Formulafiiliksiä! Unkarin GP

Kauden kolmas osakilpailu ajetaan Unkarissa Hungaroringillä! Kilpailuun lähdetään mielenkiintoisissa asetelmissa 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Lance Stroll, 4. Sergio Pérez, 5. Sebastian Vettel, 6. Charles Leclerc, 7. Max Verstappen, 8. Lando Norris, 9. Carlos Sainz ja 10. Pierre Gasly. Kimi Räikkönen lähtee viimeisestä ruudusta. Racing Pointeilta ilmiömäinen aika-ajosuoritus! Edessä on ainakin alkuun märkä kisa, mikä tuo jännitystä kilpailuun!

Toiminta alkaa jo ennen starttia, kun Verstappen ajaa ulos lämmitellessä, ja hänen autonsa etusiipi ja mahdollisesti renkaiden ripustukset menevät rikki. Red Bullilla on kiire saada auto korjattua ennen kilpailun alkua, mutta he onnistuvat siinä hienosti! Nyt vain toivotaan, että auto kestää.

Haasit tulevat lämmittelykierrokselta varikolle vaihtamaan renkaita ennen starttia. Hamilton raportoi mahdollisista moottoriongelmista ennen valojen vaihtumista. Startti on kaaoottinen kosteuden pauhatessa renkaista. Ferrarit saavat hyvän lähdön! Bottas ottaa mahdollisen varaslähdön. Avauskierroksella tilanne on 1. HAM, 2. STR, 3. VER, 4. VET, 5. LEC, 6. BOT, 7. PER, 8. SAI, 9. RIC ja 10. LAT. Jännittävä kilpailu tulossa!

Kvyat tulee varikolle toisella kierroksella vaihtamaan renkaita. Leclerc ja Bottas vaihtavat renkaita kolmannella kierroksella. Molemmat putoavat Kvyatin seuraksi hännille. Hamilton tulee varikolle kierroksella 4/70. Varikolle tulevat lähes muutkin kärkikymmeniköstä, ja lähes puolet kilpailijoista ovat yhtä aikaa varikolla.

Latifi pyörähtää ensimmäisessä mutkassa rengasrikon vuoksi, ja keltaisia lippuja heilutetaan. Tuomaristo tutkii tähän liittyen Sainzin ja Latifin kontaktia varikolta poistuttaessa. Kierroksella 6/70 tilanne on hauska 1. HAM, 2. VER, 3. MAG, 4. GRO, 5. STR, 6. LEC, 7. BOT, 8. VET, 9. ALB ja 10. PER. Haasit ovat nousseet 13. ja 14. sijaa varikkotaktikointinsa ansiosta, hienoa! Stroll ohittaa Grosjeanin. Räikkönen saa rangaistuksen, sillä hän ei ollut kunnolla lähtöruudussa startin aikaan. Bottas ja Leclerc mittelevät keskenään. Bottas pääsee kuitenkin lopulta ohi. Kierroksella 10/70 tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. MAG, 4. STR, 5. GRO, 6. BOT, 7. LEC, 8. VET, 9. ALB ja 10. PER. Strollilla ja Pérezillä on paljon todistettavaa, sillä huhujen mukaan Sebastian Vettel tulee korvaamaan jommankumman ensi kaudella.

Latifi saa rangaistuksen vaarallisen varikolta vapauttamisen vuoksi, eli Williams on syyllinen kontaktiin Sainzin kanssa. Onneksi sekä Latifi että Sainz jatkavat kilpailua tilanteesta huolimatta! Albon ohittaa Vettelin saksalaisen ajaessa hieman ulos radalta ajovirheen vuoksi. Mercedes raportoi kuljettajilleen, että kevyttä sadetta on odotettavissa vajaan vartin kuluttua. Albon haastaa Leclerciä Ferrari-hampurilaisessa. Stroll ohittaa Magnussenin kierroksella 16 ja nousee kolmanneksi. Gaslyn auto saapuu varikolle savuten, ja hän keskeyttää kierroksella 17.

