Formulafiiliksiä! Kanadan GP

Iltakisaa pukkaa, kun tänään ajetaan Kanadan Montrealissa kauden 2019 seitsemäs osakilpailu. Kilpailuun lähdetään kutkuttavan mielenkiintoisesta järjestyksesä 1. Sebastian Vettel, 2. Lewis Hamilton, 3. Charles Leclerc, 4. Daniel Ricciardo ja 5. Pierre Gasly. Valtteri Bottas lähtee kuudennesta lähtöruudusta ja Kimi Räikkönen seitsemännestätoista.

Startti on maltillinen ja siisti. Leclerc haastaa hienosti Hamiltonia Vettelin lähtiessä johtamaan kilpailua. Keltainen lippu heiluu, ja Albon on saanut osumaa Giovinazzilta avauskierroksella. Albon käy varikolla. Bottas on pudonnut seitsemänneksi, ja Räikkönen noussut kolme sijaa. Viiden kierroksen jälkeen kärki on ennallaan startista. Verstappen kiittää Norriksen ohi hyvän mittelön jälkeen. Muutaman kierroksen kuluttua Norriksen oikea takarengas hajoaa suoralla, ja hän nilkuttaa lähtösuoran sivuun. Norris keskeyttää, ja keltaiset liput heiluvat. Varikkopysähdysten myötä tilanne kärjessä on nyt 1. VET, 2. HAM, 3. LEC, 4. BOT ja 5. VER. Perässä tulevat Ricciardo ja Hülkenberg. Kierroksia on ajettu 18/70. Vettelin ero perässä tulevaan Hamiltoniin on noin 2 sekuntia.

D8o8T_ZXkAA8EBW.jpg-large.jpeg
Norriksen rengas hajoaa. Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 26 Vettel tulee kilpailun kärjestä varikolle. Vettel palaa kilpailuun kolmanneksi tallikaverinsa taakse. Hamiltonia ohjeistetaan pidentämään väliään Vetteliin ennen hänen varikkopysähdystään. Hamilton ehtii ajaa yhden kierroksen ja toteaa kiroten, että renkaat eivät kestä. Hamilton tulee varikolle. Tilanne on nyt 1. LEC (ei varikkopysähdystä), 2. VET, 3. HAM, 4. BOT ja 5. VER. Giovinazzi vetää piruetteja. Bottas tulee varikolle ja radalle Hülkenbergin eteen kuudenneksi. Bottas on nyt Renault-hampurilaisessa. Pérez ja Grosjean ottavat osumaa kylki kyljessä, mutta molempien kilpailu jatkuu. Leclerc tulee varikolle kierroksella 34 ja palaa radalle Verstappenin vierelle. Tilanne on nyt 1. VET, 2. HAM, 3. VER, 4. LEC ja 5. RIC.

Bottas on Ricciardon kannoilla ja tekee ohitusyrityksen, mutta Ricciardo pitää paikkansa. Kaksikko on lähes rengas rengasta vasten. Leclerc ohittaa Verstappenin helposti. Bottas kärkkyy Ricciardoa ja tekee kaksi ohitusyritystä lisää tuloksetta. Neljäs yritys toden sanoo, ja Bottas ohittaa Ricciardon. Ricciardo kärkkyy paikkaansa heti takaisin, mutta jää suomalaisen taakse.

D8pDr4dX4AAHazw.jpg-large
Ricciardo ja Bottas muistuttavat, miksi F1 on hieno laji. Kuva: F1-Twitter

Vettel tekee ajovirheen kierroksella 48 ja on aiheuttaa vaaratilanteen Hamiltonin kanssa. Onneksi tilanteesta selvitään säikähdyksellä ja tutkinnalla. Vettel saa viiden sekunnin aikarangaistuksen vaarallisesta radalle palaamisesta ja toisen kilpailijan kiilaamisesta. Nyt mennään kovaa – ja vahvasti valittaen.

D8pHmhJWsAIy41G.jpg-large.jpeg
Vettel aiheuttaa vaaratilanteen. Kuva: F1-Twitter

Albon keskeyttää kierroksella 63. Bottas otetaan varikolle kierroksella 67/70 ja lähtee tavoittelemaan kilpailun nopeimman kierroksen ekstrapistettä. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. VET, 2. HAM, 3. LEC, 4. BOT ja 5. VER, mutta Vettelin rangaistuksen vuoksi Hamilton voittaa kilpailun. Hamilton toteaa radioon, ettei olisi halunnut voittaa näin. Bottas saa nopeimman kierrosajan tehden myös rataennätyksen! Haaleaksi lohdutukseksi Vettel valitaan päivän kilpailijaksi.

Vettel ei aja autoaan kärkikolmikon paikoille, vaan radan sivuun selvästi tuohtuneena. Hän lähtee kävelemään ja skippaa kilpailun jälkeiset haastattelut. Käytyään Ferrarin kotiteltassa Vettel marssitetaan palkintopallille. Ennen sisälle menemistä Vettel menee Hamiltonin auton luokse, ottaa ensimmäistä sijaa osoittavan pahvinumeron ja siirtää sen pois Hamiltonin auton edestä vaihtaen sen kakkoseen. Alhaista ja epäurheilijamaista käytöstä, josta seurannee rangaistus. Palkintopallilla Vettel vielä pitää hetkellisesti jalkaansa ykkössijan pallilla. Onhan tuo epäreilu tilanne, mutta tuo on pienen lapsen käytöstä, joka ei edistä Vettelin tilannetta yhtään. Hyvät naurut tästä sai. Onneksi lopuksi Vettel kilistää shampanjapulloja Hamiltonin kanssa.

Seuraavaksi ajetaan juhannuksena Ranskassa!

Näyttökuva 2019-6-9 kello 22.23.22.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s