Formulafiiliksiä! Singaporen GP

Vauhtimittelöitä täynnä olleen Singaporen F1-aika-ajojen jälkeen itse iltakilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen, 3. Sebastian Vettel, 4. Valtteri Bottas ja 5. Kimi Räikkönen. Mestaruustaistelu kiihtyy, ja Räikkösen vahvistettua siirtonsa Ferrarilta Sauberille ensi kaudella, myös Ferrari-kuljettajien välinen jännite on vähentynyt. Bottas on valmis auttamaan tallikaverinsa kuljettajien maailmanmestaruuteen, kun taas Ferrari tähtää nyt enemmän valmistajien mestaruuteen. Taktikointia ja jännitystä luvassa!

Startti on puhdas ja rytinältä vältytään ensimmäisten mutkien ajan. Perez ahtaa Oconin itsensä ja seinän väliin, jolloin luonnollisesti Ocon pamahtaa päin seinää. Turva-auto tulee radalle jo ensimmäisellä kierroksella. Vettel tekee kipinöivän ohituksen Verstappenista.

Tilanne turva-auton perässä on 1. HAM, 2. VET, 3. VER, 4. BOT ja 5. RAI. Tässä järjestyksessä kisataan jonkin aikaa. Kierroksella 15 Vettel tekee yllättäen ensimmäisen varikkopysähdyksen kärjestä ja hänen alleen laitetaan ultrasoftit. Seuraavalla kierroksella Hamilton tekee oman pysähdyksensä.

Verstappenin varikkopysähdys kierroksella 18 on täynnä jännitystä, kun varikkomekaanikot jäävät pohtimaan, menikö se rengas kunnolla kiinni, kun auto jo kiitää takaisin radalle. Verstappen ajaa hienosti kilpaa kiitäessään aivan Vettelin eteen takaisin radalle. Verstappenin kilpa-ajo on vakuuttavaa ja kylmäpäistä, vaikka hän naurahtaakin radioon lapsellisesti jätettyään Vettelin nippanappa taakseen.

Kun kilpailua on ajettu 22/61, tilanne on 1. RAI, 2. RIC, 3. HAM, 4. VER ja 5. VET. Kärkikaksikko ei siis ole vielä tehnyt varikkopysähdystään. Kierroksella 23 Räikkönen tulee sisään ja hänen alleen laitetaan softit Vettelin raportoitua, että ultrasoftit eivät nyt toimi.

IMG_6712.png
Singaporen GP oli ensimmäinen F1-sarjan iltakilpailu – ja se on kaunis!

Kierroksella 25 orastava sade alkaa ilmoitella itsestään. Kilpailun kärjessä on Ricciardo, joka ei ole vielä tehnyt varikkopysähdystään, mikä on sateen mahdollisuuden kannalta erittäin hyvin taktikoitu. Hienoa kilpa-ajoa nähdään mm. Ferrarille siirtyvän Leclercin ja Gaslyn välillä. Singaporen GP on tarjonnut hyvää kamppailua, eikä vielä ole edes puoliväli!

Kierroksella 27 Ricciardo tekee varikkopysähdyksensä ja kärjen tilanne realisoituu: 1. HAM, 2. VER, 3. VET, 4. BOT ja 5. RAI. Ricciardo palaa radalle Räikkösen perään. Kilpailun puolessavälissä tilanne on kärjessä sama ja keskeyttäjiä on vain yksi. Hyvää kamppailua nähdään seuraavaksi Sirotkinin ja Pérezin välillä, kun kaksikko taistelee sijasta 13! On hienoa nähdä laadukasta kilpa-ajoa myös muualla kuin kärjessä…

… Ja seuraavaksi Pérez kolaroi Sirotkinin kanssa kierroksella 34 yrittäessään päästä tämän ohi. Kumpikaan ei joudu keskeyttämään. Ajattelematonta riskinottoa ja toinen kolari Péreziltä tänään!

Kierroksella ohitettavat tulevat kärjen eteen kierroksella 36. Kilpailun häntäpää ja kärkikaksikko ovat keskenään sekaisin radalla yhdessä mytyssä, ja vauhti ja halu ohittaa ovat kovia kaikilla. Tuomaristo tutkii Grosjeania ja Sirotkinia sinisten lippujen huomiotta jättämisestä. Sinisillä lipuilla siis osoitetaan, että kierrosta edellä olevat nopeammat autot tulee päästää ohi. Grosjean ja Sirotkin saavat +5 sekunnin aikarangaistuksen, Grosjean selkeästi tästä ja Sirotkin myöhemmistä töppäilyistään Hartleyn kanssa.

Pérez saa varikonläpiajorangaistuksen kolaroinnistaan Sirotkinin kanssa. Pérez kärsii rangaistuksensa samantien kierroksella 41. Kilpailua on 20 kierrosta jäljellä ja tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. VET, 4. BOT ja 5. RAI. Kärjen kamppailun puute alkaa olla hieman tylsää. Sadetta ei ole kuulunut. Rataennätys vaihtelee Hamiltonilta Alonsolle, sitten Ricciardolle ja lopulta Magnussenille (1.41,905).

Kierroksia on jäljellä enää 10, ja kärjen kamppailun puute on virallisesti tylsää. On ollut mukavaa vaihtelua seurata sijojen 7-20 kilpa-ajoa, mutta mestaruus ratkaistaan kuitenkin siellä kärjessä, jossa tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. VET, 4. BOT, 5. RAI ja 6. RIC. Samassa järjestyksessä myös ajetaan maaliin, ja näin päättyy kärjen osalta pitkästyttävä ja muiden osalta mielenkiintoinen Singaporen GP. Sadetta ei sitten tullutkaan. Hamilton kasvattaa mestaruuspiste-eronsa Vetteliin jo 40 pisteeseen. Seuraava kilpailu ajetaan Venäjällä kuun lopussa.

IMG_6722.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s