Formulafiiliksiä! Bahrainin GP

Sisältövaroitus: teksti sisältää kuvailua ja kuvitusta vakavasta F1-kolarista. Kuljettaja selvisi hengissä ja tilanteeseen nähden pienin vahingoin.


Loppukaudesta ajetaan kaksi peräkkäistä osakilpailua Bahrainissa! Ensimmäiseen Bahrainin osakilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Max Verstappen, 4. Alex Albon, 5. Sergio Pérez, 6. Daniel Ricciardo, 7. Esteban Ocon, 8. Pierre Gasly, 9. Lando Norris ja 10. Daniil Kvyat. Ferrarit lähtevät ruuduista 11. Sebastian Vettel ja 12. Charles Leclerc. Kimi Räikkönen lähtee ruudusta 17. Suurin osa kuljettajista lähtee osakilpailuun medium-renkaalla. Leclerc, Grosjean ja Latifi lähtevät kovilla renkailla, kun taas Sainzilla on allaan pehmeät renkaat.

Alkuperäinen startti 16.10

Startti on alkuun siisti. Pérez saa hyvän lähdön, kun taas Bottas putoaa useamman sijoituksen. Kisa ottaa kuitenkin nopeasti avauskierroksella dramaattisen käänteen, kun Grosjeanin auto pamahtaa seinään osumasta Kvyatin kanssa ja syttyy räjähdysmäisesti tuleen. Punaiset liput liehuvat, ja kierroksen verran epävarmuuden tilanne on veret seisauttava. Grosjean on kuitenkin päässyt omin jaloin autosta ja tulipalosta pois, ja hänet talutetaan ambulanssiin. Grosjeanin auto on haljennut kahtia, ja kolarin jälki on kamalaa. Ilman auton halo-kaarta Grosjean ei olisi selvinnyt hengissä tästä kolarista.

Grosjeanilla rapotoidaan olevan pieniä palovammoja ja mahdollisesti murtuneita kylkiluita; shokki lienee myös päällä. Hänet on viety sairaalaan. Kilpailu on keskeytetty ainakin tunniksi. Videokuvaa kolarista löytyy MTV-uutisten uutisesta.

Uudelleenstartti 17.35

Kilpailu käynnistetään uudelleen puolentoista tunnin tauon jälkeen. Uudelleenstarttiin lähdetään järjestyksessä 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Pérez, 4. Bottas, 5. Albon, 6. Ricciardo, 7. Norris, 8. Ocon, 9. Gasly ja 10. Vettel. Räikkönen lähtee ruudusta 16.

Uudelleenstartti on siisti. Pérez ja Verstappen kamppailevat hienosti. Bottas saa paremman lähdön, vaikkei sijoituksissa nousekaan. Vettel putoaa useampia sijoituksia. Stroll ottaa osumaa Kvyatin kanssa, ja hänen autonsa pyörähtää katolleen. Stroll roikkuu autosta ylösalaisin radan reunalla, mutta pääsee autosta ulos ja kävelee pois tilanteesta omin avuin. Turva-auto tulee radalle uudella avauskierroksella. Bottas tekee varikkopysähdyksen rengasrikon vuoksi.

Kuva: F1-Twitter

Turva-auto pysyy radalla kierroksen 8/57 loppuun asti. Turva-auton poistuessa tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. PER, 4. ALB, 5. NOR, 6. OCO, 7. LEC, 8. RIC, 9. GAS ja 10. SAI. Räikkönen on sijalla 12, Vettel sijalla 15 ja Bottas sijalla 16. Hamilton ottaa hyvän lähdön turva-auton poistuessa. Ocon ja Leclerc mittelevät hyvin sijasta 6. Ricciardo ajaa leveäksi, ja Sainz pääsee painamaan ohi. Bottas on jumissa Vettelin takana.

Sainz ja Leclerc ajavat aggressiivisesti kilpaa. Ricciardo yllättää Leclercin ja painaa siististi ohi. Myös Gasly ohittaa Leclercin. Kvyat saa kymmenen sekunnin aikarangaistuksen kolarin aiheuttamisesta. Vettel on pudonnut viimeiseksi.

