Formulafiiliksiä! Sakhirin GP

Sakhirin osakilpailussa ollaan jännän äärellä, sillä kuljettajien kokoonpano on muuttunut. Lewis Hamilton on valitettavasti sairastunut koronaan, joten häntä ei tänään radalla nähdä. Hamiltonin Mersuun on ansiokkaasti hypännyt Williamsin George Russell, joka on todellakin näyttänyt taitonsa vapaissa harjoituksissa ja aika-ajoissa! Russellia Williamsilla korvaa brittiläis-korealainen Jack Aitken. Viime viikon rajun kolarin jäljiltä Grosjean on lentänyt kotiin toipumaan, eikä aja enää tällä kaudella. Grosjeanin toipuminen on edennyt hyvin, mitä on ollut ilo seurata!

Grosjeanin autolla ajaa näiden viimeisten osakilpailujen ajan brasilialainen Pietro Fittipaldi, jonka suku on F1-kuskeja pullollaan. Fittipaldi ja Aitken lähtevät joukon hänniltä Kimi Räikkösen kanssa. Lähtöruudukko on kärjen osalta 1. Valtteri Bottas, 2. George Russell (20 millisekunnin erolla Bottakseen), 3. Max Verstappen, 4. Charles Leclerc, 5. Sergio Pérez, 6. Daniil Kvyat, 7. Daniel Ricciardo, 8. Carlos Sainz, 9. Pierre Gasly ja 10. Lance Stroll. Sebastian Vettel lähtee ruudusta 13.

Kuva: F1-Twitter

Startti on siisti mutta ruuhkainen. Russell ottaa upean startin ja kiitää kärkeen! Leclerc ottaa osumaa Péreziin, minkä vuoksi Verstappen ajaa ulos radalta ja töksäyttää samaan seinään kuin Leclerc. Molemmat keskeyttävät. Pérez pääsee varikon kautta jatkamaan matkaa. Myös Kimi pyörähtelee radalla. Turva-auto tulee radalle Leclercin ja Verstappenin keskeytyksen myötä.

Kuva: F1-Twitter

Turva-auto poistuu kierroksella 7/87. Russell ottaa hienon uusintalähdön! Bottas ja Sainz kamppailevat aggressiivisesti toisesta sijasta, mutta Bottas onnistuu pitämään paikkansa. Kierroksella 8/87 tilanne on 1. RUS, 2. BOT, 3. SAI, 4. RIC, 5. KVY, 6. STR, 7. GAS, 8. OCO, 9. NOR ja 10. VET. Albon, Pérez ja Vettel mittelevät pistesijasta. Norris putoaa Albonin ja Pérezin taakse ja tulee varikolle. Pérez painaa Albonin ohi, ja oletan Hornerin tekevän muistiinpanoja ensi vuoden vapaa Red Bullin tallipaikka mielessä.

Sainz tulee kolmannelta sijalta varikolle kierroksella 29/87 ja palaa radalle yhdeksänneksi. Kolmanneksi noussut Ricciardo tulee myös varikolle ja palaa kymmenenneksi. Tilanne on nyt 1. RUS, 2. BOT, 3. STR, 4. OCO, 5. PER, 6. ALB, 7. VET, 8. SAI, 9. KVY ja 10. RIC. Kärkikymmeniköstä varikolla ovat käyneet Pérez ja kuljettajat Sainzista alaspäin. Mersut ohittavat sijalla 12. ajavan Vettelin kierroksella kierroksen 34/87 kohdilla. Stroll ajaa sijalla 3 ainoana kuskina, jolla on allaan pehmeät renkaat.

Kilpailun puolessavälissä kärkikaksikko Russell ja Bottas sekä neljäntenä ajava Albon eivät ole käyneet varikolla. Ocon ja Stroll ajavat hienosti kilpaa sijasta 9. Kierroksella 45/87 Russell tulee kilpailun kärjestä varikolle ja saa alleen kovat renkaat. Russell palaa radalle toiseksi Bottaksen ja Pérezin väliin. Pérez putoaa varikkopysähdyksen myötä yhdeksänneksi tallikaverinsa taakse. Myös Albon ja Bottas tekevät viimein pysähdyksensä. Tilanne on nyt 1. RUS, 2. BOT, 3. SAI, 4. KVY, 5. RIC, 6. GAS, 7. OCO, 8. STR, 9. PER ja 10. NOR. Vettel on kahdestoista.

