Formulafiiliksiä! Barcelonan GP

Tänään ajetaan minulle niin rakkaalla Circuit de Barcelona-Catalunyalla Montmelóssa! Kuten kerroin viime vuoden Barcelonan GP:n livebloggauksessa, tämä on sydämessäni kotikisani ja olen istunut tämän radan katsomossa useita kertoja Espanjassa asuessani. Asuapa vielä puolen tunnin ajomatkan päässä F1-radasta!

Tänään kilpailuun lähdetään asetelmin 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Sebastian Vettel, 4. Max Verstappen ja 5. Charles Leclerc. Kimi Räikkönen lähtee sijalta 14. Hamilton on voittanut tällä radalla viimeiset kaksi vuotta. Katsotaan, miten tällä kertaa käy!

Startti on upea! Mercedekset ovat rinta rinnan, ja Vettel iskee ahneesti mersujen vierelle. Vettel kuitenkin ajautuu radan reunalle ja hän raportoi, että hänen toinen eturenkaansa lukittautuu jarrutuksissa. Hamilton kiitää kärkeen Bottas kannoillaan. Tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. VET ja 5. LEC. Räikkönen on pudonnut viimeiseksi ajettuaan ulos.

D6XoT7uW0AAsS-F.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Viime vuonna tällä radalla ohitettiin vain 11 kertaa, joten odotettavissa voipi olla letkassa ajamista 66 kierrosta. Kierroksella 12 Vettel päästää Leclercin ohitseen.

D6XrSKRXsAUxfqN.jpg-large
Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 20 Vettel käy varikolla ja putoaa kymmenenneksi. Verstappen tekee kierrosta myöhemmin oman pysähdyksensä. Tilanne on nyt 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. GAS ja 5. VER. Red Bull on liikkeellä kahden pysähdyksen taktiikalla. Gasly tulee sisään kierroksella 23. Grosjean nousee viidenneksi. Vettel on seitsemäs ja Räikkönen viidestoista. Leclerc tekee varikkopysähdyksensä kierroksella 26 ja ottaa kovat renkaat alleen. Varikkopysähdys oli liian hidas sekä Vettelin että Leclercin kohdalla. Tilanne on kierroksella 26/66 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. GRO, 5. LEC ja 6. VET. Mercedes reagoi muiden varikkopysähdyksiin ja ottaa Bottaksen varikolle. Bottas pitää silti paikkansa kisan kakkosena. Perässä tulee Hamilton. Kun koko kärki on käynyt varikolla, tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. LEC ja 5. VET. Jännittävintä tässä kilpailussa on ollut startti ja varikkotaktikointi.

Kilpailun puolessavälissä kierroksella 33/66 Vettel ja Leclerc mittelevät hyvin keskenään. Heidän välinen eronsa on noin puoli sekuntia. Kolmen kierroksen kuluttua Vettel ohittaa Leclercin. Kierroksella 41 Vettel tekee yllättävän varikkopysähdyksen, ja Ferrarikin on liikkeellä kahden pysähdyksen taktiikalla. Bottas ottaa käytetyt pehmeät renkaat alleen toisella varikkopysähdyksellään. Norris ja Stroll ajavat ulos kakkosmutkassa. Tämä on Norrisin uran ensimmäinen keskeytys. Turva-auto otetaan radalle. Ilmaisia varikkopysähdyksiä siis luvassa!

D6X2zloWwAERaUt.jpg-large.jpeg
Kuva: F1-Twitter

Turva-auton poistuessa radalta kierroksella 52 tilanne on tuttu 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. VET ja 5. LEC. Kun kilpailu jatkuu, Ferrarit ja Red Bullit ojavat rinta rinnan, samoin Haasit keskenään. Nyt on sitä hyvää kilpa-ajoa! Grosjean leikkii törmäilyautoa ja osuu jopa kolme kertaa muihin ja käy myös ulkona radalta. Kärjen tilanne on pysynyt samana.

Kilpailu päättyy odotetusti 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. VET ja 5. LEC. Tämä on viides peräkkäinen kaksoisvoitto Mercedekselle tällä kaudella. Seuraavaksi ajetaan Monacossa!

Näyttökuva 2019-5-12 kello 17.33.03.png

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s