License to peel – Fortniten parissa!

Latasin 14. toukokuuta 2018 Playstation-kaupasta ilmaisen verkossa pelattavan kolmannen persoonan ammuntapelin, Fortniten. Fortnite on 350 miljoonan pelaajan suosima battle royale -peli ja se on yksi tämän hetken suosituimmista peleistä pelialustasta riippumatta. Fortnite koostuu kolmesta eri pelimuodosta, jotka ovat battle royale, creative ja tarinapohjainen save the world. Kun arjessa puhutaan Fortnitesta, tarkoitetaan yleensä sen Battle royale -pelimuotoa, jossa 100 pelaajaa kohtaa toisensa kausittain muuttuvalla saarella ja taistelee viimeiseen selviytyjään asti hyödyntäen aseita, ansoja ja itse tehtyjä rakennelmia. Viittaan tässä Fortnitesta puhuttaessa yleensä Battle royaleen.

Aloin itse pelata Fortnitea, koska koin sen helpoksi aivojen nollaamispeliksi, jonka parissa on helppoa viettää 10-20 minuuttia sen sijaan, että edistäisi tarinallisempia pelejä, joiden tallennusten välisistä kestoista ei voi aina olla varma. Voin nyt kuitenkin 11 Fortnite-kautta myöhemmin todeta, että Fortnite on kasvanut tärkeäksi osaksi pelikokoelmaani, eikä se ole enää vain satunnaisesti pelattava ammuntapeli. Playstation 4:n vuoden 2019 koosteen perusteella Fortnite oli ajallisesti eniten pelaamani peli, ja koska vuosi 2020 on ollut itselleni Fortniten kulta-aikaa, odotan innolla tämän vuoden tilastoja!

Fortnite koostuu luvuista (chapters) ja niiden sisällä tiheämmin vaihtuvista kausista (seasons). Fortniten ensimmäinen luku alkoi lokakuussa 2017 ja päättyi lokakuussa 2019, ja se koostui kymmenestä kaudesta. Itse tulin Fortniteen mukaan ensimmäisen luvun neljännen kauden aikana. Nyt on käynnissä toisen luvun neljäs kausi, eli tässä on ehtinyt vierähtää 11 kautta pelin aloittamisesta! Pelasin Fortnitea kasuaalimmin sen ensimmäisen luvun ajan, mutta toisen luvun alusta olen suhtautunut Fortniteen tavoitteellisemmin ja siitä on tullut kiinteä osa arkeani. Fortnite lienee ainoa peli, jota olen pelannut tänä vuonna säännöllisesti viikoittain.

2017 käynnisti battle royale -pelien kulta-ajan, ja syy, miksi itse valitsin Fortniten kaikista sen kilpailijoista, on pelin visuaalisuus ja tarinallisuus. Epic Games on onnistunut luomaan visuaalisesti näyttävän pelin, joka onnistuu keksimään itsensä uudelleen ja kehittymään kaudesta toiseen. Viikkohaasteet, onnistuneesti rakennettu battle pass -järjestelmä, kutkuttava tarina ja pelin ympärille kasvanut yhteisö tekevät Fortnitesta suosionsa arvoisen pelin. Fortnite on myös ilmainen, ja sitä voi hyvillä mielin myös pelata täysin ilmaisena; itse en laittanut Fortniteen ollenkaan rahaa sen ensimmäisen luvun aikana, vaan pelasin oletushahmoilla ja niiden oletusvarusteilla Playstation Plus -jäsenyyden tuomien lisävarusteiden kera. Toisen luvun toisella kaudella ostin battle passin, joka myöntää jokaisen tason (level up) myötä pelaajalle uusia hahmoja, varusteita ja tanssiliikkeitä, joilla on kaikilla ainoastaan kosmeettinen tarkoitus. Oman hahmon rakentamisella on kuitenkin merkittävä osa peliin kiinnittymisellä, ja battle passin hankkiminen olikin itselleni tapa sitoutua peliin intensiivisemmin.

