Resident Evil: You take it out or you run

Rakkaan suosikkipelini Resident Evil 2 uusintaversio ilmestyy huomenna, ja en malta odottaa! Pelin ennakkomarkkinoinnin hienona osana oli pelistä tehty demo, jonka voi pelata vain kerran ja silloinkin vain 30 minuutin ajan. Ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään tulevan pelin maailmaa ja visuaaleja – ja mitä visuaaleja ne ovatkaan! Demon latausruudun jälkeen pääsemme suoraan Raccoon Cityn poliisiaseman aulaan, ja voin myöntää, että päällimmäisin fiilis oli liikutus. Resident Evil 2 remake tulee olemaan niin kaunis peli, ja kaikessa nostalgiassaan jo demo riitti liikuttamaan näinkin tuoreen pelisarjan fanin.

Blogiteksti sisältää juonipaljastuksia Resident Evil 2 remaken 1-shot demosta. Pelin sisältövaroitukset: K-17 explicit violence & gore

Voinen heti alkuun spoilata, että en päässyt demoa läpi, mutta ei se paljosta jäänyt kiinni. En myöskään a) juossut itselleni ominaisesti päin seiniä tai b) kuollut, joten suoriuduin mielestäni ihan hyvin! 30 minuutin aikaraja kuumotti, sillä olisin voinut helposti pysähtyä ihailemaan jokaista huonetta puoleksi tunniksi. Oli kuitenkin mentävä, joten suuntasin aulan tutkimisen jälkeen nosto-oven ali pimeille poliisiaseman käytäville. Alkuperäisen pelin pelanneille ympäristö on tuttu ja tunnistettava, ja pimeitä käytäviä juostessa olo on kuin kotona (jos kotona on normaalia juosta pimeässä zombeja pakoon).

Tästä tulee oikeasti hyvin, hyvin pelottava peli, sillä pelkäsin demossakin jo kunnioitettavan paljon (nostalgian sekaisessa onnellisuudessani, joten ehkä osa tästä pelosta oli myös vain innostunutta kutkutusta). 30 minuuttia ei riittänyt tämän ihanuuden tutkimiseen, joten juoksin huoneesta toiseen yrittäen löytää esineitä ja johtolankoja nopeasti samalla, kun ihastelin demon visuaalista upeutta. Resident Evil 2 remaken ohjaus on luontevaa ja tähtääminenkin sujui mukavasti, kun ensimmäinen zombie kävi päälle. Zombiet ovat kovempaa tekoa kuin aiemmin, mikä on ihan jees. Ne ovat myös paljon pelottavampia – johtunee siitä, että niissä on muutama pikseli enemmän kuin alkuperäisissä. Olen erittäin tyytyväinen goren määrään, sillä sitä on ja kunnolla. Puistattaa vieläkin.

Demo esittelee Resident Evil -peleille ominaiset hienoutensa: lukuisat pulmapelit, erimuotoiset avaimet, pelialueen värikoodattu kartta, kirjoituskoneet tallennukseen ja tietysti uskottuni, puukko. Toistan: olo on kuin kotonaan tätä pelatessaan.

Olen iloinen, että aikani demossa loppui juuri sen jälkeen, kun demon ainoa licker teki ensiesiintymisensä ikkunan takaa. Siinä kohtaa pelkäsin jo niin paljon, että olisin vain odottanut, milloin tuo klassikkomonsteri hyökkää kimppuuni, enkä olisi uskaltanut enää edetä. No, olisin varmaankin, mutta äänenvoimakkuus olisi varmaankin noussut pelkotasojen mukana.

En malta odottaa, että peli julkaistaan! Ostin tämän pelin jo viime syksynä, kun se tuli ennakkotilattavaksi, ja siitä eteenpäin olen vain katsonut, kuinka päivät laskurissa hupenevat. Nyt on kyse enää tunneista, ja keskiyöllä odotus palkitaan.

näyttökuva 2019-1-23 kello 22.02.24
Resident Evil 2 remake 1-shot demo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s