvan viikonlopun jälkeen Bottas joutuu keskeyttämään.

Kierroksella 20 Ricciardon Red Bull antaa hänelle siivet, kun Räikkönen tekee virheen ja Ricciardo vetää hänestä kirkkaasti ohi. Hamilton saapuu varikolle kierroksella 26 ja palaa radalle sijalle neljä. Tilanne on 1. VER, 2. RIC, 3. RAI, 4. HAM ja 5. VET. Hamilton kiehuu tallinsa tekemästä virheestä ja sanoo tiukasti radioon mielipiteensä. Kierroksella 31 Hamilton ilmoittaa, että autosta ei saa kaikkia tehoja irti. Räikkösen ja Hamiltonin kamppailua kolmannesta sijasta häiritsevät kierroksella ohitettavat. Ricciardon takarenkaat alkavat olla repaleiset, joten Räikkönen yrittää puskea hänestä ohi. Kierroksella 38 Räikkönen kiitääkin Ricciardon ohi puhtaalla ohituksella. Samalla Ricciardo raportoi, että hänen renkaansa ovat lopussa, ja hän tekee toisen varikkopysähdyksensä.

IMG_4365.png

Vettel ohittaa rohkeasti Hamiltonin seuraavalla kierroksella. Renkaat hipovat toisiaan. Tilanne on 1. VER, 2. RAI, 3. VET, 4. HAM ja 5. RIC. Hamilton kysyy radiossa, mitä ihmettä tapahtuu. Pudotus todellisuuteen on kova mestaruuden puolustajalle. Mercedesten ja Red Bullien renkaat kuluvat kovaa vauhtia, kun taas Ferrareilla tilanne on lupaava. Kilpailun johdossa oleva Verstappen ilmoittaa radioon, että hänellä on hyvä fiilis. Hamilton kiroaa radioon, että hänen takarenkaillaan ei voi jatkaa, joten hänet otetaan sisään kierroksella 53/71. Hamilton palaa radalle pettymyksekseen viidenneksi. Tilanne on 1. VER, 2. RAI, 3. VET, 4. RIC ja 5. HAM. Yhtäkkiä Ricciardon auton voimanlähde hajoaa ja hän joutuu keskeyttämään kilpailun! Heti perään Hartleyn auto hyytyy ja hänkin keskeyttää. Keltainen lippu heiluu jälleen.

IMG_4368.png
Harmi synttärisankarille!

Verstappen, Räikkönen, Vettel, Hamilton ja Grosjean kiitävät Itävallan GP:n kärjessä, kun kilpailua on ajettavana enää 14 kierrosta. Verstappenin takarenkaat kuoriutuvat pikkuhiljaa ja Ferrarit ovat nälkäisiä hänen takanaan. Sekä Vettel että Räikkönen kellottavat nopeampia aikoja kuin Verstappen. Räikköselle ilmoitetaan: ”you are free to push” – Ferrarin ei tarvitse huolehtia renkaiden kestosta, kun kilpailua on 10 kierrosta jäljellä. Toisin on kilpailun kärjessä olevalla Red Bullilla…

Kierroksella 64 Hamilton joutuu keskeyttämään! Hamilton yrittää linkuttaa autoaan eteenpäin, mutta talli ohjeistaa ajamaan sivuun. Mercedes jää tässä kilpailussa siis nollapisteille ja joutuu antamaan valmistajien mestaruuden johdon Ferrarille. Keskeyttäjiä on nyt viisi.

IMG_4369.png
Ensimmäinen keskeytys Hamiltonille tällä kaudella!

Räikkönen tekee uuden kierrosennätyksen! Kierroksia on jäljellä viisi, eikä ole yhtään varmaa, kuka vie tämän kilpailun voiton. Kestävätkö Verstappenin renkaat? Tilanne on 1. VER, 2. RAI, 3. VET, 4. GRO ja 5. MAG. Olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka puhtaasti (lue: draamattomasti) Verstappen on suoriutunut tästä kilpailusta, ja saatoin jopa äänestää häntä Päivän kuljettajaksi!

IMG_4371.png

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Räikkönen, 3. Vettel, 4. Grosjean ja 5. Magnussen. Kärkikolmikolla menee hyvin: Verstappenin renkaat kestivät voittoon, Vettel nousee mestaruustaistelun kärkeen jälleen yhden pisteen voimin, ja Räikkönen tekee vielä viimeisellä kierroksella uuden kierrosennätyksen 1:06:957. Ensimmäistä kertaa olen onnellinen Verstappenin voiton puolesta, sillä tämä oli hieno ja puhdas kilpailu häneltä! Verstappen voitti Red Bullin kotiradalla Red Bullilla, mikä on myös aika mahtavaa. Haasin Grosjean ja Magnussen tekevät upeat suoritukset! Tämä oli ehkä kauden suosikkikilpailuni tähän mennessä! Seuraavaksi ajellaan Briteissä ensi viikolla, ja Hamilton pääsee havittelemaan mestaruuden johtoa takaisin itselleen kotikisassaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s