Formulafiiliksiä! Venäjän GP

Venäjän GP ajetaan aurinkoisella Sotšin katuradalla yleisön edessä – yleisön, jossa ei paljoa turvavälejä näy. Toivotaan, että tämä valinta ei johda piikkiin koronatilastoissa. Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen, 3. Valtteri Bottas, 4. Sergio Pérez, 5. Daniel Ricciardo, 6. Kimi Räikkönen, 7. Esteban Ocon, 8. Lando Norris, 9. Pierre Gasly ja 10. Charles Leclerc. Sebastian Vettel lähtee ruudusta 14 ja Kimi Räikkönen ruudusta 19.

Hamilton lähtee kilpailuun pehmeillä renkailla, minkä vuoksi hän joutuu todennäköisesti avaamaan varikkopelin. Hamilton on tuomariston tutkinnan alla lähtöharjoituksen tekemisestä määrätyn alueen ulkopuolella ja täten vaaratilanteen aiheuttamisesta. Hamiltonin rangaistuspisteet uhkaavat mennä täyteen, jolloin edessä olisi yhden kilpailun kilpailukielto. Elämme jännittäviä aikoja!

Startti. Kuva: F1-Twitter

Startti on siisti, mutta avauskierros ei. Sainz tekee typerän ajovirheen ja kolaroi, ja Stroll ajaa myöhemmin kaiteeseen Leclercin töytäistyä häntä. Molemmat keskeyttävät. Turva-auto tulee radalle avauskierroksen jälkeen. Verstappen saa huonon startin ja tekee ajovirheen ajaen radan ulkopuolelle, mikä mahdollistaa hetkellisesti Ricciardon nousemisen kolmanneksi. Ricciardon auto alkaa kuitenkin hyytyä ja hän menettää sijoituksia. Albon, Russell ja Norris tulevat varikolle turva-auton aikana.

Turva-auton perässä ajetaan nyt järjestyksessä 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. OCO, 5. RIC, 6. PER, 7. GAS, 8. LEC, 9. MAG ja 10. GRO. Vettel on kolmastoista. Turva-auto tulee sisään kierroksen 5 loppupuolella. Uusintalähtö on siisti. Tuomaristo on puhunut: Hamilton saa kaksi viiden sekunnin aikarangaistusta lähtöharjoituksen rikkomusten vuoksi. Rangaistus muutetaan pian kymmenen sekunnin aikarangaistukseksi. Rangaistus ei nykymuodossaan johda ajokieltoon.

Mercedes ohjeistaa Bottasta kuromaan eron kiinni Hamiltoniin. Jännittävintä kilpa-ajoa käydään sijoilla 16-18 Albonin, Norrisin ja Russelin välillä. Pérez ohittaa Ricciardon, ja Ricciardo siirtyy varikkopysähdykseen ensimmäisenä kärkitalleista. Hamilton tekee varikkopysähdyksen kierroksella 17/53 ja kärsii kymmenen sekunnin aikarangaistuksensa samalla. Hamilton putoaa Vettelin ja Räikkösen väliin sijalle 11.

Hamiltonin rangaistus ja varikkopysähdys. Kuva: F1-Twitter

Grosjean tulee varikolle. Tilanne on nyt 1. BOT, 2. VER, 3. OCO, 4. PER, 5. GAS, 6. LEC, 7. KVY, 8. MAG, 9. VET ja 10. HAM. Ocon ja Gasly tekevät varikkopysähdykset. Kierroksella 20/53 tilanne on 1. BOT, 2. VER, 3. PER, 4. LEC, 5. KVY, 6. HAM, 7. VET, 8. OCO, 9. RAI ja 10. RIC. Ricciardo ohittaa Räikkösen. Bottas kellottaa nopeinta kierrosaikaa toisensa perään. Ricciardo ja Ocon vaihtavat paikkaa, mutta Ricciardo ylittää radan reunan. Tuomaristo tutkii ja antaa Ricciardolle viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Verstappen tulee kilpailun puolessa välissä varikolle ja putoaa neljänneksi. Pysähdyksen jälkeen tilanne on 1. BOT, 2. LEC, 3. KVY, 4. VER, 5. HAM, 6. PER. 7. VET, 8. RIC, 9. OCO ja 10. RAI. Kärkikolmikko ei ole vielä käynyt varikolla, kuten eivät myöskään Vettel ja Räikkönen kärkikymmeniköstä. Bottas tekee varikkopysähdyksen reaktiona Verstappenin pysähdykseen ja hän palaa kilpailun kärkeen. Verstappen ohittaa Kvyatin. Leclerc tekee varikkopysähdyksen kierroksella 29/53 ja putoaa Renaultien väliin sijalle 7. Kierroksella 31/53 Kvyat pysähtyy, ja Hamilton nousee takaisin kärkikolmikkoon. Kvyat putoaa kahdeksanneksi. Myös Vettel pysähtyy ja hän palaa radalle sijalle 15.

Kierroksella 32/53 kaikki ovat käyneet varikolla paitsi Räikkönen. Tilanne on 1. BOT, 2. VER, 3. HAM, 4. PER, 5. RIC, 6. LEC, 7. OCO, 8. KVY, 9. RAI ja 10. GAS. Vettel on kuudestoista. Gasly pääsee viimein Räikkösen ohi kierroksella 34, mutta Räikkönen ei päästä Gaslya helpolla.

Reilu kymmenen kierrosta jäljellä! Grosjean ajaa hieman radan ulkopuolelle ja törmää radan nuolielementteihin lennättäen niitä ilmaan. Hän myös hipoo Vettelin renkaita. Virtuaalinen turva-auto käväisee päällä, kun nuolielementtejä korjataan. Kierrokselal 45/53 tilanne on 1. BOT, 2. VER, 3. HAM, 4. PER, 5. RIC, 6. LEC, 7. OCO, 8. KVY, 9. NOR ja 10. ALB. Norris, Albon ja Gasly mittelevät pisteistä. Gasly ohittaa Albonin.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Valtteri Bottas, 2. Max Verstappen, 3. Lewis Hamilton, 4. Sergio Pérez, 5. Daniel Ricciardo, 6. Charles Leclerc, 7. Esteban Ocon, 8. Daniil Kvyat, 9. Pierre Gasly ja 10. Alex Albon. Albon saa viiden sekunnin aikarangaistuksen oikaisemisesta, mutta hän säilyttää sijoituksensa. Bottas kellottaa nopeimman kierrosajan ja saa ylimääräisen pisteen. Verstappen valitaan Päivän kuljettajaksi. Kahden viikon kuluttua ajetaan Nürburgringillä!

VIIMEISIMMÄT Venäjän OSAKILPAILUT

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s