Kulttuuria: Mangasuosikkeja

Elokuussa kävin läpi tavaroitani lapsuudenkotini vintillä ja nostalgisoidessani matkaani tarttui yksi jos toinenkin suosikkimanga ala- ja yläasteajoilta. Olen lukenut mangaa kolmannelta luokalta lähtien, ja teoksia löytyy niin suomeksi, englanniksi, katalaaniksi kuin espanjaksikin (joskus jopa yhden sarjan sisällä kaikilla neljällä kielellä). Päätin, että yhdenkään minulle joskus iloa tuottaneen mangan ei tarvitse enää istua vintillä, ja pakkasin osan mukaani ja osan lahjoitettavaksi jollekin kirjastolle. Mukaan kotiin lähtivät rakastetuimmat sarjat, joita olen lukenut useaan kertaan pienempänä, ja joita luen edelleen mielelläni uudelleen. Ajattelin esitellä ne teille!

Manga2.png

Inuyasha

141_01.png
Kuva: mangasnark.com

Tuotuani kaikki mangat kotiin, unohduin lukemaan kaksi ensimmäistä osaa Inuyashasta. Tämä oli lempimangani ja omistan kaikki 56 osaa. Inuyasha on Rumiko Takahashin fantasiatarina, joka sijoittuu Sengoku-kauden Japaniin. Siinä nimikkohenkilö, puolidemoni Inuyasha, seikkailee 15-vuotiaan Kagomen kanssa ja yrittää kerätä mysteerisen voimia tuovan Shikon-kuulan palaset ennen kuin ne joutuvat vääriin käsiin. Seurasin Inuyashaa myös animena.

Salapoliisi Conan

1dddfdb7afe334e153f3d5ff32e0f70b60c70b752321eb304dbdfc5f.jpg
Kuva: mangaeden.com

Toinen suosikkimangani ja -animeni oli Gosho Aoyaman Salapoliisi Conan. Näitä minulla on kuutisenkymmentä, mutta sarja jäi minulta valitettavasti kesken – tosin niin jäi suomalaiselta julkaisijaltakin, joten ehkä saan joskus luettua loput julkaistut numerot. Salapoliisi Conan kertoo lukiolaisetsivästä Shinichi Kudosta, joka on muuttunut pikkupojaksi rikollisten hänelle juottaman myrkyn vaikutuksesta. Shinichi ottaa salanimen Conan Edogawa ja ratkaisee rikoksia ihastuksensa Ran Morin ja tämän etsiväisän kanssa. Samalla Shinichi yrittää saada kiinni rikolliset, jotka kutistivat hänet.

Fruits Basket

fruits-basket-456582.jpg
Kuva: mangareader.net

Natsuki Takayan Fruits Basket saa aikaan kylmät väreet viekäkin. 23-osainen mangasarja kertoo lukiolaistyttö Tohru Hondasta, joka on pysynyt elämässä optimistisena huolimatta kaikista hänen kohtaamistaan vastoinkäymisistä. Jäätyään asunnottomaksi Tohru muuttaa asumaan telttaan, mutta sattuukin pystyttämään majapaikkansa Soman perheen tontille. Tohrun luokkatoveri Yuki Soma löytää hänet ja kutsuu tytön asumaan luokseen, kunnes tämä löytää uuden kodin. Tohru saa vahingossa selville Soman perheen salaisuuden: he muuttuvat heille määritellyksi kiinalaisen eläinradan eläimeksi, jos vastakkaisen sukupuolen edustaja halaa heitä tai törmää heihin. Tohru jää asumaan Soman perheen luokse ja yrittää auttaa heitä löytämään ratkaisun salaisuuteensa – rakastuen siinä sivussa. Tämä manga menee todella vahvasti kyynelkanaviin.

Koska olen ollut hyvin vaikutteille altis lapsi, uskon imeneeni paljon omaan persoonaani Tohrun optimistisesta persoonasta. Olen katsonut tämän myös animena, ja se on itse asiassa tehty uudelleen tänä vuonna – täytyy tsekata myös uusintaversio, joka kuulemma uskollisempi alkuperäismateriaalille!