Olen omistanut nyt kolme battle passia putkeen, ja ne ovat tuoneet peliin mielestäni paljon lisäarvoa. Pelaan suurimman osan ajasta Agent Peelyna, joka on tämän luvun toisen kauden pelihahmo. Agent Peely on pukuun pukeutunut banaani, ja hänen pukunsa voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Koska kuluvan kauden teema on Marvel-supersankarit, olen asustanut Agent Peelyn mustaan pukuun ja siihen sopivaan mustaan supersankariviittaan. Vaihtelen hahmoni hakkua (jolla kerätään materiaaleja rakentamista varten) ja liidintä (jolla pelaajat laskeutuvat saarelle ottelun alussa) säännöllisesti. Tällä hetkellä Agentti Peelylla on jäätelökauhat hakkuina ja viime kaudella kustoimoimani pinkki sateenvarjo liitimenä.

Miellän itseni hyväksi kasuaalipelaajaksi, vaikka Fortnitessa olennainen rakentaminen ei olekaan vahvuuksiani. Soolopeleissä pääsen säännöllisesti parhaan neljänneksen, nykyään yleensä parhaan kymmenen joukkoon. Voittojakin on kertynyt mukavasti sekä soolo- että duopeleistä! Viimeiset kolme kautta olen päässyt tasolle 100 tai sen yli, jos kausi on sen mahdollistanut. Nykyisellä kaudella olen tasolla 138 ja tavoitteenani on päästä tason 150 yli ennen kauden vaihtumista marraskuun lopulla. Koko tilini taso, eli kaikkien kausien tasojen yhteenlaskettu määrä, on 607. Siihen mahtuu paljon onnistumisia, epäonnistumisia, hauskanpitoa ja meemeilyä! Tällä hetkellä Fortnitessa on käynnissä Halloween-teemaviikot eli Fortnitemares, ja kauhuelementtien saapuminen (takaisin) Fortniteen onkin toivottu käänne!

Toisen luvun toisen kauden aikana löysimme Veskun kanssa myös Fortnite-yhteisön. 22. huhtikuuta Youtube ehdotti katsottavaksi australialaisen Lannan Eacottin (LazarBeam) Fortnite-videota the MYTHIC BEAR in fortnite, jossa hän ja toinen australialainen Fortnite-pelaaja Harley Fresh (mrfreshasian), suojelevat Fortniteen juuri lisättyjä jättinallekarhuja muutaman pelin ajan ja meemeilevät menemään. LazarBeam on australian toiseksi tilatuin youtuber ja mrfreshasian australian tilatuin Twitch-striimaaja. Molempien urat ovat lähteneet nousukiitoon Fortniten julkaisun myötä ja he pelaavat aktiivisesti Fortnitea kanavillaan. mrfreshasian on lahjakkaimpia Fortnite-pelaajia, joka menestyy kilpailuissa ja suorittaa erilaisia haasteita, kun taas LazarBeam puolestaan keskittyy enemmän pelillä meemeilyyn ja ihmisten viihdyttämiseen. Lannan ja Fresh kuuluvat australialaiseen kollektiiviin Clickiin, jonka myötä olen löytänyt useita mahtavia seurattavia heidän lisäkseen. Fortnite-sisällön seuraaminen Youtubesta on lisännyt pelin pelaamisen mielekkyyttä ja haastanut itseänikin kehittymään ja kokeilemaan erilaisia (meemi)strategioita!

Uskon Fortniten olevan niin suosittu sekä pelaajien että sisällöntuottajien keskuudessa juuri siksi, että kyseessä on niin monipuolinen peli. Sen lisäksi, että Fortniten perinteinen battle royale tarjoaa pelaajille säännöllisesti uutta sisältöä, kuten uusia paikkoja, vihollisia ja välineitä, sisältyy battle royaleen myös erilaisia rajoitetun ajan pelimuotoja, kuten esimerkiksi lipunryöstö, aarrejahti ja rallikilpailut. Pelissä on myös vakituinen pelimuoto team rumble, jossa pelaajat yrittävät suurissa ryhmissä saavuttaa tavoitetappomäärän ennen toista joukkuetta. Jos battle royale ei missään näistä muodoista nappaa, Save the world tarjoaa tarinallista actionia ja Creativessa pelaajat pääsevät rakentamaan kenttiä itse aina pakohuoneista death run -juoksuihin ja labyrintteihin. Tämä monipuolisuus yhdistettynä jatkuvasti itseään uudistavaan konseptiin, koukuttavaan tarinaan ja miellyttävään visuaaliseen kokonaisuuteen varmistavat, että Fortnite tulee olemaan pinnalla pysyvä peli vielä pitkään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s