Formulafiiliksiä! Abu Dhabin GP

Kauden viimeistä viedään Abu Dhabissa! Hamilton on toipunut koronasta ja palannut Mersunsa rattiin. Viimeiseen kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Valtteri Bottas, 3. Lewis Hamilton, 4. Lando Norris, 5. Alex Albon, 6. Carlos Sainz, 7. Daniil Kvyat, 8. Lance Stroll, 9. Pierre Gasly ja 10. Esteban Ocon. Sebastain Vettel, viimeistä kertaa Ferrarilla, lähtee ruudusta 13. ja Kimi Räikkönen ruudusta 15. Bottas ja Verstappen taistelevat kuljettajien mestaruuden toisesta sijasta, ja Racing Point, McLaren ja Renault tallien mestaruuden kolmossijasta.

Kuva: F1-Twitter

Startti siisti. Verstappen saa hyvän lähdön, samoin Mersut ja McLarenit. Kierroksella 2/55 tilanne on 1. VER, 2. BOT, 3. HAM, 4. NOR, 5. ALB, 6. SAI, 7. KVY, 8. STR, 9. GAS ja 10. OCO. Vettel on kahdestoista ja Räikkönen neljästoista. Gasly ja Ocon mittelevät keskenään. Ferrarilla on jännitystä, kun Vettel ja Leclerc ajavat kilpaa keskenään. Albon ohittaa Norrisin. Kierroksella 10/55 Pérez keskeyttää radan reunaan auton hyytyessä. Virtuaalinen turva-auto tulee radalle, ja varikolla kuhisee. Kärkikymmenikkö ja lähes kaikki muutkin ottavat varikkopysähdyksen. Turva-auto tulee radalle ja poistuu kierroksella 14.

Uusintalähtö on siisti. Tilanne on 1. VER, 2. BOT, 3. HAM, 4. ALB, 5. RIC, 6. NOR, 7. VET, 8. LEC, 9. SAI ja 10. STR. Sainz ja Stroll kamppailevat Ferrarien kanssa.

Kierroksella 25/55 tilanne on 1. VER, 2. BOT, 3. HAM, 4. ALB, 5. RIC, 6. NOR, 7. SAI, 8. VET, 9. STR ja 10. GAS. Stroll ajaa leveäksi, mutta palaa radalle menettämättä sijoituksia. Stroll tekee toisen arviointivirheen, kun Gasly pääsee yllättämään ja ohittamaan hänet. Vettel tulee varikolle kierroksella 36/55 ja putoaa kärkikymmenikön ulkopuolelle. Viidentenä ajava Ricciardo on ainoa, joka ei ole vielä käynyt kertaakaan varikolla. Kierroksella 40/55 hän tulee viimein varikolle ja putoaa seitsemänneksi McLarenien taakse.

Kilpailu on loppujen lopuksi tapahtumaköyhä, sillä sen ihmeempää ei tässä enää tapahdu. Maaliin tullaan järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Valtteri Bottas, 3. Lewis Hamilton, 4. Alex Albon, 5. Lando Norris, 6. Carlos Sainz, 7. Daniel Ricciardo, 8. Pierre Gasly, 9. Esteban Ocon ja 10. Lance Stroll. Räikkönen ajaa maaliin sijalle 12. ja Vettel sijalle 14. Verstappen valitaan Päivän kuljettajaksi. Ricciardo nappaa nopeimman kierrosajan ja bonuspisteen.

Kuva: F1-Twitter

Mestaruustaistelu päättyy lopulta kuljettajien osalta 1. Hamilton, 2. Bottas ja 3. Verstappen ja tallien osalta 1. Mercedes, 2. Red Bull ja 3. McLaren. Pérez on mestaruustaistelun neljäs ja ilman tallipaikkaa ensi vuodelle. Toivotaan, että huhut pitävät paikkansa, ja Red Bull nappaa Pérezin itselleen ensi vuodeksi. Toivossa on hyvä elää!

Jatketaan (toivottavasti) Australiassa 21. maaliskuuta 2021 uudella kokoonpanolla ja energialla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s