Formulafiiliksiä! Ranskan GP

Dramaattisen ja hyvin viihdyttävän Kanadan GP:n (tai lähinnä sen jälkimaininkien) jälkeen ajetaan Ranskassa Circuit Paul Ricardilla, jossa ajetaan nyt toista kertaa tauon jälkeen. Kilpailuun lähdetään tutussa järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Charles Leclerc, 4. Max Verstappen ja 5. yllättäjä Lando Norris. Sebastian Vettel lähtee seitsemännestä lähtöruudusta ja Kimi Räikkönen ruudusta 12. Odotettavissa on rytinää ja jännitystä, mutta katsotaan nyt.

Startti on yllättävän tasainen! Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. VER ja 5. SAI. Vettel ohittaa McLarenit, mutta muuten kierrokseen 19/53 mennessä tilanne kärjessä on sama: 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. VER ja 5. VET. Kilpailua on ajettu kolmannes, eikä mitään jännittävää ole tapahtunut lukuun ottamatta muutamaa vaikuttavaa ohitusta.

Leclerc ja Verstappen tekevät varikkopysähdyksensä, minkä jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VET, 4. LEC ja 5. VER. Bottas käy varikolla kierroksella 24, jolloin Vettel nousee kilpailussa toiseksi. Hamilton tulee varikolle heti perään ja pysyy kilpailun kärjessä. Vettel on kärkiviisikosta ainoa, joka ei ole käynyt varikolla. Varikkopysähdyksensä jälkeen Vettel putoaa viidenneksi. Tilanne on kierroksella 27/53 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. VER ja 5. VET. Räikkönen on kuudes. Tylsän kisan hyvä puoli on, että kukaan ei ole keskeyttänyt!

Kun kierroksia on kymmenen jäljellä, tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. VER ja 5. VET. Norriksen autossa on ongelmia. I don’t know what to tell you, tylsä kilpailu on tylsä kilpailu. Kierroksella 48 Grosjeanista tulee ensimmäinen keskeyttäjä. Vain kärkiviisikko on enää samalla kierroksella. Albon osuu tolppaan, joka noudetaan radalta ripeän virtuaalisen turva-auton turvin. Ennen viimeiselle kierrokselle lähtemistä Vettel tekee varikkopysähdyksen ja lähtee tavoittelemaan nopeinta kierrosaikaa ja lisäpistettä. Viimeisellä kierroksella tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. VER ja 5. VET, ja näin saavutaan myös maaliin. Norris on pudonnut kymmenenneksi teknisten vikojen vuoksi, mutta hänet valitaan onneksi Päivän kuljettajaksi! Vettel ottaa kilpailun nopeimman kierrosajan ja tekee samalla rataennätyksen, vieden Hamiltonilta mahdollisuuden jälleen yhteen Grand slamiin. Viikon päästä ajetaan Itävallassa!

Näyttökuva 2019-6-23 kello 17.30.17.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s