Bottas nousee neljänneksi Haasien ohi. Albon painaa päättäväisesti vihdoinkin Leclercin ohi. Kierroksella 18/70 tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. STR, 4. BOT, 5. MAG, 6. GRO, 7. ALB, 8. LEC, 9. VET ja 10. PER. Vettel saavuttaa Leclerciä ja pääsee ohi. Leclercillä on pehmeät renkaat muiden kärjessä ajaessa mediumeilla. Nyt Pérez alkaa kärkkyä Leclerciä. Leclerc raportoi hänen renkaidensa olevan loppu, joten hänet otetaan varikolle kierroksella 20. Tämän myötä sade olisi Leclercille huono tilanne. Leclerc putoaa viidenneksitoista.

Kierroksella 30/70 Vettelille laitetaan kovat renkaat alle ja hän putoaa sijalle 12. Räikkösen taakse. Pérez ohittaa Grosjeanin. Leclerc taistelee Norrisin kanssa ja on osua McLareniin. Leclerc pääsee hieman myöhemmin puhtaasti ohi. Hienoa kilpa-ajoa molemmilta! Kierroksella 34 Bottas tulee varikolle ja putoaa neljänneksi. Ajetaan kierrosta 35/70, kun alkaa hieman sataa. Tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. STR, 4. BOT, 5. MAG, 6. PER, 7. RIC, 8. SAI, 9. VET ja 10. ALB. Stroll tulee varikolle ja palaa radalle neljänneksi. Bottas kellottaa nopeimman kierrosajan ja nousee kolmanneksi. Magnussen ja Pérez tekevät varikkopysähdykset, ja samoin tekee Verstappen. Verstappen palaa radalle omalle paikalleen Mersujen väliin.

Kärkikuusikko ajaa mediumeilla poislukien kovilla ajava Verstappen. Hamilton kiitää kärjessä aivan omaa vauhtiaan. Kierroksella 40/70 tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. STR, 5. RIC, 6. SAI, 7. VET, 8. ALB, 9. PER ja 10. MAG. Sainz tulee varikolle kierroksella 41 nostaen Leclercin pistesijoille. Seuraavaan kymmeneen kierrokseen ei tapahdu mitään ihmeellistä. Bottas tekee yllättävän varikkopysähdyksen kierroksella 50. Nyt tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. STR, 5. VET, 6. ALB, 7. PER, 8. RIC, 9. MAG ja 10. LEC. Stroll otetaan varikolle kierroksella 53/70. Sadekelin (tai sen uhan) kilpailut ovat mielenkiintoista rengastaktikoinnin kannalta!

Hamiltonin vauhti on ilmiömäistä, ja hän ohittaa kierroksella kuudentena ajavan Albonin viidentenä ajavan Vettelin. Uskomatonta! Sainz ohittaa Leclercin kierroksella 61/70 – ei puhtaasti, mutta kuitenkin. Jännittävintä mitä muutamaan kierrokseen on tapahtunut. Tilanne kierroksella 62/70 on 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. STR, 5. VET, 6. ALB, 7. PER, 8. RIC, 9. MAG ja 10. SAI. Kierroksella 67/70 Hamilton ottaa ilmaisen varikkopysähdyksen ja lähtee tavoittelemaan voiton lisäksi nopeinta kierrosaikaa. Albon ohittaa Vettelin.

Viimeisellä kierroksella Bottas yrittää vielä kerran saada Verstappenin kiinni, mutta kierrokset loppuvat kesken. Maaliin tullaan järjestyksessä 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas, 4. Stroll, 5. Albon, 6. Vettel, 7. Pérez, 8. Ricciardo, 9. Magnussen ja 10. Sainz. Räikkönen sijoittuu sijalle 16. Hamilton nappaa nopeimman kierrosajan. Päivän kuljettajaksi valitaan Verstappen. Paljoa ei tässä kilpailussa tapahtunut, mutta ehkä muutaman viikon päästä Silverstonen tuplakilpailuissa tilanne on toinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s