Ehdolla Vihreiden puoluevaltuuskuntaan

Tätä alkuvuotta ovat värittäneet vahvasti eduskunta- ja eurovaalit, mutta pikkuhiljaa tulee kääntää katse myös tulevaa Vihreiden puoluekokousta kohti. Puoluekokous järjestetään Porissa 15.-16. kesäkuuta ja tärkeimpänä asiana ovat puolueen henkilövalinnat. Tämä on ensimmäinen puoluekokoukseni ikinä, joten jännitys kutkuttaa jo vatsanpohjassa. Tein muutama viikko sitten yhden elämäni isoimmista päätöksistä, ja päätin asettua ehdolle Vihreiden puoluevaltuuskuntaan Vihreiden nuorten neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä. Lisäksi puheenjohtamani Tampereen vihreät nuoret esittää minua piirin ehdokkaaksi puoluevaltuuskuntaan Pirkanmaan Vihreiden kevätkokouksessa, joka järjestetään ensi viikolla. Nyt jännittää entistä enemmän!

Puoluevaltuuskunta on Vihreiden korkein poliittinen linjanvetäjä puoluekokousten välillä. Puoluevaltuuskunta hyväksyy Vihreiden poliittisia kantoja määrittävät teemaattiset ohjelmapaperit eli esimerkiksi mitä mieltä puolue on koulutus-, terveys- ja ympäristöpolitiikasta. Lisäksi puoluevaltuuskunta päättää muun muassa puolueen budjetista ja toimintasuunnitelmasta. Haluan puoluevaltuuskuntaan, koska se on paras tapa vaikuttaa valtakunnallisella tasolla, keskustella politiikastamme sekä kehittää puoluetta eteenpäin. Minulle on tärkeää, että Vihreät pääsee eroon pääkaupunkiseutukeskeisestä maineestaan, ja haluan lisäksi tuoda nuorten, naisten, ammattikorkeakouluopiskelijoiden ja seksuaalivähemmistöjen ääntä kuuluviin. Olen puoluepolitiikassa vielä uusi toimija ja vahva kokemukseni tulee opiskelijapolitiikasta. Alla lähettämäni hakemus Vihreiden nuorten neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen!

Vihreiden nuorten vaaliin toimittamani hakemus

Olen kokenut järjestötoimija ja koen, että minulla on paljon annettavaa Vihreille ja puoluevaltuuskunnalle. Olen kotoisin Kyynämöisten kylältä Uuraisilta, josta olen muuttanut Barcelonan kautta Tampereelle asumaan, joten minulla on omakohtaista kokemusta niin maaseudun elämästä kuin suuremmasta kaupungista ja kansainvälisestä elämästä. Vihreä liike nähdään vielä suhteellisen pääkaupunkiseutukeskeisenä, ja muutos tähän tehdään ottamalla aktiivitoimintaan mukaan entistä enemmän toimijoita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Olen taustaltani medianomi ja valmistuin Tampereen ammattikorkeakoulusta 2017. Mielestäni koulutuspoliittiseen keskusteluumme tarvitaan lisää ammattikorkeakoulunäkökulmaa, ja tämän lisäksi tarjoaisin myös kulttuurialan perspektiiviä keskusteluihin. Töideni ja aktiivitoiminnan puolesta olen ollut mukana vaikuttamassa Tampereen korkeakouluyhteisön muodostumiseen ylioppilas- ja opiskelijakunnissa, ja minulla on paljon annettavaa myös keskusteluihin siitä murroksesta, joka on käynnissä korkeakoulukentällä.

Olen rohkea, itsevarma ja avoin tiimipelaaja, joka uskaltaa tuoda omia mielipiteitään esiin myös silloin, kun ne poikkeavat enemmistön näkemyksistä. Suhtaudun vihreään politiikkaan intohimoisesti, ja etenkin koulutuspoliittiset ja feministiset kysymykset ovat lähellä sydäntäni. Toimin tällä hetkellä Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtajana.

Valitsemalla minut puoluevaltuuskuntaan saatte nuorten edustajan, joka tuo aktiivisesti esiin uusia näkökulmia, uskaltaa kyseenalaistaa tarpeen tullen ja haluaa oppia jatkuvasti lisää politiikkamme eri osa-alueista. Haluan palavasti olla edustamassa nuoria ja opiskelijoita puoluevaltuuskunnassa, ja tuoda esiin meidän ääntämme ja tavoitteitamme.


Jos tätä tekstiä sattuu lukemaan Pirkanmaan Vihreiden kevätkokouksen äänivaltainen edustaja tai Vihreiden nuorten jäsen, toivon tukeanne näinä jännittävinä aikoina! Pirkanmaan Vihreiden kevätkokous järjestetään 11. toukokuuta, ja mikäli piiri suo minulle ehdokkuuden, vetäydyn luonnollisesti Vihreiden nuorten vaalista, sillä kaksi tahoa ei voi esittää samaa ehdokasta puoluevaltuuskuntaan. Vihreiden nuorten neuvoa-antava jäsenäänestys on käynnissä liiton jäsenille 12. toukokuuta asti ja äänestysohjeet on lähetetty sähköpostitse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s