Formulafiiliksiä! Italian GP

Sirkusmaisen katastrofaalisen aika-ajon jälkeen odotukset Italian GP:tä kohtaan ovat korkeat! Lähtöjärjestys on jälleen kutkuttava 1. Charles Leclerc, 2. Lewis Hamilton, 3. Valtteri Bottas, 4. Sebastian Vettel ja 5. Daniel Ricciardo. Lähtöruuturangaistuksia sateli aika-ajoissa, minkä vuoksi mm. Lando Norris ja Pierre Gasly aloittavat kilpailun perältä. Myös Verstappen ja Räikkönen aloittavat kilpailun hänniltä, Räikkönen varikolta.

ED8dgzuXkAAZM38.jpg
Kuva: F1-Twitter

Startti on puhdas! Leclerc saa hyvän lähdön ja Bottas nousee Hamiltonin rinnalle, tosin Hamilton saa pidettyä toisen sijansa. Useampi auto jää startissa jumiin ja joutuu puikkelehtimaan radan ulkopuolella. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne on 1. LEC, 2. HAM, 3. BOT, 4. HUL ja 5. VET. En tiedä, mistä tuo Hülkenberg tuli, mutta pian Vettel meneekin ohi. Verstappenin etusiipi vaihdetaan kierroksella 2. Verstappen pitää perää edellään Räikkönen sijalla 19.

Albon ja Sainz mittelevät keskenään, ja Albon ajaa hieman ulos radalta. Kierroksella 6 Vettel pyörähtää ajovirheestä ja hänen etusiipensä hajoaa. Vettel ei katso yhtään palatessaan radalle, ja ajaa suoraan Strollin kylkeen, joka puolestaan ajaa tämän vuoksi Gaslyn ulos. Amatöörimoka Vetteliltä, ja vieläpä Ferrarin kotikisassa!

ED8f-PGXsAAEDS3.jpg
Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 11/53 tilanne on 1. LEC, 2. HAM, 3. BOT, 4. RIC ja 5. HUL. Vettel on yhdeksästoista ja Räikkönen viidestoista. Vettel saa 10 sekunnin rangaistuksen, kun taas Stroll saa varikon läpiajorangaistuksen. Räikkönen on näemmä aloittanut väärillä renkailla kilpailun, sillä tuomaristo tutkii häntäkin.

Mercedes tekee varikkohämäyksen, ja alan kyllästyä tähän pelleilyyn. Räikkönen saa vääristä renkaista saman rangaistuksen, kuin Vettel vaarallisesta radallepaluusta ja toisen kuljettajan kylkeen ajamisesta. Tuomaristologiikka, mikä se on?

Hamilton avaa varikkopelin ja perässä tulee Leclerc. Näiden pysähdysten jälkeen tilanne on 1. BOT, 2. RIC, 3. HUL, 4. LEC ja 5. HAM. Leclerc ohittaa upeasti Hülkenbergin, ja pian Hülkenbergin ohi menee myös Hamilton. Hamilton on aivan Leclercin kannoilla, ja ajaa ulos radalta yrittäessään ohittaa ja ottaessaan hieman kontaktia. Leclercille heilutetaan varoituslippua.

ED8lCnlXsAEsbFz.jpg
Kuva: F1-Twitter

Sainzin autosta irtoaa toinen eturengas, ja hän keskeyttää. Takauma varikkopysähdykseen osoittaa, että Sainzin toista eturengasta ei saatu kunnolla kiinni, mutta auto päästettiin silti lähtemään. Tuomaristo tutkii tilannetta kilpailun jälkeen. Virtuaalinen turva-auto tulee radalle hetkeksi. Kvyat keskeyttää, ja virtuaalinen turva-auto tekee paluun. Ricciardo tekee varikkopysähdyksen ja pysyy kilpailun neljäntenä. Tilanne on 1. LEC, 2. HAM, 3. BOT, 4. RIC ja 5. HUL. Vettel on viidestoista ja Räikkönen seitsemästoista.

Leclerc tekee ajovirheen, josta hän saa kuitenkin hyötyä oikaistessaan takaisin radalle. Leclerc muuttaa ajolinjaansa useasti, missä saattaa olla myös tutkinnan paikka. Tuomaristo tutkii, muttei kehtaa rangaista Ferrarin autoa Italiassa…

Kierroksella 39/53 tilanne on 1. LEC, 2. HAM, 3. BOT, 4. RIC ja 5. HUL. Albon on kuudes ja Verstappen yhdeksäs. Vettel ajaa kolmantenatoista ja Räikkönen kuudentenatoista. Keskeyttäjiä on kaksi. Hamilton tekee ajovirheen kierroksella 42 ja Bottas menee ohi! Ferrarin pilttuussa juhlitaan. Kierroksia on alle 10 jäljellä, kun Hamilton raportoi, että hänen renkaansa eivät enää kestä. Talli pohtii, ottaisiko Hamiltonin sisään ja lähtisi tavoittelemaan nopeinta kierrosta. Bottas on 1.3 sekuntia Leclercin perässä. Magnussen keskeyttää.

Kierroksella 50/53 Mercedes ottaa Hamiltonin sisään tavoittelemaan nopeimman kierrosajan lisäpistettä. Bottas on aivan Leclercin kannoilla. Ferrari on voittanut täällä viimeksi 2010. Bottas tekee ajovirheen, ja Leclerc karkaa! Leclerc voittaa Ferrarin kotikisan! Bottas tulee toiseksi ja Hamilton kolmanneksi. Aivan mahtava vaikkakin absurdi kilpailu!

Näyttökuva 2019-9-8 kello 17.17.57.png

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s