Formulafiiliksiä! Toscanan GP

Tänään ajetaan ensimmäistä kertaa F1-kilpailu jännittävällä Ferrarin omistamalla Mugellon radalla! Toscanan GP on myös juhlakilpailu, sillä se merkkaa Ferrari-tallille tuhannetta osakilpailua Formula 1 -sarjassa! Ferrarit ja kuljettajat ajavat tämän kilpailun uusissa burgundyn väreissä, ja turva-autokin on juhlallisen punainen. Juhlafiilikset ovat myös itsellä, sillä muutama päivä sitten Sebastian Vettel allekirjoitti sopimuksen Racing Pointille ensi kaudesta alkaen!

Tällä radalla on yhteensä 15 mutkaa, ja moni niistä on tiukka, joten edessä on mielenkiintoinen kilpailu! Kilpailuun lähdetään asetelmasta 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Max Verstappen, 4. Alex Albon, 5. Charles Leclerc, 6. Lance Stroll, 7. Sergio Pérez, 8. Daniel Ricciardo, 9. Carlos Sainz ja 10. Esteban Ocon. Kimi Räikkönen lähtee ruudusta 13, mikä on hänen kauden parhaansa. Vettel lähtee Räikkösen perästä ruudusta 14.

Ennen osakilpailua nähdään jo perinteeksi muodostunut antirasistinen mielenilmaus. Lewis Hamilton on pukeutunut paitaan, jossa lukee Arrest the cops who killed Breonna Taylor. Breonna Taylor oli musta ensihoitaja, jonka poliisit ampuivat laittomassa ja aiheettomassa ratsiassa hänen kotonaan maaliskuussa. Taylorin murhaajia ei ole vieläkään laitettu vastuuseen teoistaan. Hamilton jatkaa esimerkin näyttäjänä formuloissa!

Startti on tiukka! Bottas ottaa hyvän startin, samoin Racing Pointit! Ensimmäisten mutkien jälkeen kolarointi alkaa, kun useat autot osuvat keskenään. Verstappenin autossa on teknisiä vikoja, ja sitten tulee vielä kolari. Verstappen ja Gasly joutuvat keskeyttämään. Sainz osuu Vetteliin, ja myös Räikkönen ottaa osumaa. Turva-auto tulee radalle heti ensimmäisellä kierroksella. Vettelin etusiipi hajoaa, mutta hän pääsee varikolle korjauttamaan sen. Turva-auton perässä ajetaan järjestyksessä 1. BOT, 2. HAM, 3. LEC, 4. ALB, 5. STR, 6. RIC, 7. PER, 8. NOR, 9. KVY ja 10. OCO. Vettel on pudonnut viimeiseksi Räikkösen taakse; molemmat ovat tehneet varikkopysähdyksen. Räikkönen, Grosjean, Gasly ja Verstappen ovat tuomariston tutkinnassa kolarin aiheuttamisesta.

Turva-auto poistuu radalta kierroksen 6/59 päätteeksi. Magnussen, Giovinazzi, Sainz ja Latifi kolaroivat aggressiivisesti heti uusintastartissa lähtöruudukolla. Turva-auto tulee heti takaisin. Kilpailua jatkavat kuljettajat ajavat varikolle turva-auton perässä. Punaiset liput liehuvat, ja kilpailu keskeytetään kierroksella 8. Tähän mennessä keskeyttäneitä kuljettajia on jo kuusi: Latifi, Magnussen, Giovinazzi, Sainz, Vestappen ja Gasly.

Kuvat: F1-Twitter

Oconin raportoidaan keskeyttävän punaisten lippujen aikana jarruhuolten vuoksi. Kolmetoista autoa pääsee jatkamaan kilpailuaan. Autot siirtyvät lämmittelykierrokselle turva-auton perässä ja lähtevät uusintalähtöön lähtöruudukosta. Hamilton ohittaa Bottaksen ja pääsee kilpailun kärkeen! Albon kärsii huonosta lähdöstä. Uusintalähdön tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. LEC, 4. STR, 5. PER, 6. RIC, 7. ALB, 8. NOR, 9. KVY, 10. RAI, 11. RUS, 12. GRO ja 13. VET.

