Formulafiiliksiä! Bahrainin GP

Seuraavaksi F1-kaudella 2019 kisataan tuulisessa Bahrainissa! Edessä on jännitävä kilpailu, sillä Ferrarin nouseva tähti Charles Leclerc lähtee uransa ensimmäiseltä paalupaikalta. Kilpailuun lähdetään siis järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Sebastian Vettel, 3. Lewis Hamilton, 4. Valtteri Bottas ja 6. Max Verstappen. Kärki lähtee liikkeelle pehmeillä eli nopeimmilla renkailla, ja tässä kilpailussa on odotettavissa erilaisia rengastaktiikoita talleilta. Mercedeksellä on tähän kisaan käytössä enää yksi käyttämätön medium-setti, kun taas Leclercilla, Vettelillä ja Verstappenilla on kaksi. Viimeiset kaksi vuotta voiton tällä radalla on vienyt Vettel. Verstappenilla on kolme keskeytystä tällä radalla, miten käy nyt?

D2_xRDAWoAE2uH6.jpg-large.jpeg
Kuva: Formula 1 -Twitter

Startti on täyttä tykitystä! Vettel nousee kilpailun kärkeen ja myös Bottas saa hienon lähdön, kun hän ohittaa Hamiltonin startissa röyhkeän itsevarmasti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne on 1. VET, 2. BOT, 3. LEC, 4. HAM ja 5. VER. Pian Leclerc ohittaa Bottaksen, samoin Hamilton. Stroll ja Grosjean ottavat hieman kontaktia ja käyvät heti alkuun varikolla. Tilanne on 1. VET, 2. LEC, 3. HAM, 4. BOT ja 5. VER. Räikkönen on kahdeksas. Sekä Bottaksella että Verstappenilla on ongelmia lukkojarrutuksen kanssa. Verstappen ja Sainz mittelöivät rohkeasti, ja valitettavasti tämäkin kaksikko osuu toisiinsa vaurioittaen Verstappenin etusiipeä ja Sainzin eturengasta. Sainz nilkuttaa eteenpäin auto kipinöiden, ja tuomaristo toteaa tilanteen kilpailutilanteeksi.

D2_znNkXcAUwle5.jpg-large.jpeg
Kuva: Formula 1 -Twitter

Leclerc ilmoittaa tiimiradiossa, että hän on nopeampi kuin Vettel, ja painelee seuraavaksi nelinkertaisen maailmanmestarin ohi. Kierroksella 7/57 tilanne on 1. LEC, 2. VET, 3. HAM, 4. BOT ja 5. VER. Nopeimman kierroksen kellottaa kilpailun hännillä oleva Sainz, joka on piipahtanut varikolla. Tulokas Lando Norris ohittaa kaksi kuljettajaa kerralla nousten yhdeksänneksi. Räikkönen tulee varikolle kierroksella 10 ja hänen alleen laitetaan mediumit. Kuljettajat sijoilla 14-20 ovat nyt käyneet varikolla. Kärjestä Verstappen tulee ensimmäisenä varikolle kierroksella 12. Perässä seuraavalla kierroksella tulee Bottas, joka palaa radalle sijalle 6. Tilanne on 1. LEC, 2. VET, 3. HAM, 4. RIC ja 5. VER. Leclerc tulee sisään kilpailun kärjestä kierroksella 14 ja perässä tulee Hamilton. Bottas kuumottelee Verstappenia ja ohittaa tämän komeasti. Vettel tekee varikkopysähdyksen, ja tilanne on 1. RIC, 2. LEC, 3. HAM, 4. VET ja 5. BOT. Ricciardo ei ole vielä käynyt varikolla. Leclerc ohittaa Ricciardon, samoin Hamilton ja Vettel.

