Kulttuuria: Talvi on täällä.

Olen spekuloinut Game of Thronesin loppukuvioita aiemminkin, kun kirjoitin syksyllä 2017 (eli seitsemännen kauden loppupuolella) blogipostauksen toivomistani juonikuvioista sarjan lopulle. No, mieleni on jonkin verran muuttunut ja spekulaatiot kypsytelleet, joten ajattelin päivittää myös tänne, miten toivon tämän sarjan loppuvan. Enää viisi jaksoa jäljellä!

Spoilereita luvassa, etene omalla vastuulla!


Iron Throne

Tärkein asia, josta olen muuttanut mieltäni suhteessa edelliseen blogikirjoitukseen, on Game of Thronesin suurin kysymys: kuka istuu lopussa Rautavaltaistuimella? Aiemmin kirjoitin, että haluaisin Daenerys Targaryenin päätyvän valtaistuimelle, ja perustelin sitä näin: ”Syntymäoikeuden lisäksi Daeneryksesta on kasvamassa hyvä johtaja, jolla on kansa ja oikeus mielessä.”. En valitettavasti enää allekirjoita tuota lausetta. Mitä pidemmälle sarjassa mennään, sitä enemmän Daenerys tuntuu haluavan valtaa vallan vuoksi, ja koska valtaistuin on hänen ”oikeutensa”. Hän ei halua olla enää rakastettu kuningatar, vaan pelätty kuningatar, mikä näkyy hänen tyytyväisessä virneessään Winterfellin asukkaiden kavahtaessa hänen lohikäärmeitään. Valitettavasti Daeneryksen maailmanvalloitus ja vallanhimo alkavat mennä liian pitkälle, enkä yllättyisi yhtään, jos hän napsahtaisi kuten isänsä. Uskon myös, että Daenerys ei tule ottamaan kovin hyvin vastaan sitä tietoa, että hänen rakastajansa onkin hänen veljenpoikansa, jolla on parempi oikeus valtaistuimeen kuin hänellä. Taitaa se suhde kaatua siihen. Don’t get me wrong, Dany on edelleen mahtava ja vahva naishahmo, mutta en vain usko enää siihen onnelliseen loppuun, jossa hän voisi selvitä kaikesta tekemästään ja päätyä valtaistuimelle Jon vierellään. Molemmat tai ainakin toinen tulevat kuolemaan – enkä yllättyisi, vaikka se olisi toisen heistä kädestä.

Se, mitä allekirjoitan edellisen blogitekstini tästä osiosta, on seuraava: ”Olisi ihana keskisormennäyttö Cerseille ja Jamielle, että heidän halveksittu veljensä [Tyrion] olisi ainoa Lannisterin suvun voittaja.”. Jos joku ansaitsee kaiken tämän jälkeen istahtaa Rautavaltaistuimelle ja hallita seitsemää valtakuntaa, se on Tyrion Lannister. Tyrion on älykäs ja vahva neuvottelija, joka on oppinut parhailta hallitsijoilta seuraamalla heitä vierestä. Tyrion ei halaja valtaistuimelle muttei myöskään kammoksu ajatusta, ja hän ymmärtää tavallista kansaa; syitä, jotka tekisivät hänestä hyvän hallitsijan. Tyrionin oikeana kätenä näen Varyksen, ja tämä kaksikko pyörittäisi valtakuntaa varsin toimivasti.

Queen in the North & Salt Throne

Jotta ei mentäisi liian miesvaltaiseksi, komppaan edelleen itseäni siinä, että Sansa Stark ansaitsee olla pohjoisen kuningatar ja Yara Greyjoy Iron islandsin. Sansasta on kasvanut kiistatta sarjan paras johtaja, joka tuntee kansansa, tekee harkittuja strategisia päätöksiä ja pysyy rauhallisena sodan syttyessä. Sansa on lempihahmoni, ja vaikka toki olisi mahtavaa nähdä hänet Rautavaltaistuimella, en usko hänen itsensä enää sitä haluavan, ottaen huomioon kaikki traumat, joita hän on King’s Landingissa kokenut. Sansa on pohjoisen nainen, joka olisi paras Wardeness of the North. Sama pätee Yaraan: hänen identiteettinsä pohjautuu vahvasti kotiinsa Iron islandsiin, ja sinne toivon hänen päätyvän. Hän voi samalla osoittaa Euronille, kuinka paljon parempi hallitsija hän tulee olemaan.

Parit

Olen edelleen vahvasti samaa mieltä siitä, että:

– En edelleenkään fanita Jonia ja Daenerysta parina, koska a) he ovat sukulaisia ja b) he eivät tuo toisistaan hyviä puolia esille. En myöskään edelleenkään ymmärrä niitä faneja, jotka näkevät Sansan ja Jonin välillä seksuaalista jännitettä. Dial down the incest, guys. En usko Jonin päätyvän kenenkään kanssa yhteen, koska uskon hänen tekevän viimeisen uhrauksen ja pelastavan valtakunnan omalla kuolemallaan jollakin tavalla.

– Brienne of Tarth ei edelleenkään päädy yhteen Jaime Lannisterin kanssa, koska Brienne ansaitsee parempaa kuin raiskaajan. Tormund for the win!

– Kukaan enää elossa oleva ei edelleenkään ansaitse Sansaa.

Lisäksi:

– Gendry ja Arya, ah Gendry ja Arya. Hienosti kypsytelty pari, joka voi jopa saada toisensa! Aryan näyttelijä Maisie Williams on sanonut parin jälleennäkemisestä kahdeksannen kauden ensimmäisessä jaksossa seuraavaa: ”I think for Arya, it’s remembering who she was before. Like, ’I used to be that girl and that’s who I was in love with and thought I’d follow to the end of the world.”. Kaksikon flirttailu kyseisessä jaksossa oli suloista ja viatonta, ja odotan innolla, mihin se johtaa.

– Toivottavasti Jaime tappaa Cersein.

Kuolemat

– Olin viime blogipostauksen aikaan sujut sen ajatuksen kanssa, että Petyr Baelish tulee kuolemaan, mutta sitten kun se tapahtui, the denial was strong in this one. Tapa, jolla Petyr kuoli, saa minut kuitenkin uskomaan, että hän ei oikeasti kuollutkaan. Jos Petyr nousee esiin varjoista sodanjälkeisessä Winterfellissä, olen varsin ilahtunut fani.

– Jaime kuolee ja Cersei myös.

– Vahva inhoni Theon Greyjoyta kohtaan hälveni inasen, kun hän pelasti Yaran viimeisimmässä jaksossa, mutta haluan silti nähdä hänen kuolevan televisioruudullani.

– Oli kaunis ajatus kirjoittaa kaksi vuotta sitten ”Yksikään Stark ei enää kuole”, mutta ei tässä niin hyvin voi käydä.

Muut toiveet

– Raiskauksen käyttäminen viihteenä saa jäädä historiaan, samoin seksuaalivähemmistöhahmojen kiduttaminen ja tappaminen.

– Daenerys on biseksuaali kirjoissa, ja tämän faktan voisi tuoda sarjaankin, kiitos. Hänen kemiaansa Yaran kanssa ei voi edelleenkään kiistää.

– White Walkersit voitetaan, mutta he eivät tuhoudu lopullisesti. Night King on Stark ja/tai versio Branista, ja hän palaa pienen joukon kanssa Wallin taakse.


Semmoista spekulaatiota! Katsotaan, kuinka tässä nyt käy!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s