Formulafiiliksiä! Britannian GP

Jännittävän aika-ajon jälkeen on hyvä lähteä korkeita odotuksia täynnä olevaan Silverstonen kilpailuun! Silverstone on Formuloissa klassikkokilpailu, johon lähdetään tänään asetelmassa 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Charles Leclerc, 4. Max Verstappen, 5. Pierre Gasly, 6. Sebastian Vettel, 7. Daniel Ricciardo, 8. Lando Norris, 9. Alexander Albon ja 10. Nico Hülkenberg. Kimi Räikkönen lähtee kahdennestatoista ruudusta. Ferrarit lähtevät kilpailuun pehmeämmällä rengasseoksella kuin muut kärjessä.

D_cEbamXoAENLf8.jpg-large.jpeg
Kuva: F1 Twitter

Startti on puhdas, ja Bottas hyökkää kärkeen Hamilton kannoillaan. Mercedekset ottavat kovaa mittelöä toisistaan. Vettel on noussut Gaslyn ohi. Avauskierroksen jälkeen tilanne on 1. BOT, 2. HAM, 3. LEC, 4. VER ja 5. VET. Bottaksen ja Hamiltonin välinen taistelu on viihdyttävää! Toisella kierroksella Grosjean ja Magnussen osuvat toisiinsa ja joutuvat käymään molemmat varikolla. Ikävää, kun tallikaverit kolisevat keskenään! Kierroksella 4 Hamilton ohittaa Bottaksen, ja britin kotiyleisö mylvii. Hetken kuluttua Bottas kuitenkin kuittaa paikkansa takaisin!

D_cFskdX4AEwfhO.jpg-large.jpeg
Kuva: F1 Twitter

Kun kilpailua on ajettu 7/52 kierrosta, tilanne on 1. BOT, 2. HAM, 3. LEC, 4. VER ja 5. VET. Räikkönen on kolmastoista. Magnussen ja Grosjean joutuvat keskeyttämään. Verstappen hiillostaa Leclerciä ja Hamilton Bottasta. Leclerc ajaa rengas rengasta vasten Verstappenin kanssa, ja Vettel kärkkyy perässä. Gasly hyökkää ja ohittaa Vettelin! Niin hyvää kilpa-ajoa!

Gasly avaa kärjen varikkopelin ja ottaa kovat renkaat alle – yhden pysähdyksen taktiikka tuloillaan? Gasly palaa radalle kymmenenneksi. Leclerc ja Verstappen tulevat yhtäaikaa varikolle, ja poistuvat medium-renkailla rinta rinnan varikolta. Verstappen voittaa väännön, mutta Leclerc kuitenkin ohittaa Verstappenin radalle palaamisen jälkeen. Tilanne on nyt 1. BOT, 2. HAM, 3. VET, 4. LEC ja 5. VER. Räikkönen on yhdeksäs. Kierroksella 17 Bottas tulee kärjestä varikolle ja palaa radalle kolmanneksi.

Verstappenin ja Leclercin välinen mittelö on Formulaa parhaimmillaan! Giovinazzi pyörähtää hiekalle, ja turva-auto tulee radalle. Hamilton saa ilmaisen varikkopysähdyksen, samoin Vettel. Leclerc tulee myös varikolle ja putoaa Red Bullien taakse. Kun kilpailu jatkuu, ja turva-auto poistuu radalta, tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VET, 4. GAS ja 5. VER. Verstappen ja Leclerc osuvat toisiinsa, mutta kilpailu jatkuu. Tilanne kärjessä on kilpailun puolessavälissä edelleen sama.

Kierroksella 36/52 Leclerc ohittaa Gaslyn, joka on pudonnut tallikaverinsa taakse. Verstappen ohittaa Vettelin, mutta pian tämän jälkeen rytisee! Vettel puskee Verstappenin auton perää ja syöksee Verstappenin ulos radalta. Verstappenin auto pomppii hiekalle, mutta molemmat palaavat radalle. Vettel nilkuttaa radalla ja putoaa kilpailun hännille. Ferrarilla valmistaudutaan etusiiven vaihtoon. Myös Verstappenin auto on rikki, mutta hän jatkaa viidentenä tallikaverinsa perässä, eikä autoa voida korjata kilpailun aikana. Vettel saa 10 sekunnin aikarangaistuksen.

Kun kierroksia on jäljellä 10, tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. GAS ja 5. VER. Vettel on viimeisenä, ja Räikkönen yhdeksäs. Bottas tulee varikolle kierroksella 46/52, ja alle laitetaan käytetyt pehmeät renkaat. Kierroksella 47 tilanne kärjessä on edelleen sama. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Leclerc, 4. Gasly ja 5. Verstappen. Vettel tulee maaliin kolmanneksi viimeisenä.

D_cYLZJWwAEX-bV.jpg-large.jpeg
Kuva: F1 Twitter

Jotakin Mersulla on kilpailun aikana tapahtunut, sillä Hamilton voittaa Bottaksen selkeästi, vaikka hänellä oli allaan huonommat renkaat suuremman osan kisasta. On kuitenkin ilo nähdä kilpailijan voittavan kotikilpailunsa, etenkin kun Hamilton poimii ratavirkailijalta Iso-Britannian lipun, jota hän heiluttaa ajaessaan voittopaikalle. Leclerc valitaan Päivän kilpailijaksi ansaitusti. Leclercissä ja Verstappenissa on lajin tulevaisuus!

Ensitöikseen autosta noustuaan Vettel pyytää anteeksi Verstappenilta – onneksi. Jälkihaastattelussa Vettel ottaa vastuun kolarista, jota hän ei voinut sanojensa mukaan estää.

Näyttökuva 2019-7-14 kello 17.20.15.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s