Formulafiiliksiä! Eifelin GP

Saksan osakilpailuun povattiin rankkasadetta, ja perjantain harjoitukset jouduttiinkin perumaan sumun ja kosteuden vuoksi. Aika-ajot käytiin kuitenkin poutasäässä, ja osakilpailukin näyttää valitettavan kuivalta kilpailulta. Rata ja keli ovat kuitenkin hyvin kylmät, mikä tuo jännitystä kilpailuun! Lähtöjärjestys on: 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Max Verstappen, 4. Charles Leclerc, 5. Alex Albon, 6. Daniel Ricciardo, 7. Esteban Ocon, 8. Lando Norris, 9. Sergio Pérez ja 10. Carlos Sainz. Sebastian Vettel lähtee ruudusta 11. ja Kimi Räikkönen ruudusta 19. Nico Hülkenberg on jälleen kutsuttu Racing Pointin varakuskiksi ja hän lähtee kilpailuun viimeisestä lähtöruudusta. Tämän kilpailun myötä Kimi Räikkönen on eniten osakilpailuja aloittanut F1-kuski.

Startti on siisti. Molemmat Mersut ajavat pitkäksi ensimmäisessä mutkassa, mutta Bottas puristaa kärkeen! Albon vääntää Norrisin kanssa tiukasti. Avauskierroksen jälkeen tilanne on 1. BOT, 2. HAM, 3. VER, 4. LEC, 5. RIC, 6. ALB, 7. NOR, 8. PER, 9. OCO ja 10. SAI. Kuudennella kierroksella Ricciardo haastaa Leclerciä toden teolla, ja kolmen kierroksen kuluttua Ricciardo painaa Leclercistä ohi! Upeaa!

Kierroksella 11 Vettel käy pyörähtämässä radan ulkopuolella. Radalla raportoidaan kevyistä sadekuuroista. Vettel saa varikolla ensimmäisenä radalla kovat renkaat alle. Kierroksella 13 Hamilton ohittaa Bottaksen tämän tehtyä ajovirheen. Bottas siirtyy varikolle ja palaa radalle sijalle neljä. Russell ottaa osumaa Räikkösen kanssa ja joutuu keskeyttämään. Tuomaristo tutkii. Bottas ohittaa Ricciardon. Virtuaalinen turva-auto tulee radalle kierroksella 16/60. Hamilton saa ilmaisen varikkopysähdyksen. Albonin ja Kvyatin välisessä mittelössä Kvyat menettää etusiipensä, joka sinkoutuu keskelle rataa, ja keltaiset liput liehuvat. Bottaksen autossa on tekninen vika ja hän menettää voimaa. Kvyat pääsee varikolle ja saa uuden etusiiven. Myös Bottas löytää tiensä varikolle ja hän valitettavasti keskeyttää.

Kierroksella 21/60 tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. NOR, 4. PER, 5. OCO, 6. SAI, 7. RIC, 8. GAS, 9. ALB ja 10. LEC. Räikkönen saa 10 sekunnin aikarangaistuksen. Ocon keskeyttää jarru- ja vaihdelaatikkovian vuoksi. Myös Albon keskeyttää. Kierroksella 26 Norris raportoi, että hän menettää voimaa, mutta säilyttää silti paikkansa kilpailun kolmantena. Pérez tulee varikolle kieroksella 29/60. Norris tulee varikolle kilpailun puolessa välissä. Tilanne on nyt 1. HAM, 2. VER, 3. RIC, 4. LEC, 5. NOR, 6. PER, 7. GAS, 8. SAI, 9. GIO ja 10. VET. Cyril Abiteboul alkaa hikoilla Renaultin varikolla.

Pérez ja Leclerc kamppailevat neljännestä sijasta ja ohittavat toisiaan vuorotellen. Leclerc tulee varikolle kierroksella 37/60 ja putoaa kymmenenneksi. Vettel ja Räikkönen eivät pysy Leclercin, Gaslyn ja Hülkenbergin vauhdissa. Vettel tulee varikolle kierroksella 43/60 ja saa pehmeät renkaat alle. Norris keskeyttää kierroksella 44/60 auton käydessä kuumana ja sammuttua. Turva-auto tulee radalle, ja tungos varikolle alkaa. Varikkopysähdysten jälkeen turva-auton perässä ajetaan järjestyksessä 1. HAM, 2. VER, 3. RIC, 4. PER, 5. SAI, 6. LEC, 7. GRO, 8. GAS, 9. HUL, 10. GIO, 11. MAG, 12. LAT, 13. VET, 14. RAI ja 15. KVY. Räikkönen kärsi aikarangaistuksensa pois varikkopysähdyksensä aikana. Kierroksella ohitettavat hakevat paikkansa hännillä, ja kärjessä ajavat raportoivat renkaiden jäähtymisestä.

Kierrokselle 50/60 lähdetään ilman turva-autoa. Uusintastartissa Ricciardo haastaa Verstappenia mallikkaasti! Pérez vääntää Ricciardon kanssa, ja kamppailu kärkinelikossa on kovaa! Gasly painaa Leclercistä ohi. Tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. RIC, 4. PER, 5. SAI, 6. GAS, 7. LEC, 8. HUL, 9. GRO ja 10. GIO. Vettel on kolmastoista ja Räikkönen hänen perässään. Hamilton tekee uuden rataennätyksen 1:28:487.

Vettel ja Magnussen vääntävät keskenään ja Vettel pääsee tiukasti edelle. Myös Räikkönen pääsee Magnussenin ohi rikkinäisellä etusiivellään. Radan päälle alkaa kerääntyä hyvin tummia pilviä, mutta kisa ehtinee päätökseen ennen sateita. Hamilton kellottaa jälleen uuden rataennätyksen, 1:28:145. Viime metreillä Verstappen kuitenkin vie rataennätyksen 1:28:139. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen, 3. Daniel Ricciardo, 4. Sergio Pérez, 5. Carlos Sainz, 6. Pierre Gasly, 7. Charles Leclerc, 8. Nico Hülkenberg, 9. Romain Grosjean, 10. Antonio Giovinazzi, 11. Sebastian Vettel, 12. Kimi Räikkönen, 13. Kevin Magnussen, 14. Nicholas Latifi ja 15. Daniil Kvyat. Upeat suoritukset etenkin Ricciardolta ja Hülkenbergilta! Hülkenberg valitaan ansaitusti Päivän kuljettajaksi. Ja mikä mahtavinta: viimein on Cyrilin tatuoinnin aika!

Lewis Hamilton nousee Michael Schumacherin kanssa tasoihin osakilpailuvoitoissa eli 91 voittoa! Haastatteluiden aikana Schumin poika Mick Schumacher tulee luovuttamaan Hamiltonille isänsä kypärän kunnianosoituksena tästä saavutuksesta.

Kuva: F1-Twitter

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s