Fushigi Yuugi

b69530bc45d26c78af6350fccf88279d.jpg
Kuva: mangafox.me

Luin Yuu Watasen Fushigi Yuugin yläasteikäisenä – ja hyvä niin. Tämä 18-osainen manga on jo hieman kypsemmälle yleisölle kuin aiemmat suosikkini. Fushigi Yuugi kertoo yhdeksättä luokkaa käyvästä Miaka Yuukista, joka löytää parhaan ystävänsä Yui Hongon kanssa kielletyn kirjan neljän jumalan maailmankaikkeudesta. Kirja imaisee ystävykset keskiaikaiseen Kiinaan, jossa alkaa maaginen ja sydäntä raastava seikkailu. Kaksikko saa tietää, että paikallisen legendan mukaan toisesta maailmasta on tuleva tyttö, joka palauttaa järjestyksen maailmaan kooten yhteen Suzakun seitsemän tähteä. Kaksikko kohtaa yhden tähdistä, komean Tamahomen. Miakasta tulee Suzakun neito, mikä tulehduttaa hänen välinsä Yuihin – kuten myös kolmiodraama heidän ja Tamahomen välillä. Yui päätyy liittoutumaan vastustajan kanssa, ja sota maailmasta ja rakkaudesta voi alkaa.

Fushigi Yuugi on mangaksi yllättävän raskas ja se käsittelee vaikeita teemoja. Uskon, että nyt aikuisiällä luettuna se aukeaa varmasti aivan uudella tavalla.

Kamikaze Kaito Jeanne

image.jpg
Kuva: momoandcream.com

Arina Tanemuran piirtotyyli sai minut rakastumaan mangaan. Olen lukenut suurimman osan hänen koko tuotannostaan, ja suosikeiksi nousivat Kamikaze Kaito Jeanne ja seuraavaksi vuorossa oleva Time Stranger Kyoko. Kamikaze Kaito Jeanne on 7-osainen fantasiamanga, joka kertoo 16-vuotiaasta Maron Kusakabesta, joka on öisin Kaito Jeanne, Jumalan lähettämä taidevaras. Vaikka näyttää siltä, että Kaito Jeanne varastaa arvokkaita tauluja, hän oikeasti vangitsee niihin piiloutuneita demoneja ja siten pelastaa ihmisiä ja palauttaa heidän sydämiensä kauneuden.

Time Stranger Kyoko

9781421517988_manga-Time-Stranger-Kyoko-2-sample2.jpg
Kuva: rightstufanime.com

Time Stranger Kyoko on kolmiosainen tieteisfiktio ja fantasiamanga. Sarjassa eletään 2900-lukua, jossa maapallo on yhdistynyt yhdeksi valtioksi. Valtion kruununprinsessa Kyoko Suomi ei halua johtaa kuningaskuntaa, vaan elä tavallista elämää, ja ainoa tapa luistaa kuninkaallisista velvollisuuksista on herättää hänen ikiunessa oleva kaksoissiskonsa Ui. Tehtävään tarvitaan kaksitoista Strangeria, joita Kyoko lähtee etsimään halki ajan.

GALS!

22.jpg
Kuva: readmangaonline

GALS! oli ensimmäinen manga, johon tutustuin muutettuani Espanjaan. 10-osainen Mihona Fujiin piirtämä GALS! kertoo lukioikäisestä Ran Kotobukista, joka edustaa kogal-muotityyliä ja kutsuu itseään ”maailman mahtavimmaksi galiksi”. Ran keskittyy koulun sijaan kaikkeen trendikkääseen ja hauskanpitoon, mutta hänellä on myös vahva oikeudentaju ja hän ei pelkää aloittaa tappelua tarpeen vaatiessa. Sarja seuraa Ranin ja hänen ystäviensä arkea Shibuyassa ja käsittelee realistisesti teini-iän ongelmia.


Luitko itse mangaa tai seurasit animea? Mitkä olivat omat suosikkisi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s