Formulafiiliksiä! Abu Dhabin GP

Kauden 2018 viimeisessä osakilpailussa kisataan Yas Marina Circuitilla Abu Dhabissa. Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Sebastian Vettel, 4. Kimi Räikkönen ja 5. Daniel Ricciardo. Tässä kilpailussa on jaossa vielä maailmanmestaruustaistelun 3. sija, josta kilpailevat Bottas, Räikkönen ja Verstappen, joista viimeisin aloittaa lähtöruudusta 6. Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso päättää F1-uransa tähän kilpailuun 311 kilpailustartilla.

Startti on suhteellisen puhdas. Hülkenberg ajaa rajusti ulos ja hänen autonsa lentää seinään jääden ylösalaisin. Auto syttyy palamaan, ja kyseessä on kauden pahin ulosajo. Hülkenberg on jumissa autossaan, mutta puhuu. Turva-auto tulee radalle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VET, 4. RAI Ja 5. LEC.

Verstappen ajaa tapansa mukaan aggressiivisesti ja hipoo muita autoja. Kierroksella 7 Räikkönen keskeyttää yllättäen lähtösuoralle, syynä tehojen loppuminen autosta. Onpa ikävä viimeinen kilpailu Räikköselle Ferrarin punaisissa! Räikkösen keskeyttämisen jälkeen kärjen järjestys on 1. BOT, 2. VET, 3. RIC, 4. HAM ja 5. VER. Redbullien vauhti ei ole kovinkaan vahvaa, ja vaikka Verstappen ohittaa Hamiltonin tämän varikkopysähdyksen jälkeen, ottaa Hamilton paikkansa samantien takaisin. Hamilton raportoi muutaman kierroksen jälkeen, että vasta alle laiteut renkaat ovat huonot. Kierroksella 16 Vettel tulee varikolle, ja heti perään sisään otetaan Bottas.

Hetkeen ei tapahdu mitään mielenkiintoista. 30 kierroksen jälkeen nähdään virkistävää kilpa-ajoa Oconilta ja Vandoornelta. Oconilta venyy yksi mutka liian pitkäksi, mistä hän hyötyy merkittävästi, ja tuomaristo rankaisee viiden sekunnin aikarangaistuksella. Tässä kohtaa keskeyttäjiä on kolme: Ericsson, Räikkönen ja Hülkenberg. Hülkenberg voi hyvin ja on seuraamassa kilpailua omin jaloin.

Kierroksella 34/55 reaalitilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VET, 4. VER ja 5. RIC. Kaikki ovat tehneet yhden varikkopysähdyksen. Kahden kierroksen kuluttua Vettel ohittaa Bottaksen jälkimmäisen ajovirheen vuoksi. Tuomaristo tutkii jälleen mutkien suoraksi vetämistä, kun Bottas mittelee Verstappenin kanssa. Kaksikko ottaa uudelleen yhteen kierroksella 38, jolloin Verstappen osuu Bottaksen autoon. Ei käy kuinkaan. Tilanne on 1. HAM, 2. VET, 3. VER, 4. BOT ja 5. RIC.

Bottas suuntaa varikolle kokeilemaan, purisivatko ultrasoftit paremmin kärjen supersofteihin verrattuna. (Spoiler alert: eivät oikeastaan)

Seuraa keskeytyksiä ja rangaistuksia, kun Ocon keskeyttää varikkosuoran alkuun kierrokselal 47 ja Gasly ottaa kontaktia seinään kierrokselal 49. Viimeistä F1-kilpailuaan ajava Alonso saa rangaistuksen mutkien suoraksi vetämisestä. Näettekö tuomaristolla tietyn trendin?

Kauden viimeisen osakilpailun voittaa – yllätys, yllätys – Lewis Hamilton, joka on nyt eniten pisteitä yhdellä kaudella kerännyt F1-kuljettaja. Kilpailun tulos on 1. Lewis Hamilton, 2. Sebastian Vettel, 3. Max Verstappen, 4. Daniel Ricciardo ja 5. Valtteri Bottas. Kausi 2018 on nyt paketissa!

Formula 1 -kilpailut jatkuvat 17. maaliskuuta 2019 Australiassa! Kausi 2019 tulee olemaan F1-sarjan 70. maailmanmestaruuskausi, jonka aikana ajetaan legenfaarinen sarjan 1000:s GP! En malta odottaa ensi kautta ja sen tuomia F1-seikkailuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s