Kohti häitä pt. 3 – (Yllätys)Vihkiminen

Yllätys! Vallitsevan koronatilanteen vuoksi päädyimme alkusyksystä tarkastelemaan Veskun kanssa hääsuunnitelmiamme uudelleen. Toivomme edelleen, että voimme juhlia häitämme suunnitellusti 4. syyskuuta 2021, mutta tärkeämpää on juhlia rakkaiden kanssa turvallisesti ja kenenkään terveyttä vaarantamatta. Olemme valmiita siirtämään häitä, mutta emme halunneet, että vihkiminen siirtyisi juhlien mukana. Siksi päätimme mennä naimisiin jo tänä vuonna, ensitapaamisemme vuosipäivänä 30.9.

View this post on Instagram

”You don’t need to save me, but would you run away with me?” ”Yes.” Tasan neljä vuotta sitten tapasimme ensimmäistä kertaa, kun Vesku palautti mulle edustajistovaalien ehdokaslomakkeensa Tamkon Solulla. Muutamaa kuukautta myöhemmin meidät valittiin Tamkon hallitukseen vuodelle 2017. Hallitukseen lähteminen oli itselleni spontaani päätös, mutta paras sellainen. Hallitustoveruus syveni vappuun mennessä parisuhteeksi, ja hallitusvuoden kruunasi joulukuussa kihlaus. Yhteistä matkaa on kertynyt vuosia ja yhteinen loppuelämä on edessä! Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen ja arvaamaton, ja päällimmäisin tarve elämälle on ollut toivo. Toivo siitä, että maailma muuttuu paremmaksi. Toivo siitä, että vallitseva tilanne menee vielä joskus ohi. Pelko tulevaisuudesta ja läheisten hyvinvoinnin puolesta ollut vahvana mielessä. Kun tapahtumia ja juhlia peruuntuu ympärillä, väistämättä alkaa pohtia myös omien hääjuhlien kohtaloa. Toivomme edelleen hartaasti, että 4.9.2021 voimme juhlia suunnitellusti hääjuhlaamme rakkaidemme kanssa. Tärkeintä on kuitenkin, että kaikki voivat juhlia turvallisesti, joten jos hääjuhlat siirtyvät, se on vastuullinen ja rakkaudella tehty päätös. Emme kuitenkaan halunneet, että naimisiin meneminen siirtyisi juhlien mukana. Meille on ollut alusta alkaen selvää, että haluamme hoitaa vihkimisen virallisen osuuden maistraatissa ja nauttia hääjuhlassa intiimimmästä ja enemmän meidän näköisestä seremoniasta. Koska päätös hääjuhlan ja vihkimisen erottamisesta oli jo tehty, päätös erottaa ne toisistaan vuodella oli luonteva. Ehdotin Veskulle elokuun lopulla, että voisimme mennä jo tänä vuonna naimisiin tapaamisemme vuosipäivänä niin, että se olisi oikeasti meidän kahden juttu: vihkiminen ilman suurempaa numeroa, hauska treffipäivä yhdessä ja sitten asiasta kertominen läheisille ja maailmalle. Spontaani idea, mutta eivätkö parhaat olekin juuri sellaisia? Kun tulevaisuudessa muistelemme vuotta 2020, meillä on päällimmäisenä muisto tästä päivästä. Olen ikionnellinen siitä, että toi tulevaisuus mitä vain, voimme kohdata sen yhdessä. Kuinka ihanaa onkaan saada jakaa tämä elämä kanssasi. 💕 #justmarried💍 #happiness #love

A post shared by Saana Hytönen (@saanahytonen) on

Olin kertonut vihkisuunnitelmista vain muutamille läheisille, esimerkiksi morsiusseurueelleni. Vihkimistä edeltävänä sunnuntaina minulle järjestettiin Zoom-polttarit, joista nautin minulle lähetettyjen herkkujen ja kukkien kera rakkaassa seurassa. Minulle pidettiin Vesku-visa ja kirjoitimme yhdessä hauskan tarinan tulevasta vihkipäivästä. Lisäksi vaihdoimme kuulumisia, mikä oli ihanaa!

Vihkiaamuna valmistauduimme kaikessa rauhassa ja suuntasimme bussilla maskit kasvoilla kohti maistraattia. Vihkiaika oli yhdeltätoista ja todistajiksi meille tulivat valokuvaajamme Jesse ja Veskun ystävä Lauri. Vihkiminen maistraatissa on nopea seremonia: henkkarit, avioliiton esteiden tutkimuksen tarkistaminen, itse vihkiminen ja kiitokset. Viiden minuutin kuluttua saapumisesta olimme naimisissa!

Kaikki nämä kuvat on ottanut mahtava Jesse Hinkkuri Photography, joka ikuisti päivämme ja jonka kameran edessä oli todella luonnollista ja mukavaa olla!

Vihkimisen jälkeen siirryimme Hatanpään Arboretumille kuvattavaksi, ja Jesse otti meistä aivan ihania kuvia!

Juuri tällainen värimaailma on syy siihen, miksi valitsimme syyskuun sekä vihkimiselle että hääjuhlalle! Syksy on lempivuodenaikani ja tämä väriloisto on niin kaunista!

Jesse otti meistä todella kauniita kuvia myös Arboretumin ruusutarhassa!

Oma sormukseni on Au3-kultaseppien valkokultainen Keto-sormus safiireilla ja kirkkailla timanteilla. Veskun sormus on Titan Factoryn titaanisormus punakulta- ja palladium-renkailla.

Valokuvauksen jälkeen seikkailimme Veskun kanssa Tallipihalle Suklaapuotiin ja poikkesimme kahville Pyöräkauppa Keskiöön. Söimme maittavan kasvislounaan Saunaravintola Kuumassa ystävämme Kallen tarjoilemana ja pysähdyimme nauttimaan hetkestä. Ennen kotimatkaa hankimme illaksi hyviä juustoja ja ostimme uuden strategisen korttipelin, Unstable Unicorns, jota pelasimme kotosalla.

Olemme kovin onnellisia tuoreessa avioliitossamme! Eihän tämä kovin erilaista ole aiempaan verrattuna, mutta totta kai naimisissa oleminen tuo suhteeseen varmuutta ja vakautta. Tuntuu myös, että naimisiin meneminen korosti kaikkia niitä syitä, miksi rakastaa toista ja miksi rakastui. Näin on varsin hyvä olla! Nyt jatkamme hiljakseen häiden järjestelyjä ja toivomme, että niitä päästään vajaan vuoden kuluttua juhlistamaan!