Kierroksella 55/87 Latifi keskeyttää turvalliseen paikkaan, ja keltaiset liput liehuvat. Virtuaalisen turva-auton myötä Norris ja Vettel tulevat varikolle. Huonon pysähdyksen lisäksi Ferrari tekee unsafe releasen. Pérez painaa tyylikkäästi Oconin ohi ja nousee kolmanneksi. Aitken hukkaa etusiipensä radalle pyörähtäessään radan reunalla ja nilkuttaa varikolle. Virtuaalisen turva-auton ja sittemmin turva-auton myötä Mersu ottaa tuplapysähdyksen ja sehän vasta onkin farssi! Bottas viettää varikolla lähes yhden kierroksen verran, sillä renkaat ovat hukassa. Pian selviää syy, kun Mersu jatkaa farssiaan: Russell tulee uudestaan varikolle, koska hänen allaan on sekaisin hänen ja Bottaksen renkaita! Sähläyksen vuoksi Bottas on pudonnut neljänneksi ja Russell viidenneksi. Bottaksella on allaan vanhat renkaat. Russellia uhkaa hylkäys Mersun varikkotilanteen vuoksi, ja FIA on Mersun jutulla varikolla. Kärjessä ajavat 1. Pérez, 2. Ocon ja 3. Stroll.

Kun turva-auto poistuu radalta, Pérez kiitää johtoon. Russell painaa Bottaksen ohi ja seuraavaksi Russellin vauhdin saa kokea Stroll! Russell ohittaa myös Oconin ja nousee kilpailussa toiseksi. Bottas on edelleen viides. Tilanne on kierroksella 74/87 1. PER, 2. RUS, 3. OCO, 4. STR, 5. BOT, 6. SAI, 7. RIC, 8. ALB, 9. KVY ja 10. GAS. Sainz, Ricciardo ja Albon painavat Bottaksen ohi. Russell kärsii rengasrikon, mutta pääsee varikolle. Russell putoaa hännille sijalle 15. Kierroksia on jäljellä 7 ja tilanne on 1. PER, 2. OCO, 3. STR, 4. SAI, 5. RIC, 6. ALB, 7. KVY, 8. BOT, 9. GAS ja 10. NOR. Vettel on yhdestoista ja Russell jo neljästoista. Russellin virheellinen rengastilanne tullaan tutkimaan kilpailun jälkeen.

Maaliin tullaan kummallisessa mutta ilahduttavassa järjestyksessä 1. Sergio Pérez, 2. Esteban Ocon, 3. Lance Stroll, 4. Carlos Sainz, 5. Daniel Ricciardo, 6. Alex Albon, 7. Daniil Kvyat, 8. Valtteri Bottas, 9. George Russell ja 10. Lando Norris. Vettel on 12. ja Räikkönen 14. On aivan valtavan ihanaa, että Pérez voittaa ensimmäisen osakilpailunsa, sillä hän on ajanut pisimpään Formuloissa ilman ensimmäistä voittoaan! Ocon nousee uransa ensimmäiselle palkintopallille, mikä on myös hienoa! Pérez itkee kansallislaulun soidessa hänen voittonsa merkiksi palkintopallilla, mikä lämmittää sydäntä aivan valtavasti. Tällaiset podiumit tekevät Formuloista virkistävää!

On kyllä aivan valtava harmi Russellin puolesta! Hänet valitaan Päivän kuljettajaksi, mikä lienee korkeintaan laiha lohtu. Tänään on varmasti aika kylmä tunnelma Mersun tiimipalaverissa… Saa nähdä, saako Russell uuden mahdollisuuden viikon kuluttua Abu Dhabissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s