Joulu tulee!

Lienee yleistä tietoa, että olen Jouluihmisiä isolla J:llä. Kun Halloween-sesonki päättyi 1. marraskuuta, oli Joulusesongin aika alkaa. Joululahjoja aloin tosin suunnittelemaan jo syyskuun puolella. Nyt Jouluun on 38 yötä, koti on koristeltu joulukoristein ja kuusen hankkimista suunnitellaan kovaa vauhtia. Myös Pulla on valmistautunut jo Jouluun joulukorttikuvauksissa.

IMG_5690

Lahjat

Viime vuonna innostuin ensimmäisestä yhteisestä joulusta Veskun kanssa kovin ja päädyin toteuttamaan kunnianhimoisen projektin, jossa hankin hänelle 24 lahjaa jokaiselle joulukuun päivälle aattoon asti. 

xmas

Tänä vuonna joululahjojeni kantava teema on ekologisuus ja DIY (do it yourself). Pyrin tekemään mahdollisimman monta joululahjaa käsin ja välttämään turhan krääsän ostamista. Pyrin hankkimaan sellaisia lahjoja, jotka oikeasti tulisivat tarpeeseen, eivätkä olisi ”vain jotain kivaa” laatikon tai hyllyn täytteeksi. Olen varsin näppärä askartelija, ja olen muutaman vuoden ajan tehnyt osan joululahjoista itse. Bravuureihini ovat kuuluneet muun muassa sokerikuorinnat, kauralämpöpussit ja erilaiset itse tehdyt herkut. Tänä vuonna olen saanut paljon uusia ideoita etenkin Pinterestistä. Olen ostanut muutaman lahjan verkosta, mahdollisuuksien mukaan ympäristökuormitusta kompensoiden. Joulu on minulle ennen kaikkea toisten ilahduttamista ja ilon juhlaa, joten päällimmäisenä ajatuksena joululahjojen hankkimisessa on, mikä toisi lahjan saajalle mahdollisimman paljon iloa.

Paketoinnin aion toteuttaa ekologisemmin kuin kertakäyttöisellä lahjapaperilla. Näyttävien pakettien tekeminen on taitolaji, jonka ei tarvitse nojautua epäekologisiin kertakäyttöratkaisuihin. Odotan innolla, minkälaisia ratkaisuja löydän ekologiseen paketointiin.

Koristelu

Olen iloinen siitä, että olen löytänyt kumppanin, joka pitää Joulusta ja ymmärtää jouluintoiluani. Koristelimme viime viikolla yhdessä kodin valmiiksi joulua varten, poislukien joulukuusi. Olemme pohtineet pitkään, hankimmeko oikean joulukuusen vai muovikuusen ja tarkastelleet, kumpi vaihtoehto olisi ekologisempi. Viime vuonna hankimme oikean kuusen, jonka neulasia kotoa löytyy edelleen, ja joulun jälkeen veimme kuusen kierrätykseen. Olemme kuitenkin ajatelleet tänä vuonna investoida laadukkaaseen muovikuuseen, joka voisi olla käytössä ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Jos laadukasta ja kestävää muovikuusta ei löydy, hankimme oikean, sillä en halua hankkia halpaa muovikuusta, joka menisi vaihtoon muutaman vuoden sisään. Kestävyys on se juttu! Joulukuusien ekologisuudesta voit lukea esimerkiksi täältä.

Laulut

Joululaulut settaavat joulumieltä helposti ja nopeasti. Ensimmäiset joululaulut, jotka laitan soittoon marraskuun pimentyessä, ovat Michael Bublén It’s beginning to look a lot like Christmas ja Antti Tuiskun Lämmin lumi peittää maan.

Fiilis

Minulla on tosi odottavainen fiilis tästä Joulusta. Tämä on Pullan ensimmäinen Joulu ja hän tulee näkemään ensimmäisen lumensa. Jos ilmastomme lunta suo, haluaisin myös toteuttaa pitkäaikaisen haaveen lumihattivatin toteuttamisesta. Odotan innolla kaikkia pikkujouluja, työpaikan Secret Santaa ja kiireetöntä aikaa läheisten ja rakkaiden ihmisten kanssa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s