Grosjeanista tulee ensimmäinen keskeyttäjä kierroksella 18. Hamiltonilla menee hieman pitkäksi mutkassa, jolloin Leclerc ottaa eroa kärjessä, ja Vettel alkaa kuumotella perässä. Hülkenberg ohittaa Räikkösen. Hamilton raportoi ongelmista renkaiden kanssa, ja parin kierroksen kuluttua Vettel ohittaa hänet. Ajetaan kierrosta 23/57 ja tilanne on 1. LEC, 2. VET, 3. HAM, 4. BOT ja 5. VER. Samaa tilannetta eletään myös kymmenen kierroksen kuluttua, kunnes Verstappen tekee toisen varikkopysähdyksen. Tilanne on 1. LEC, 2. VET, 3. HAM, 4. BOT ja 5. NOR. Perässä tulevat Räikkönen ja Verstappen. Pian Verstappen ja tämän tallikaveri Gasly tekevät ohituksen Räikkösestä, joka suuntaa varikolle. Myös Hamilton tekee varikkopysähdyksen. Tilanne on näiden pysähdysten jälkeen 1. LEC, 2. VET, 3. BOT, 3. HAM ja 5. NOR. Räikkönen on kahdestoista.

D2__d7uXQAAtruV.jpg-large
Kuva: Formula 1 -Twitter

Vettel tulee varikolle kierroksella 36 ja palaa radalle Mercedes-hampurilaiseen. Leclerc raportoi, että hänen renkaansa ovat aika loppu, ja Ferrari reagoi samantien. Leclerc palaa radalle omalle paikalleen kilpailun kärkeen. Vettel ohittaa Hamiltonin millimetrien päästä ja menee myös ohi Bottaksen, joka suuntaa varikolle. Hamilton lähtee aggressiivisesti ottamaan paikkaansa takaisin, jolloin Vettel tekee ajovirheen ja pyörähtää ympäri. Vettelin etusiipi hajoaa pian tämän jälkeen renkaiden epätasapainon vuoksi. Vettel suuntaa varikolle, ja pysähdyksen jälkeen tilanne on 1. LEC, 2. HAM, 3. BOT, 4. VER ja 5. GAS. Vettel on kahdeksas, Räikkönen yhdeksäs. Tallikaverit Hülkenberg ja Ricciardo hipovat myös toisiaan.

D2__9UjW0AA4xNl.jpg-large
Kuva: Formula 1 -Twitter

 

Vettel nousee Norriksen, Ricciardon ja Hülkenbergin ohi. Tilanne on 1. LEC, 2. HAM, 3. BOT, 4. VER ja 5. VET. Räikkönen ajaa hienoa kilpailua ja ohittaa Ricciardon nousten sijalle kahdeksan. Leclercillä on moottorihuolia, kun kilpailua on 10 kierrosta jäljellä, ja Hamilton on aivan hänen kannoillaan. Leclercin auton DRS ei lataudu, sillä hänen autonsa ei pysty ottamaan lämpöenergiaa talteen. Hamilton ohittaa Leclercin kierroksella 48. Kun kilpailua on kahdeksan kierrosta jäljellä, tilanne on 1. HAM, 2. LEC, 3. BOT, 4. VER ja 5. VET. Leclercille kerrotaan, että tällä vauhdilla hän tulee silti sijoittumaan toiseksi, ja vaadittaisiin Bottakselta aggressiivisen nopeaa ajoa, jotta tämä voisi tiputtaa Leclercin kolmanneksi. Leclerc lupaa tehdä parhaansa. Bottas on kuitenkin seitsemän sekuntia nopeampi, vaikka Leclerc pitääkin edelleen nopeinta kierrosta hallussaan. Tällä tahdilla on kuitenkin fakta, että sekä Bottas että Verstappen tulevat saavuttamaan Leclercin ennen maalia.

Bottas ohittaa Leclercin kierroksella 54/57, ja Mercedes on lähellä kaksoisvoittoa. Sekä Hülkenbergin että Ricciardon autot sammuvat samaan mutkaan kesken kilpailun, ja myös Sainz keskeyttää. Ricciardon autoa ei voida poistaa turvallisesti mutkasta, joten turva-auto tuodaan radalle. Tällöin tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. VER ja 5. VET. Keskeyttäjiä on neljä. Viimeiselle kierrokselle lähdetään turva-auton perässä. Leclercille jää kilpailun nopein kierros ja hänet valitaan myös 50 prosentilla äänistä Päivän kuljettajaksi. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Leclerc, 4. Verstappen ja 5. Vettel. Bottas johtaa tallikaveriaan mestaruustaistelussa yhdellä pisteellä.

Seuraava kilpailu onkin sitten juhlan aikaa, sillä Kiinassa ajetaan F1 -sarjan tuhannes Grand Prix!

Näyttökuva 2019-3-31 kello 19.27.58.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s