Ricciardo ohittaa Pérezin. Leclerc kärsii hätää Strollin kanssa, ja Vettel ohittaa Räikkösen. Stroll ohittaa Leclercin kierroksella 18. Nättiä! Albon ohittaa Pérezin. Tilanne on nyt 1. HAM, 2. BOT, 3. STR, 4. LEC, 5. RIC, 6. ALB, 7. PER, 8. NOR, 9. KVY, 10. RUS, 11. VET, 12. RAI ja 13. GRO. Ricciardo ohittaa Leclercin kierroksella 19/59, ja Cyril Abiteboul kuulee jo korvissaan tatuointineulan… Leclerc putoaa seitsemänneksi, kun Pérez ohittaa hänet myös. Leclerc tulee varikolle kierroksella 22/59 ja hän saa kovat renkaat alleen. Leclerc putoaa viimeiseksi.

Kierroksella 25/59 Hamilton raportoi, että hänen renkaansa alkavat luistaa. Bottas kertoo tallille, että hän haluaa seuraavalla varikkopysähdyksellä eri rengassetin kuin Hamiltonille tullaan pysähdyksessä laittamaan. Seuraa liuta varikkopysähdyksiä! Ricciardo tekee varikkopysähdyksen. Norris nousee Pérezin ohi. Räikkönen tekee varikkopysähdyksen, jossa hän kärsii renkaidenkiinnitysongelmista. Seuraavalla kierroksella myös Pérez tulee varikolle, samoin Vettel. Russell, Norris ja Kvyat pysähtyvät kierroksella 30. Stroll ja Bottas tekevät varikkopysähdykset kierroksella 31. Näiden pysähdysten jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. ALB, 3. BOT, 3. RIC, 5. STR, 6. PER, 7. LEC, 8. NOR, 9. KVY, 10. RUS, 11. VET, 12. GRO ja 13. RAI. Hamilton tulee varikolle kierroksella 32/59 ja hän pysyy kilpailun kärjessä. Albon putoaa oman varikkopysähdyksensä myötä viidenneksi. Norris ohittaa Leclercin.

Räikkönen ohittaa Grosjeanin ja autot ottavat hieman osumaa. Tilanne kierroksella 37/59 on 1. HAM, 2. BOT, 3. RIC, 4. STR, 5. ALB, 6. PER, 7. NOR, 8. LEC, 9. KVY, 10. RUS, 11. VET, 12. RAI ja 13. GRO. Leclerc tulee varikolle kierroksella 38 ja hän putoaa Vettelin taakse. Kierroksella 40 olemme tämän F1-kauden puolivälissä!

Stroll ajaa kierroksella 44/59 ulos, ja turva-auto tulee radalle. Bottas ehti aiemmin radiossa toivoakin turva-autoa loppukisaan! Bottas reagoi heti ja saa ilmaisen varikkopysähdyksen. Myös moni muu rientää varikolle. Radalla on enää 12 autoa. Punaiset liput liehuvat jälleen, ja kilpailu keskeytetään kierroksella 45.

Autot lähtevät turva-auton perässä takaisin radalle ja asettuvat lähtöruudukkoon jälleen uutta uusintalähtöä varten! Ricciardo kiitää toiseksi Mersujen väliin! Bottas ottaa kuitenkin paikkansa takaisin kilpailun toisena. Kierroksella 48/59 tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. RIC, 4. ALB, 5. PER, 6. NOR, 7. KVY, 8. RAI, 9. GRO, 10. LEC, 11. VET ja 12. RUS. Ricciardo palkintopallilla olisi unelma! Räikkönen saa 5 sekunnin aikarangaistuksen viivan ylittämisestä varikolle ajettaessa.

Albon nousee kolmanneksi kierroksella 51/59. Molemmat Ferrarit ovat nousseet pisteille. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. HAM, 2. BOT, 3. ALB, 4. RIC, 5. PER, 6. NOR, 7. KVY, 8. LEC (Räikkösen rangaistuksen vuoksi), 9. RAI (5 sekunnin rangaistuksen jälkeen) ja 10. VET. Russell on 11. ja Grosjean 12. Tämä on Albonin ensimmäinen palkintokoroke! Ricciardo valitaan ansaitusti Päivän kuljettajaksi.

Hamilton vaihtaa ennen haastatteluja Arrest the cops who killed Breonna Taylor -paitansa päälleen. Hän menee se päällä myös palkintopallille. Respect!

Venäjässä ajetaan sitten muutaman viikon kuluttua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s