Formulafiiliksiä! Kiinan GP #1000

Nyt se tapahtuu! Tänään ajetaan F1-historian 1 000:s Grand Prix Kiinassa Shanghai International Circuitilla! Historialliseen kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Sebastian Vettel, 4. Charles Leclec ja 5. Max Verstappen. Ensimmäiset viisi lähtöriviä koostuvat tyydyttävästi tallikavereista pareittain: 1-2 Mercedes, 3-4 Ferrari, 5-6 Red Bull Racing-Honda, 7-8 Renault ja 9-10 Haas-Ferrari. Kimi Räikkönen starttaa lähtöruudusta 13. Tästä tulee jännittävä kilpailu!

Verstappen ja Kubica pyörähtävät lämmittelykierroksella. Startti on puhdas, ja tilanne on muutaman mutkan jälkeen 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. VET ja 5. VER. Räikkönen on noussut sijalle 12. Mclarenit saavat osumia ensimmäisellä kierroksella Kvyatilta, joten virtuaalinen turva-auto astuu voimaan. Mclarenit tulevat yhdessä varikolle. Kvyat saa varikon läpiajorangaistuksen.

D4F9ZjxX4AEMwLD.jpg-large
Kuva: Formula 1 -Twitter

Kierroksella 11/56 Ferrari antaa oudon tallimääräyksen ja käskee Leclerciä päästämään Vettelin ohi, vaikka Leclerc on Vetteliä edellä mestaruustaistelussa ja merkittävästi Vetteliä nopeampi radalla. Vaikeaa ymmärtää.

Kierroksella 17/56 Hülkenbergista tulee ensimmäinen keskeyttäjä. Seuraavalla kierroksella Verstappen tulee kärjestä ensimmäisenä varikolle ja ottaa kovat renkaat alle. Vettel tulee seuraavaksi varikolle ja ottaa myös kovat alle. Näiden varikkopysähdysten jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. GAS ja 5. VET. Verstappen on kuudes ja Räikkönen kahdeksas. Kierroksella 20/56 Vettel ja Verstappen ajavat aggressiivisesti kilpaa ja ohittelevat toisiaan. Vettel voittaa miettelön kyseenalaisella Verstappenin työntämisellä pois radalta.

D4GDVjtW4AIRdX7.jpg-large
Kuva: Formula 1 -Twitter

Bottas tulee varikolle kierroksella 22/56, ja seuraavalla kierroksella Hamilton ja Leclerc tulevat myös sisään. Nyt koko kärki on käynyt varikolla, ja tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VET, 4. VER ja 5. LEC. Räikkönen ajaa hyvää ja tasaista kilpailua. Kymmenen kierroksen kuluttua tilanne on kärjessä edelleen sama.

Verstappen tulee varikolle kierroksella 35/56 ja menettää yhden sijan Leclercin noustessa neljänneksi. Ferrari reagoi heti ja ottaa Vettelin varikolle. Vettel palaa radalle Leclercin ja Verstappenin väliin. Mercedekset kutsutaan yhtäaikaa varikolle. Varikkopysähdysten jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. LEC, 3. BOT, 4. VET ja 5. VER. Bottas kärkkyy Leclerciä, mutta Leclerc pitää paikkansa. Hetken kuluttua Bottas pääsee kuitenkin Leclercin ohi. Vettel ohittaa Leclercin kierroksella 43/56, ja Leclerc tulee varikolle. Leclerc palaa radalle sijalle 5.

Kun ajettavia kierroksia on jäljellä 10, tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VET, 4. VER ja 5. LEC. Norris keskeyttää kierroksella 53/56. Gasly ottaa taktisen pysähdyksen kierroksella 54/56 mielessään nopein kierros. Mercedes ottaa kauden kolmannen tuplavoiton, kun maaliin saavutaan järjestyksessä 1. HAM, 2. BOT, 3. VET, 4. VER ja 5. LEC. Nopeimman kierroksen vie kuin viekin Gasly, ja päivän kuljettajaksi kruunataan viimeisestä lähtöruudusta pistesijoille yltänyt Albon!

D4GRb73X4AArROU.jpg-large
Kuva: Formula 1 -Twitter

Ferrari häpäisi Formula 1:n historiallisen 1000:n osakilpailun aivan totaalisesti tallimääräyspelleilyllään ja epäonnistuneella strategiallaan. Tämän kilpailun jälkeen on lähinnä paha mieli ja ärtymys.

Näyttökuva 2019-4-14 kello 10.32.58

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s