Formulafiiliksiä! Steiermarkin GP

Taas mennään Itävallassa! Kauden toinen osakilpailu ajetaan samalla radalla kuin edellinenkin! Hyvin sateisen aika-ajon jäljiltä lähtöjärjestys on 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen, 3. Carlos Sainz, 4. Valtteri Bottas, 5. Esteban Ocon, 6. Alex Albon, 7. Pierre Gasly, 8. Daniel Ricciardo, 9. Lando Norris (lähtöruuturangaistus) ja 10. Sebastian Vettel. Charles Leclerc (lähtöruuturangaistus) lähtee ruudusta 14. ja Kimi Räikkönen ruudusta 16. Ennen kilpailun alkua suurin osa kuljettajista polvistuu jälleen radalle rasismin vastustamiseksi.

Kuva: F1-Twitter

Startti on siisti, ja Sainz kiitää hienosti haastamaan Verstappenia. Ferrarit osuvat toisiinsa, ja Vettelin takasiipi hajoaa. Turva-auto tulee radalle Ferrarien töhöilyjen vuoksi. Vettel keskeyttää, ja Leclercin auton pohjalevy on halki. Kierroksella 4/71 turva-auto poistuu radalta. Tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. SAI, 4. BOT, 5. ALB, 6. OCO, 7. RIC, 8. GAS, 9. NOR ja 10. STR. Russell ajaa pitkäksi hiekalle. Leclerc keskeyttää varikolle. Tuomaristo toteaa, että Ferrarien tilannetta ei tarvitse tutkia enempää.

Ferrarien kolari Räikkösen näkökulmasta. Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 8/71 tilanne on normalisoitunut Mersujen ja Red Bullin johtotilanteeseen: 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. ALB, 5. SAI, 6. OCO, 7. RIC, 8. GAS, 9. STR ja 10. NOR. Hamilton kiitää reilusti Verstappenin ja muiden edellä. Pérez ohittaa Norrisin, ja kaksikko kamppailee tyylikkäästi. Hienoa mittelöä nähdään myös Renaultien välillä: Ricciardo lähes ohittaa Oconin, mutta Ocon onnistuu pitämään paikkansa. Stroll ohittaa Gaslyn. Kärjessä erot kuljettajien välillä alkavat olla jo yli 3 sekuntia.

Kierroksella 20/71 tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. ALB, 5. SAI, 6. RIC, 7. OCO, 8. STR, 9. PER ja 10. GAS. Räikkönen on neljästoista. Norris nousee kymmenenneksi kierroksella 22. Verstappen avaa varikkopelin kierroksella 25/71 ja palaa radalle kolmanneksi Mersujen taakse. Myös Ocon tulee varikolle ja yllättäen hän keskeyttää. Hamilton tekee varikkopysähdyksen kierroksella 28/71 ja palaa radalle tallikaverinsa perään. Verstappen kyseenalaistaa oman tallinsa varikko- ja rengastaktiikkaa tiimiradiossa. Sainz kärsii huonon varikkopysähdyksen. Bottas kutsutaan varikolle kierroksella 34 ja hän palaa radalle Red Bull -hampurilaiseen Verstappenin ja Albonin väliin.

Kilpailun puolessa välissä tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. ALB, 5. RIC, 6. PER, 7. NOR, 8. KVY, 9. GIO ja 10. RAI. Hamilton raportoi, että rengasseokset tuntuvat pehmeiltä ja renkaat rasittuvat nopeasti. Albon putoaa varikkopysähdyksen myötä seitsemänneksi. Stroll ohittaa Räikkösen. Ricciardo tekee varikkopysähdyksen ja palaa seitsemänneksi. Pérez, Norris ja Giovinazzi ovat ainoat kärkikymmenikössä, jotka eivät ole vielä käyneet varikolla. Kierroksella 39 Pérez tekee varikkopysähdyksen ja palaa hyvin täpärästi Sainzin eteen. Sainz ohittaa Pérezin heti perään, mutta Pérez ottaa pian paikkansa takaisin. Hienoa kilpa-ajoa!

Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 41/71 tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. ALB, 5. RIC, 6. STR, 7. PER, 8. SAI, 9. RAI ja 10. NOR. Keskeyttäjiä on kolme. Pérez ja Stroll ajavat hienosti kilpaa, ja Pérez ohittaa kamppailun päätteeksi tallikaverinsa. Seuraavaksi Pérez tykittelee Ricciardon ohi, eikä jää epäselväksi, ketä äänestetään Päivän kuljettajaksi! Tilanne kierroksella 50/71 on 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. ALB, 5. PER, 6. RIC, 7. STR, 8. SAI, 9. NOR ja 10. KVY. Räikkönen on kahdestoista.

Pérez hallitsee nopeimpia kierrosaikoja ja saavuttaa Albonia. Verstappenilla on pieni vaurio etusiivessä, mikä ei kuitenkaan tunnu vaikuttavan merkittävästi ajoon. Räikkönen on noussut yhdenneksitoista ja hän taistelee pisteistä. Norris ja Sainz kamppailevat keskenään, ja Norris kiitää Sainzin ohi mahdollisen tallimääräyksen myötä.

Verstappen raportoi, että hänen takarenkaansa ovat hyvin kuluneet. Bottas on päässyt iskuetäisyydelle ja lähtee yrittämään ohitusta. Kaksikko kamppailee ja ohittaa toisensa vuoronperään rohkeasti. Bottas vie kuitekin voiton Verstappenista ja kiitää toiseksi kilpailussa. Verstappen otetaan varikolle hakemaan tuoreet renkaat alle, sillä hän tulee palaamaan radalle kolmanneksi pysähdyksestä huolimatta.

Kuva: F1-Twitter

Pérez ja Albon ottavat osumaa samassa mutkassa, jossa Hamilton osui Alboniin viime kisassa. Stroll, Norris ja Ricciardo mittelevät yhdessä ryppäässä. Stroll voittaa kamppailun ja nousee kuudenneksi. Norris kuitenkin tykittelee ja nousee viidenneksi. Kilpailu päättyy asetelmaan 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Max Verstappen, 4. Alex Albon, 5. Lando Norris, 6. Sergio Pérez, 7. Lance Stroll, 8. Daniel Ricciardo, 9. Carlos Sainz ja 10. Daniil Kvyat. Pérez valitaan Päivän kuljettajaksi. Bottas johtaa edelleen maailmanmestaruuspisteissä!

Palkintojenjako toteutaan robottien, selostajien mukaan ”palkintojääkaappien”, avulla. Robottilaatikot siis rullailevat tuomaan palkinnot podiumille pystit päällään. Hauska kokemus! Ensi viikolla ajetaan Unkarissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s