Formulafiiliksiä! Venäjän GP

Tänään ajetaan kauden 2018 16. osakilpailu Sotšissa Venäjällä, jossa Valtteri Bottas sai uransa ensimmäisen F1-voiton viime vuonna. Tämän päivän kilpailuun Bottas lähtee ensimmäisestä lähtöruudussa vierellään tallikaveri ja mestaruustaistelua johtava Hamilton, joten päivän jännitysnäytelmä on setattu: saako Bottas ajaa kilpaa Hamiltonin kanssa, kun jälkimmäisen tulisi alkaa varmistella mestaruuttaan? Onko edessä Mersun kaksoisvoitto ja missä järjestyksessä sen kuljettajat saavat tulla maaliin? Nähdäänkö Mercedekselta röyhkeä tallimääräys? Kilpailuun lähdetään herkullisella asetelmalla 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Sebastian Vettel, 4. Kimi Räikkönen ja 5. Kevin Magnussen.

Taivas on synkkä, kun Sotšin radan viides F1-kilpailu starttaa erittäin puhtaasti! Bottas saa hienon lähdön ja pitää paikkansa kilpailun kärjessä. Kierroksella 2 Leclerc ohittaa Magnussenin, mikä on ensimmäinen muutos kärjen järjestyksessä. Kierroksella 6 nähdään ensimmäiset varikkopysähdykset, kun Alonso, Gasly ja radalla pyörähtänyt Hartley tekevät stoppinsa. Gasly ja Hartley keskeyttävät. Kierroksella 8/53 tilanne on 1. BOT, 2. HAM, 3. VET, 4. RAI ja 5. VER. Bottas tekee varikkopysähdyksensä aikaisin kierroksella 13 ja alle laitetaan softit. Siitä alkaa dominoefekti kärjen varikkopysähdyksissä: perässä varikolle tulee Verstappen, ja näiden pysähdysten jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. VET, 3. RAI, 4. VER ja 5. BOT. Seuraavalla kierroksella Vettel tulee sisään ja palaa radalle sijalle 5, ja perässä varikolle seuraa Hamilton. Varikkopysähdysten jälkeen tilanne on 1. RAI, 2. VER, 3. BOT, 4. VET ja 5. HAM. Hamilton palaa radalle siis Vettelin perään, mistä kuullaan hyvin pian nurinaa Mercedeksen tiimiradiossa. Hamilton kärkkyy Vettelin perässä ja on osua tämän perään Vettelin peitellessä sääntöjen vastaisesti useaan otteeseen. Tuomaristo tutkii, muttei rankaise. Pian Hamilton tekee rohkean ohituksen mestaruuskilpailijastaan. Pelimiehen liike.

Kierroksella 22/53 tilanne on 1. VER, 2. BOT, 3. HAM, 4. VET ja 5. RAI. Olemme tilanteessa, jossa Hamilton on nopeampi kuin Bottas, ja Hamilton viestii Mercedekselle ajollaan, että nyt olisi tallimääräyksen aika. Kilpailun puolessavälissä Mercedes tekee tallimääräyksen, ja Bottas päästää Hamiltonin ohi. Bottas otetaan jälleen kerran tulpaksi Hamiltonin ja Vettelin väliin Hamiltonin renkaiden suojelemiseksi. Hyvä Hamiltonin kannalta, huono Bottaksen, mutta Mercedes on valmis uhraamaan toisen kuljettajansa maailmanmestaruuden takia. Valintoja.

”You need to let Lewis by.”

Mercedeksen tallimääräyksen jälkeen kilpailussa ei tapahdu hetkeen mitään mielenkiintoista. Vaikka Bottas on nopeampi kuin Hamilton, ohituksia ei tehdä. Kierroksella 43/53 Verstappen tekee varikkopysähdyksen, mikä muuttaa kärjen järjestyksen tilanteeseen 1. HAM, 2. BOT, 3. VET, 4. RAI ja 5. VER. Bottas on edelleen kilpailukykyinen Hamiltonin kanssa. Mercedeksellä pohditaan kuumeisesti, mikä olisi oikea ratkaisu kilpailun voiton kannalta. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Vettel, 4. Räikkönen ja 5. Verstappen. Järjestys kertoo paljon Mercedeksesta ja nykyformulan tilasta. Palkintokorokkeella Hamilton yrittää antaa 1. sijan pokaalinsa Bottakselle, joka kieltäytyy vaivaantuneesti hymyillen.

photo_2018-09-30_15-44-46

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s