Tilanne kierroksella 15/57 on 1. HAM, 2. VER, 3. PER, 4. ALB, 5. NOR, 6. OCO, 7. SAI, 8. RIC, 9. GAS ja 10. LEC. Suomalaiset ajavat peräkkäin sijoilla 13. RAI ja 14. BOT. Räikkösen etusiipi on ottanut osumaa. Ricciardo tulee varikolle ja putoaa viimeiseksi. Ocon, Räikkönen Kvyat ja Norris tulevat myös varikolle. Kvyat kärsii aikarangaistuksensa. Hamilton tulee kärjestä varikolle kierroksen 20 alkuun. Myös Albon tulee varikolle.

Hamiltonin ja Albonin pysähdyksten jälkeen tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. HAM, 4. SAI, 5. GAS, 6. LEC, 7. ALB, 8. RUS, 9. BOT ja 10. NOR. Vettel on kuudestoista. Ricciardo ja Giovinazzi kamppailevat sijasta 13. Verstappen ja Pérez tulevat varikolle kierroksella 21. Verstappen palaa radalle toiseksi Hamiltonin taakse, kun taas Pérez putoaa viidenneksi Gaslyn ja Leclercin väliin. Sainz tekee varikkopysähdyksen ja vaihtaa viimein hyvin palvelleet pehmeät renkaat pois. Albon ohittaa Leclercin. Gasly ja Leclerc ovat ainoat, jotka ajavat edelleen samoilla renkailla. Leclerc tulee varikolle kierroksella 24/57.

Kierroksen 30/57 kohdalla tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. PER, 4. ALB, 5. NOR, 6. SAI, 7. OCO, 8. RIC, 9. GAS ja 10. LEC. Vettel ohittaa Räikkösen ja nousee sijalle 15.

Seuraa siistiä kilpa-ajoa ja varikkopysähdyksiä. Verstappen ja Hamilton tekevät uudet varikkopysähdykset. Hamilton pitää paikkansa kilpailun kärjessä. Toisena ajaa Pérez ja kolmantena Verstappen. Pérez tulee varikolle kierroksella 37/57 ja palaa radalle viidenneksi McLarenien perään. Ocon ja Ricciardo mittelevät pistesijoista. Pérez ohittaa Sainzin ja haastaa seuraavaksi Norrisia. Sainz putoaa varikkopysähdyksen myötä Leclercin taakse sijalle 8. Leclerc ja Sainz mittelevät hyvin, mutta Sainz pääsee ohi. Leclerc tekee pysähdyksen. Tilanne kierroksella 41/57 on 1. HAM, 2. VER, 3. PER, 4. ALB, 5. GAS, 6. NOR, 7. SAI, 8. RIC, 9. OCO ja 10. BOT.

Albon raportoi renkaiden loppumisesta kierroksella 47/57. Verstappen tulee jälleen varikolle, mutta pitää paikkansa kilpailun toisena. Ricciardon auton pohjalevyn etuosa on osittain irti, ja auto kipinöi. Pérezilla on yllättäviä moottoriongelmia, ja auto savuaa. Auto syttyy tuleen, ja Pérez keskeyttää. Pérezin ja Racing Pointin puolesta aivan kamala tilanne!

Kuva: F1-Twitter

Turva-auto tulee radalle. Tilanne on nyt 1. HAM, 2. VER, 3. ALB, 4. NOR, 5. SAI, 6. GAS, 7. RIC, 8. BOT, 9. OCO ja 10. LEC. Maaliin tullaan turva-auton perässä. Albon nousee palkintopallille, mikä on ilon aihe! Grosjean valitaan Päivän kuljettajaksi.

Kuljettajat tulevat maaliin hyvin vaisuina ja nöyrinä ajetun kilpailun jäljiltä. Ensi viikolla ajetaan täällä uudestaan! Toivottavasti kilpailu on vähemmän dramaattinen viikon kuluttua.

Viimeisimmät Bahrainin osakilpailut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s